Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αφιερωμένο σε όλους τους Πόντιους απανταχού της Γης

Υπογράφει η Σοφία Ιορδανίδου*
Συμπληρώνονται σήμερα εκατόν έξι (106) χρόνια από την 19η Μαΐου 1919, ημερομηνία που σηματοδότησε την έναρξη της γενοκτονίας των Ποντίων από τα προγονικό τους εδάφη.

Συμμετοχές Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» 

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» με αίσθημα βαθιάς τιμής, τίμησε τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, μια τραγωδία που σημάδεψε την ιστορία του Ελληνισμού και άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις ψυχές και τις καρδιές μας, πραγματοποιώντας για ακόμα μια χρονιά την πιο ιστορική και καταστατική εκδήλωση της Ένωσής μας, την Λαμπαδηφορία στο μνημείο μας της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Δραστηριότητες της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Την Πέμπτη 23/05/2024, η Μαρία Γιαννακάκη και η Ιφιγένεια Καμτσίδου υποψήφιες για την Ευρωβουλή θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στο Κιλκίς, ενώ περιοδεία, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 30/05/2024 και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η μάχη ανάμεσα στην άγνοια και τη γνώση!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γου Εξωτερικών

Τι είναι η αρχή της επικουρικότητας, της αναλογικότητας, τι είναι ο Τρίλογος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τι είναι η διαφοροποιημένη ολοκλήρωση (ευελιξία), ποιες είναι οι αποκλειστικές και ποιες οι μεικτές αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τι είναι η εποικοδομητική αποχή, πώς συρρικνώνεται περαιτέρω το δημοκρατικό έλλειμμα της ΕΕ και πώς παρεμβαίνει σε όλα αυτά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τι δυνατότητες παρέμβασης έχει;

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Την Πέμπτη 16.05 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μαζικότητα η εκδήλωση αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό. Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Πάνω από 20 σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης του Κιλκίς και πολίτες ένωσαν τις φωνές τους και βροντοφωναξαν: Λευτεριά στην Παλαιστίνη. 

Επιβεβαιώθηκε και για το 2023 το ισχυρό "προφίλ" των οίνων ΠΟΠ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

Το ισχυρό “προφίλ” των οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Γουμένισσα επιβεβαίωσε η φετινή διαδικασία οργανοληπτικού ελέγχου/κατάταξης οίνων ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ για το 2023 (μετά τον διοικητικό έλεγχο των δηλώσεων παραγωγής των οινοποιείων και την αναλυτική εξέταση των οίνων από το Περιφερειακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου) που πραγματοποιήθηκε στο οινοποιείο Χατζηβαρύτη στη Γερακώνα Κιλκίς.

Nέο ατομικό ρεκόρ του Σάββα Παναγιώτη Χνιτίδη στα 13α Ζαχαριάδεια

Την Κυριακή 19 Μαίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις ο Σάββας Παναγιώτης Χνιτίδης πήρε μέρος στα 13α Ζαχαριάδεια στο αγώνισμα των 1500μ όπου πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο 4'17"90 12" πιο γρήγορος από την προηγούμενη επίδοση του.

Εγκαίνια έκθεσης κοσμήματος της Γεωργίας Γιαλετζή με τίτλο «Χαντροτεχνάσματα», στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης κοσμήματος της Γεωργίας Γιαλετζή με τίτλο «Χαντροτεχνάσματα» την Τετάρτη 22 Μαίου 2024 και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 20/5/2024, 10:52 μ.μ.

