Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Το κλουβί



Του Φώτη Μισόπουλου
"Πραγματικά είστε τόσο υποκριτής;", ρώτησε αδιάφορα ο Ρασκόλνικοβ
Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι, ΕΓΚΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ[1]

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Αφιέρωμα στο gaming της δεκαετίας του ’90 (μέρος 2ο) Call of Cthulu, Shadow of the Comet (1993)

Αθλητικό πρόγραμμα προπόνησης για στρατιωτικές σχολές, σχολές αστυνομίας, ΤΕΦΑΑ

Στην αρχαία Ευρωπό σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού πραγματοπoίησε στην «Ευρωπαίων Πόλιν» του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, της οποίας η ιστορία ανάγεται στην 5η χιλιετία π.Χ., ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μόλις δύο ημέρες πριν από την Ημέρα της Ευρώπης, και 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ομιλία Βεργίδη στην αρχαία Ευρωπό κατά την επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά


Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην εκδήλωση επίσκεψης του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην αρχαία Ευρωπό 
«Σας καλωσορίζω στην αρχαία Ευρωπό, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Virtual Δρόμος Υγείας & Αλληλεγγύης 2021 του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς (28/5/21 – 6/6/21)


Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
To Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Υποστηρικτών ΑμεΑ ΚΚΣ σας προσκαλούν να αφιερώσετε μια προπόνηση ή έναν περίπατο σε διαδρομές της επιλογής σας και στην απόσταση που εσείς ορίζετε στο Δρόμο Υγείας & Αλληλεγγύης του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης.

Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Πέντε και Δέκα Ιερομαρτύρων πολιούχων Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ευχαριστήριο 
Ιερού Ναού Πέντε και Δέκα Ιερομαρτύρων πολιούχων Κιλκίς

Ευσεβάστως εκφράζουμε τας ευχαριστίας μας και την ευγνωμοσύνη μας για την πολύτιμη βοήθεια στο φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Πέντε και Δέκα Ιερομαρτύρων πολιούχων Κιλκίς,  την ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ (KLEEMANN HELLAS) A.B.E.E., το Αθλητικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Κιλκίς,
 τον κ. Αναστασιάδη Νικόλαο, αλλά και όλους τους Ενορίτες και Πολίτες του Κιλκίς που προσέφεραν τρόφιμα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίζουμε να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας. Ευχόμαστε το άγιο φως του Αναστάντα Χριστού να φωτίσει τις καρδιές όλων των ανθρώπων.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021


Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Κιλκίς: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης για την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα


Το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης αδειάζει από κυκλοφοριακή κίνηση την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να εξυπηρετηθούν πεζοί και μετακινούμενοι με ήπιες μορφές μεταφοράς στην περιοχή του κέντρου αλλά και να τονωθεί η οικονομική κίνηση σε καφέ και καταστήματα εστίασης.

"Γυμναστική στο σπίτι με την καλύτερη παρέα…. την μαμά μας! "

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Κυριακή 9 Μάϊου γιορτή της μητέρας και η κυρία Αγγελική παρέα με την μικρή Σοφία μας δείχνου έναν ευχάριστο τρόπο να γυμναστούν μαζί μαμά με κόρη, ακολουθήστε τες...

Συνάντηση της Ε. Αγαθοπούλου με εκπροσώπους του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Την Τετάρτη 5 Μαΐου, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς, επισκέφθηκε τον Πυρήνα Εκτροφής Θηραμάτων του συλλόγου και συνάντησε τον πρόεδρο του, κ. Βασιλειάδη Μπάμπη, τον αντιπρόεδρο, κ. Βαταμίδη Βατάμο και το μέλος κ. Παπαδόπουλο Θεοκλή.

Παράταση χρήσης κοινοχρήστων εκτάσεων για την καλλιεργητική περίοδο 2020-2021


Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (με τίμημα 5ευρώ/στρ.), που προβλέπεται στις σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή της παρ. 13 του άρθρου 36 του ν. 4061/2012 (ΦΕΚ Α΄ 66), παρατείνεται σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 4792/2021 (ΦΕΚ Α’ 54) μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.

Κορωνοϊός (7/5/2021): 2.691 νέα κρούσματα (18 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 63 θάνατοι και 749 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 358.116 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.705 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εργασίες συντήρησης οδών της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το διάστημα από τη Δευτέρα 10 Μαΐου έως τις 30 Μαΐου 2021 (από Δευτέρα έως Παρασκευή).

