Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Η καταγωγή των ειδών



Του Φώτη Μισόπουλου
Ο Ιησούς κοίταξε το γάντι του κι ένοιωσε μεγάλη θλίψη
WOLFGANG BORCHERT [1]

H εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής


Στο τέλος του τρέχοντος έτους, το Κίνημα Αλλαγής θα οργανώσει τις προβλεπόμενες από το καταστατικό του διαδικασίες για την εκλογή της ηγεσίας του.

Του Χάρη Καστανίδη*
Αξιοπρόσεχτα στελέχη δηλώνουν ότι διεκδικούν ή εμφανίζονται να διεκδικούν τη θέση του Προέδρου. Αλλά, τι ακριβώς θα διεκδικήσουν; Τα απομεινάρια ενός θαυμαστού κομματικού παρελθόντος ή την αρχή μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας της δημοκρατικής παράταξης;

Η ιστορία της τηλεκπαίδευσης


Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Η εκπαίδευση από απόσταση δεν είναι κάτι νέο, ίχνη της μπορούν να βρεθούν πολύ πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον 1ο Μ.Χ. αιώνα. Δεν ήταν άλλος από τον Απόστολο Παύλο (εδώ όπως τον είδε ο Rembrandt) ο οποίος έγραφε στις πρώτες Χριστιανικές Εκκλησίες, διδάσκοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας από απόσταση (ακόμα και από το κελί της φυλακής). Αυτή ήταν και η πρώτη μορφή των ‘’σπουδών δια αλληλογραφίας‘’, η οποία παρέμεινε και η μόνη μέθοδος της μάθησης από απόσταση μέχρι την έλευση του τηλεφώνου.

Mαθητές και μαθήτριες του Ε1 Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στον OkRadio


Αύριο Παρασκευή 11 Ιουνίου στο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ", στις ραδιοφωνικές σελίδες ενός πολιτιστικού ημερολογίου ο εκπαιδευτικός α' βάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Πέρρος και οι μαθητές και μαθήτριες του Ε1 του Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς "Κώστας Λαχάς" μιλούν για την συγγραφή της εργασίας της συγγραφικής τους ομάδας, για τη Δύση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, με τους Νικόλα Νίτσα και Ηλία Καλπάκα. 

Ο Γραμματέας των YOUNG LIBERALS GREECE Νικόλαος Ζερζελίδης, μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά



Ο νεαρός κύριος Νικόλαος Ζερζελίδης, Γραμματέας των YOUNG LIBERALS GREECE και Διεθνολόγος, μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητέ φίλε, Νίκο: Καταγωγή, Επάγγελμα, Σπουδές, Χόμπι, τρέχουσα καθημερινότητα σου κλπ.

Δήμος Κιλκίς: Επεκτείνεται η ρύθμιση για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά


Αιτήσεις επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος δημοτών, των οποίων η κύρια κατοικία αποσυνδέθηκε από το δίκτυο παροχής έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θα δέχεται ο Δήμος Κιλκίς σε εφαρμογή νέας ευνοϊκής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται κατά οκτώ μήνες ο χρόνος επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Διακοπή ρεύματος αύριο στον Άγιο Χαράλαμπο Κιλκίς την Παρασκευή 11 Ιουνίου


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 11 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στον οικισμό του Αγίου Χαραλάμπους από τις 8:00 έως τις 14:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Δήλωση του πολιτευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Δήλωση του πολιτευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
Σε μία περίοδο όπου η πανδημία πέραν των υγειονομικών της επιπτώσεων, επηρεάζει καθοριστικά την οικονομική και την κοινωνική ζωή στη χώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη, τις οποίες ανέλαβε προεκλογικά στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, καταθέτοντας στη Βουλή ένα εργασιακό νομοσχέδιο που εξυπηρετεί την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων.

Δρόμος Ελευθερίας του Δήμου Κιλκίς


Υπογράφει ο Κώστας Πουντζουκίδης
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κιλκίς
Σας προσκαλώ στο Δρόμο Ελευθερίας του Δήμου Κιλκίς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021. Η έναρξη και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθούν έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς.

Ιδρύεται το 2o Ημερήσιο Γυμνάσιο Πολυκάστρου

Ιδρύεται το 2o Ημερήσιο Γυμνάσιο Πολυκάστρου, έπειτα από απόφαση που υπέγραψε χθες η Υφυπουργός, Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κυρία Ζέττα ΜακρήΜε αφορμή την ίδρυση του γυμνασίου, ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κορωνοϊός (10/6/2021): 781 νέα κρούσματα (7 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 24 θάνατοι και 376 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 781, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 413.170 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.523 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Επίσκεψη μαθητών της Ε' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο Πολεμικό Μουσείο

Επίσκεψη μαθητών της Ε' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο Πολεμικό Μουσείο, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2006 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2006.
Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 η υποβολή αιτήσεων για τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία


Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας
Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια, καθώς και στην κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Φραγγίδης: «Κομβικός ο ρόλος των χερσαίων πυλών εισόδου για τον οδικό τουρισμό της χώρας και ειδικά της Β. Ελλάδας»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με έντεκα ακόμα βουλευτές και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Τουρισμού.

