Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Έξυπνες ιδέες για τα σχολεία


Υπογράφει ο Δρ. Θ. Χριστοφορίδης
Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ.
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς
Ποτέ δεν ήταν η καλύτερη στιγμή για να είναι κάποιος μαθητής. Τα σχέδια τάξης σε όλο τον κόσμο αγκαλιάζουν έξυπνες και πρακτικές νέες τεχνολογίες γεμάτες με λαμπρές ιδέες στα κτίριά τους, όλα προσανατολισμένα στο να διευκολύνουν τους μαθητές να εξερευνήσουν τη μάθηση. 

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: GTA Vice City (2002) - Αφιέρωμα στο gaming της δεκαετίας 2000-2010 pt.3/3

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 8 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Γιάννη Παπαδόπουλου


Ανακοίνωση "Άρη" Παντελεήμονα
Καλό ταξίδι πρόεδρε. Πιο φτωχό το χωριό και ο σύλλογός μας από εχθές το απόγευμα καθώς έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, βιαστικά και απρόσμενα ο Παπαδόπουλος Γιάννης.

‘’Στα χρώματα της Επανάστασης’’ – Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τη σύμπραξη Δήμου Κιλκίς και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και των νηπιαγωγείων του Δήμου Κιλκίς εμπνέονται από την Ελληνική Επανάσταση και αποτυπώνουν στο μπλοκ ζωγραφικής τα χρώματά της.

Απαγόρευση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρους και στα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ


Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίστηκε με την υπ’ αριθ 200800(1265)/06-04-2021 Απόφαση με ΑΔΑ:ΨΠ217ΛΛ-ΤΦΨ η Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών ,στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Αλμωπαίο, Στρυμόνα, Λουδία και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και σε όλους τους παραποτάμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 12 π.μ. μέχρι και την Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021 και ώρα 12 π.μ.

Εξοπλίζεται με 20 σύγχρονα μηχανήματα το νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης


Με σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πως γίνεται η «Πιστοποίηση Μονίμου Κατοικίας» στο Δήμο Παιονίας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Ο δήμος Παιονίας αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Κόμβου Υπηρεσιών govHUB που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΑΑΔΕ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, προσφέρει στους κατοίκους της Παιονίας μια νέα υπηρεσία.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 7/4/2021, 7:17 μ.μ.


Εντοπίστηκαν (15,5) κιλά ακατέργαστης κάνναβης που επρόκειτο να διοχετευθούν σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων

Περισσότερα από (15) κιλά ακατέργαστης κάνναβης τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ερευνών.

Πάνω απ’ όλα η ΥΓΕΙΑ!


Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας
Πάνω απ’ όλα η ΥΓΕΙΑ!
Μία φράση που ακούγεται από υγιείς, αλλά και μη υγιείς.
Τον τελευταίο χρόνο η υγεία, ψυχική και σωματική, είναι το top 1. Ο Covid-19 μάς έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούμε πάμπολλες φορές ότι η ζωή μας κρέμεται από μια κλωστή, ανεξάρτητα από φύλα, χρώματα, ηλικίες, θρησκείες, οικονομίες, πολιτικές, κόμματα. Ο φόβος, η υπευθυνότητα, η αντίδραση, το ξέσπασμα, ο θυμός, η αμφιβολία ήταν και είναι συναισθήματα διάχυτα σε όλη την οικουμένη.

Ε. Αγαθοπούλου: Aίτηση κατάθεσης πορίσματος για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Αίτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, για την κατάθεση του Πορίσματος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου, κατέθεσαν στις 5/4/2021, 36 Βουλευτές και Βουλεύτριες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλο και της αν. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδιας για τα θέματα ισότητας, Ε. Αγαθοπούλου. 

Κορωνοϊός (7/4/2021): 3.445 νέα κρούσματα (41 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 75 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Rapid tests στο Κιλκίς την Παρασκευή 9 Απριλίου


Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα διενεργήσει στο Κιλκίς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 9 Απριλίου στην πλατεία Λατσιών (πρώην πλατεία Δημαρχείου) από τις 9:00 έως τις 14:00.

Δήμος Κιλκίς: Σύντομη διακοπή ρευματοδότησης σε τέσσερις οικισμούς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 8 Απριλίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο:

Rapid tests στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς: Κανένας θετικός από τους 134 που εξετάστηκαν


Ευχάριστα ήταν τα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς, στο Νέο Αγιονέρι. Ειδικότερα, από τους 134 συμπολίτες μας που προσήλθαν για έλεγχο, δεν βρέθηκε ούτε ένας θετικός.

Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ Κιλκίς και καθηγητών/καθηγητριών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς


Ανακοίνωση 
ΕΛΜΕ Κιλκίς
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς, έχοντας δηλώσει ήδη την αντίθεσή του στην πρόταση/αίτηση του Διευθυντή ΔΔΕ Κιλκίς για τον χαρακτηρισμό του 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου ως Πειραματικών Σχολείων.

Σε νέους της Ευρώπης διδάσκει την ποντιακή διάλεκτο, η Κιλκισιώτισσα φιλόλογος Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου


Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ)
Φίλες και φίλοι της Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη, κρίνοντας πως «γλώσσα είναι η πατρίδα» (Καζαντζάκης) ανακοινώνουμε την έναρξη μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου στα οποία μπορούν να συμμετέχουν νέοι ποντιακής καταγωγής και μη από όλες τις χώρες της Ευρώπης με καθηγήτρια τη φιλόλογο και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, M. Ed. στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

Υπογράφηκε η απόφαση αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Πολυκάστρου


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπέγραψε, χθες, την ένταξη της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Πολυκάστρου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Εικαστικά - Κατασκευές στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids Κιλκίς
Πριν από λίγες μέρες υποδεχθήκαμε τον Απρίλιο, το μήνα που μας υπενθυμίζει πως πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στο Πάσχα. Είναι ώρα, λοιπόν, να ξεκινήσουμε την πασχαλινή διακόσμηση του χώρου μας, προσαρμόζοντας αντίστοιχα και τη διάθεσή μας.  
Στο βίντεο θα βρείτε την κατασκευή βήμα βήμα ενός πασχαλινού λαγού με απλά υλικά.