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 7/5/2021, 6:13 μ.μ.


Στοχευμένοι έλεγχοι για την τήρηση της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
Η Ελληνική Αστυνομία, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων, έχει σχεδιάσει ένα επιχειρησιακό πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αρνητικού φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων, αλλά και ταυτόχρονα της ενημέρωσης όλων των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους, ώστε να γίνει γενικότερα αισθητό ότι η προστασία των ζώων αφορά όλους μας.

(Video) Σε πλήρη λειτουργία τα Εμβολιαστικά Κέντρα του Κιλκίς

 
Σε πλήρη λειτουργία τα Εμβολιαστικά Κέντρα του Κιλκίς. την Παρασκευή 7 Μαϊου 2021

Όταν οι Κιλκισιώτες λειτουργούν σαν Ομάδα


Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος
Πριν από δύο μήνες ξεκίνησα ως συντονιστής μία ομάδα στο Facebook με την ονομασία «Η Βιοποικιλότητα του Κιλκίς» (Η Βιοποικιλότητα του Κιλκίς).
Η ομάδα γεννήθηκε ως απάντηση κυρίως στους χαρακτηρισμούς του Κιλκίς ως Ζώνη Υποβαθμισμένου Τοπίου αλλά και στις απειλές που διαφαίνονται από την διαχείριση του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Κιλκίς 2.035 μΧ: Ένα ακόμη καφέ ανοίγει από Κιλκισιώτες στην 21η Ιουνίου...


Κιλκίς 2.035 μΧ
Ένα ακόμη καφέ ανοίγει από Κιλκισιώτες στην 21η Ιουνίου...
Ένα ακόμη εμπορικό κατάστημα ανοίγει από ξένους…
Φαντάζεται και γράφει ο Αμπντούλ Καραπιπερίμ
Πως θα είναι άραγε η αγορά του Κιλκίς τα επόμενα χρόνια; Αν δεν συμβεί κάτι αναπάντεχο όπως ( πόλεμος, μεγάλη φυσική καταστροφή, ξεσηκωμός των χιλιάδων παρανόμων από Αφγανιστάν, Σομαλία, Μαρόκο κ.α. που κατακλύζουν την Ελλάδα και το Κιλκίς κατ΄ επέκταση), τότε τα απόμενα χρόνια η κατάσταση στην αγορά του Κιλκίς θα έχει ως εξής:

Rapid Tests στη Βάθη Κιλκίς: Κανένα θετικό από τα 58 που εξετάστηκαν



Δωρεάν rapid tests στον οικισμό Βάθη Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 7 Μαϊου 2021 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Από το πρωί έως το μεσημέρι 58 συμπολίτες μας προσήλθαν για έλεγχο, από τους οποίους δεν διαπιστώθηκε κανένας θετικός.

Συνελήφθη αλλοδαπός σε περιοχή του Κιλκίς για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη προχθές (5 Μαΐου 2021) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος εντοπίσθηκε να αποβιβάζεται από υπεραστικό λεωφορείο και διαπιστώθηκε να μεταφέρει κρυμμένες ανάμεσα στα μαλλιά του, αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη.

Σκοτώθηκε 52χρονος σε τροχαίο στη Χαλκιδική


Χθες (6 Μαΐου 2021) και ώρα 20.50 περίπου, στο 6ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μουδανιών - Θεσσαλονίκης στην περιοχή Ζωγράφου Χαλκιδικής, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών.

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Παρασκευή 7 Μαϊου 2021


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού στο νομό Κιλκίς


Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε (αρθ.4 §1 Ν.2703/1999, ΦΕΚ Α72/8-4-1999) ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

7η Έκθεση Εικαστικών «πόλις»


Ανακοίνωση Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις»
Αγαπητοί φίλοι και φίλες της τέχνης και του πολιτισμού,
Μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλους μας –και ειδικά για τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες- στο Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό σύνολο «η πόλις», προσπαθούμε να σχεδιάσουμε τα μελλοντικά μας βήματα με αισιόδοξη διάθεση.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένας άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για κατοχή κάνναβης


Συνελήφθη χθες (6 Μαΐου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για κατοχή κάνναβης.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Ο αγώνας για δικαιώματα στην εργασία είναι επιτακτικός στο σήμερα


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν χθες 6 Μαϊου 2021 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ με την βουλεύτρια Κιλκίς, Ε. Αγαθοπούλου, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.