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή της Πέλλας
Με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενούς της κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας εξιχνιάστηκε περίπτωση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας σε περιοχή της Πέλλας.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 21 Μαϊου 2024



Ορέστης Ομράν - Κουκουβιτάκης: Δεν ασχολούμαι με την πολιτική για να πάρω, αλλά για να δώσω


Ορέστης Ταμέρ Ομράν - Κουκουβιτάκης, Διεθνής Δικηγόρος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής 2024 με την Ν.Δ. και το Ε.Λ.Κ. (E.P.P.): Δεν ασχολούμαι με την πολιτική για να πάρω, αλλά για να δώσω. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στην πατρίδα μου και θέλω να συμμετέχω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επιμέλεια - Επεξεργασία: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Ευρωεκλογές 2024 στις αρχές το Ιούνη, με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη. Πως είσαι αγαπητέ, πώς νιώθεις για τον νέο και όμορφο αγώνα σου; Τι κάνεις επίσης ακαδημαϊκά, κοινωνικά, επαγγελματικά και τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό; Τι έχεις στο Μυαλό σου;

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει τη συνεχιζόμενη αποχή των εργαστηριακών ιατρών

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει από την έναρξή της την αποχή των εργαστηριακών ιατρών του νομού μας και τα δίκαια αιτήματά τους.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε οικισμούς του Νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 

1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή 
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΙΛΚΙΣ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΛΕΙΨΥΔΡΙΟ, ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΑΟΔΙΚΙΝΟ, ΧΡΥΣΟΠΕΤΡΑ, ΦΑΝΑΡΙ, ΠΥΡΓΩΤΟ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 23-05-2024 ΠΕΜΠΤΗ, από ώρα 09:00 έως 16:00.

Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»

33 κοινωνικές δράσεις σε 21 νομούς από τον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες του δικτύου του
Μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία δίνει έμφαση στις τοπικές κοινωνίες, υλοποιεί ο ΟΠΑΠ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό», μέσω του οποίου οι πράκτορες του δικτύου του ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των περιοχών τους και να προτείνουν αποτελεσματικές δράσεις.

(VIDEO) Επίσκεψη και δήλωση υποψ. Ευρωβουλευτή ΚΚΕ Κώστα Ιντζέ, στο Κιλκίς

Επίσκεψη και δήλωση υποψ. Ευρωβουλευτή ΚΚΕ Κώστα Ιντζέ, στο Κιλκίς. Δευτέρα, 20 Μαϊου 2024.

Έργο ιστορικής αφύπνισης το τελευταίο βιβλίο του Βλάση Αγτζίδη «ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΒΡΩΝ ΚΑΙ ΛΩΖΑΝΝΗΣ - Πλευρές της Μικρασιατικής τραγωδίας»

Γράφει η Θεοδώρα Θεοδωρίδου 

Φιλόλογος Ξ.Γ.

Η Συνθήκη των Σεβρών (Γαλλία) του Αυγούστου του 1920 -η σημαντικότερη διεθνής επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας, με την οποία η Ελλάδα έπαιρνε υπό όρους το Σαντζάκιο Σμύρνης και την Ανατολική Θράκη - ακυρώθηκε και αναθεωρήθηκε με την υπογραφή στις 24 Ιουλίου 1923 της Συνθήκης της Λωζάννης (Ελβετία) με την οποία διαμορφώθηκε η τελική μορφή της Εγγύς Ανατολής, τόσο σε γεωπολιτικό όσο και σε πληθυσμιακό επίπεδο, με την οριστική εκδίωξη των χριστιανικών πληθυσμών από τον κοινό για αιώνες ολόκληρους χώρο της και τη μετεξέλιξή της πια σε πλήρη εθνική επικράτεια των τούρκων.

"Στο δρόμο του ξεριζωμού" - Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας

Στην εκδήλωση αυτή της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών, την Κυριακή 19 Μαϊου 2024, παρουσιάστηκε η αγωνιώδης προσπάθεια των προγόνων μας να σωθούν από τα νύχια των Τσετών, οι δυσκολίες της εγκατάστασης στη Μάνα Πατρίδα κι ο ανείπωτος πόνος για τις αλησμόνητες Πατρίδες. Το χρονικό του ξεριζωμού παρουσίασε ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Γεώργιος Παντελίδης και με ένα θεατρικό δρώμενο παρουσιάστηκαν τα βάσανα των Ποντίων στον ξεριζωμό.

(VIDEO) Εκδηλώσεις 2024 στο Κιλκίς, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εκδηλώσεις 2024 στο Κιλκίς, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Κυριακή, 19 Μαϊου 2024.