Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δήμος Παιονίας, υλοποιεί την πρώτη Εκπαιδευτική Κινητικότητα Προσωπικού στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμος Παιονίας, επικεφαλής κοινοπραξίας 4 Δήμων, πρόκειται να υλοποιήσει στις 6-10 Δεκεμβρίου την πρώτη εκπαιδευτική κινητικότητα προσωπικού στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Διευρωπαϊκή Κινητικότητα Στελεχών Δήμων για Απόκτηση Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων ώστε να Ανταποκρίνονται στις Αυξημένες Απαιτήσεις Υψηλής Ποιότητας Υπηρεσιών» (CROSS MUBILITY). 

Δυσσεβοὺς προστάγματος καταφρονήσαντες...


Γράφει ὁ Ἠλίας Ἀθ. Θεοχαράκης
"Οἱ Παῖδες εὐσεβεία συντραφέντες, δυσσεβοὺς προστάγματος καταφρονήσαντες, πυρὸς ἀπειλὴν οὐκ ἑπτοήθησαν, ἀλλ' ἐν μέσῳ τῆς φλογὸς ἐστῶτες ἔψαλλον, ὁ τῶν Πατέρων Θεὸς εὐλογητὸς εἶ." Καταβασία Χριστουγέννων.

4η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος νέων ωφελούμενων στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ενεργώντας ως δικαιούχος της πράξης με τίτλο «Επιχορήγηση του Ν.Π. Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Αμεα Κιλκίς για την υλοποίηση του έργου ΚΔΗΦ – ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία», ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελούμενων και προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Ακροβάτες ζωής


3 Δεκέμβρη 2021 - Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Υπογράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ»

Ακροβάτες ζωής είναι οι καρκινοπαθείς ανάπηροι έστω και αν η αναπηρία των περισσότερων δεν είναι εμφανής.

Ώρα Ανανέωσης


Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Με λίγες ώρες να απομένουν μόνο για τις εκλογές στις οποίες θα αναδειχθεί ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής ή μάχη προμηνύεται σκληρή. Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν στα ίσα την προεδρία της Δημοκρατικής Παράταξης έχοντας δημιουργήσει έκαστος ένα τεράστιο δίκτυο στελεχών ανά την χώρα.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν πλήρως & ισότιμα στην καθημερινότητα της ζωής...


Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία στο σταυροδρόμι των… Erdoganomics!



Υπογράφουν οι :
- Χρυσή - Ουρανία Παπαδοπούλου, Business Management, London Metropolitan University / Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Παν. Πειραιά / Επιχειρηματίας
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφ. Παραγωγός.

Με ελάχιστες διεθνείς και τουρκικές δικλίδες ασφαλείας έναντι ενός ολοένα και αυταρχικότερου ηγέτη, μάλλον το εκλογικό σώμα θα είναι και η τελευταία ευκαιρία να αποκατασταθεί η σωφροσύνη. Η Goldman Sachs αναγνωρίζει πως η Άγκυρα θα υποχρεωθεί σε στροφή 180 μοιρών πριν τον Απρίλιο εξαιτίας του φαύλου κύκλου του πληθωρισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε από την αποδυναμωμένη λίρα και τα πραγματικά αρνητικά επιτόκια. 

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες κοπής,
κλαδέματος και αποψίλωσης δέντρων θα πραγματοποιηθούν στην 67η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.

Κορωνοϊός (3/12/2021): 6.201 νέα κρούσματα (49κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 97 θάνατοι και 694 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.201, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 957.552 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 98 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σπυράκη: Η μείωση του μεθανίου σωτήρια για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την οικονομία


Πηγή: https://www.grtimes.gr/
Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου
Η μείωση των ρύπων του μεθανίου μπορεί να επιδράσει ταχύτερα στην επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, απ’ ότι η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά μπορεί επιπλέον να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές από πρόωρο θάνατο, να αποτρέψει την απώλεια εκατομμυρίων τόνων αγροτικών καλλιεργειών, όπως και δισεκατομμυρίων ωρών εργασίας λόγω της ακραίας ζέστης.

(Video) Ομιλία Γιώργου Παπανδρέου στο Κιλκίς

Ομιλία Γιώργου Παπανδρέου στο Κιλκίς ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2021.