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών για το εργατικό νομοσχέδιο


Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών
Δείτε την ανάλυση και την παρουσίαση του αντεργατικού νομοσχεδίου  ΕΔΩ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ "ΑΙΑΣ" ξεκίνησαν


Ανακοίνωση 
 ΚΔΑΠ ΑΙΑΣ Κιλκίς
Κάντε άμεσα την εγγραφή σας για τη νέα χρονιά με ένα κλικ εδώ https://forms.gle/fNAd7mrXvf8izazL8
ΔΩΡΕΑΝ μέσω ΕΣΠΑ (5 - 12 ετών).

Δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για την εβδομάδα βιώσιμης ανάπτυξης


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το σχολείο μας, το 5o Δημοτικό Κιλκίς συμμετείχε στο #BravoSchools 2021 και την Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης - Άνθρωπος και Περιβάλλον προς ένα βιώσιμο μέλλον #BravoSustainabilityWeek. Όλοι μαζί, το σχολείο μας και οι μαθητές μας, γινόμαστε Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων, διαδίδοντας τα μηνύματα για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου! @qualitynetfoundation. Η συντονίστρια εκπαιδευτικός, Αφροδίτη Ντίνου, εκπροσωπώντας το Σχολείο, παρακολούθησε τα e-events της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης, ώστε να συγκεντρώσει ιδέες και εκπαιδευτικό υλικό για τις επόμενες δράσεις μας.

Συμμετοχή του Γ. Γεωργαντά στην πρώτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς συμμετείχε χθες, στην πρώτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, η οποία αποτελεί ανώτατο διοικητικό όργανο σχεδιασμού, εφαρμογής και εποπτείας της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Οδική Ασφάλεια.

Ξεκίνησαν oι εγγραφές για τη νέα χρονιά στα ΚΔΑΠ Kinesis for kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids 
- Τι θέλουμε αλήθεια για τα παιδιά μας;
- Μόνο το καλύτερο...
- Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for kids και ο Παιδικός Σταθμός Kinesis Land είναι η πρόταση.

Δήμος Παιονίας: "Πρώτα δρόμος και μετά διόδια"


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Το 2017 αποφασίστηκε από τα αρμόδια υπουργεία η καθιέρωση μετωπικών διοδίων στους Ευζώνους και πλευρικών διοδίων στο Πολύκαστρο. Η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Παιονίας στις 5 Οκτωβρίου του 2017 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της κατασκευής των διοδίων.

Επεκτείνεται το πυροσβεστικό - αρδευτικό δίκτυο Κάρπης Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Στο πλαίσιο των προγραμματικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η διοίκηση του Δήμου Παιονίας, συνεχίζεται η επέκταση του πυροσβεστικού - αρδευτικού δικτύου της Κάρπης που ξεκίνησε το 2020. Οι νέες παρεμβάσεις αφορούν 600 περίπου στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και μαζί με τις αρχικές, θα εξυπηρετούνται συνολικά 1600 και πλέον στρέμματα ανάμεσα στα χωριά Κάρπη και Γοργόπη.

Σύσταση ομάδας εργασίας από οινοποιούς, ΔΑΟΚ ΠΕ Κιλκίς και ΑΠΘ για τη μελέτη της Ζώνης Παραγωγής Ονομασίας Προέλευσης «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ»


Η σύσταση ομάδας εργασίας από τους οινοποιούς- που παραλαμβάνουν κρασιά από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς -με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Κιλκίς και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) -η οποία θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και οργάνωση μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών με θέματα που αφορούν τη Ζώνη Παραγωγής Ονομασίας Προέλευσης «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ» και τις ιδιαιτερότητες που την χαρακτηρίζουν, αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, προχθες, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με στελέχη της ΔΑΟΚ ΠΕ Κιλκίς και οινοποιούς στην Π.Ε. Κιλκίς.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς



Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ.


Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Η επιλογή της ημέρας έγινε με αφορμή τα γενέθλια του Αυστριακού γιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που το 1900 ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και αργότερα τον παράγοντα Ρέζους. Για τις σημαντικές του ανακαλύψεις ο Κ. Λαντστάινερ τιμήθηκε το 1930 με το Νόμπελ Ιατρικής.

(Video) Μαθήτριες του Λυκείου Μουριών Κιλκίς, μιλούν γεμάτες ενθουσιασμό και περηφάνεια για τις επιτυχίες τους

Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και το μικρό μαθητικό δυναμικό του, μόλις 42 οι εγγεγραμμένοι μαθητές του, το Γενικό Λύκειο Σ.Σ. Μουριών είχε το 2021 μια αξιοσημείωτη παρουσία σε διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις, εκδηλώσεις αλλά και σχολικούς διαγωνισμούς.