Το ΚΔΑΠ Kinesis μπαίνει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας στο ΚΔΑΠ Kinesis κύλησε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Στο αγαπημένο μάθημα της κοπτικής-ραπτικής, οι μικρές σχεδιάστριες μόδας έφτιαξαν τη δική τους χριστουγεννιάτικη κάλτσα. Αφού σχεδίασαν την κάλτσα τους, την έκοψαν και ξεκίνησαν τη διακόσμηση: χάντρες, κορδέλες, πον πον και άλλα πολλά στολίδια ξεπρόβαλαν. Προσηλωμένες στον στόχο τους, δημιούργησαν τις πιο ευφάνταστες κάλτσες Χριστουγέννων.

Εκλογές στην "Αρμονία" Κιλκίς

Ανακοίνωση "Αρμονίας" Κιλκίς
Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και από τις 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι θα διεξαχθούν οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου "Αρμονία". Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να παρευρεθούν και φυσικά με όλες τις προφυλάξεις (μάσκες, κ.λπ.) Η κάλπη θα ανοίξει στις 11 ακριβώς. 
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Συλλόγου "Ανθούλα Ναούμη" (Αγ. Γεωργίου 21)

Οι Ιεροψάλτες του Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά...

Υπογράφει ο Χρήστος Κυριακίδης
Πρόεδρος Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου, επί της ευκαιρίας της πραγματοποιήσεως της συναυλίας Βυζαντινής Μουσικής προς τιμήν των Πολιούχων – Αγίων της πόλης μας “Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων” την 1η Δεκεμβρίου 2021, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο για την επευλόγηση της εκδήλωσης, αλλά και για την συναίνεσή του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Κατάρτιση εκπαιδευτικών από χώρες της Ε.Ε.


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο “Blended teaching and learning in VET schools” («Μεικτή εκπαίδευση και μάθηση στα κέντρα/σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης»), φιλοξένησε τη διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση με τίτλο “The virtual laboratories and most effective digital teaching tools” («Τα εικονικά εργαστήρια και τα πιο αποτελεσματικά ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία»).

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 3/12/2021, 6:33 μ.μ


Συλλήψεις 4 ατόμων που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 23, 27, 42 και 42 ετών, που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Κιλκίς: Ημερίδα με τίτλο "Η Επανάσταση του 1821 και οι Σαρακατσαναίοι"



Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σε περιοχή της πόλης του Κιλκίς


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν κάτω από την 21η Ιουνίου μεταξύ των οδών Επτανήσου και μέχρι τις Α’ Εργατικές Κατοικίες ότι πραγματοποιείται έκτακτη διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης σε κεντρικό δίκτυο διανομής.

Δείτε την εκπληκτική ταινία «Η πόλις των Μορρυλίων» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Τιμητικές ενεπίγραφες στήλες και γλυπτά από το ιερό του Ασκληπιού ταξίδεψαν μέχρι τις μέρες μας μεταφέροντας εικόνες και ιστορίες - κυρίως για τον 3ο και τον 2ο αιώνα π.Χ. - για επώνυμους πολίτες-χορηγούς, πολιτειακές αρχές, πολεμικά επεισόδια, ελλείψεις τροφών, συντήρηση τειχών και προσφορές στο υπερτοπικής φήμης Ασκληπιείο-θεραπευτήριο μίας αρχαίας πόλης της Μακεδονικής ενδοχώρας, της πόλης της Μορρύλου.

Δήλωση Κ. Σιωνίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Υπογράφει ο Κωνσταντίνος Α. Σιωνίδης

Δήμαρχος Παιονίας

Η έλλειψη επαρκούς προσοχής στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία δημιουργεί εμπόδια σε κάθε βήμα της ζωής τους, όπως δύσκολη πρόσβαση σε μεταφορικά μέσα, κτίρια και πληροφορίες. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι που ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας, συχνά καταλήγουν να αποσυνδέονται από το κοινωνικό σύνολο και να βιώνουν το αίσθημα της απομόνωσης και της διάκρισης.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 23 έως τις 29 Νοεμβρίου 2021, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.