Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Νέος Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπουγάς


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα, στη θέση του κ. Σταύρου Καλαφάτη που ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 18/1/2021, 7:32 μ.μ.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθη ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη χθες (17 Ιανουαρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Δήμος Κιλκίς: Ανοιχτά αύριο τα σχολεία


Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κιλκίς, Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) θα λειτουργήσουν αύριο στις 9:00 μία ώρα αργότερα από το κανονικό εκπαιδευτικό ωράριο λόγω της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών.

Κορωνοϊός (18/1/2021): 320 νέα κρούσματα (1 κρούσμα στο νομό Κιλκίς) και 19 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 320 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148925, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5763 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45578 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κιλκίς: Δημοτικός θερμαινόμενος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων

Φωτογραφία Internet

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι διατίθεται ειδικός θερμαινόμενος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων κατά τη διάρκεια της νύχτας, εφόσον παρουσιαστεί περιστατικό αστεγίας.

Εκπτώσεις έως 50% και κατ' οίκον παραδόσεις στο "Χαρμόσυνο"



ΚΠΕ Κιλκίς: Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Ρύπανση από πλαστικά»


Ανακοίνωση Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Κιλκίς
Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Ρύπανση από πλαστικά» διοργανώνεται την Τετάρτη 20/1/2021, και ώρες 6.30-9.00 μμ. με την συνεργασία 20 Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) και 19 Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων από Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Εργαστήρια για την επόμενη μέρα της καινοτομίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία


Τον πρώτο κύκλο θεματικών εργαστηρίων με στόχο τη διερεύνηση και καταγραφή των προσδοκιών του οικοσυστήματος καινοτομίας της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και των προτάσεων για την ενίσχυση της θέσης της περιφερειακής οικονομίας ως προς τις επιδόσεις της καινοτομίας, παραγωγικότητας και εξωστρέφειας στις προτεινόμενες θεματικές περιοχές “Διατροφή 2030, Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας, Κυκλική Οικονομία, Υγεία, Δημιουργικό-Καινοτόμο Marketing & Branding” διοργανώνει τo One StopLiaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ερχόμενο χρονικό διάστημα, από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 25Φεβρουαρίου 2021.

"Θανάση Μάντζαρη, σ' ευχαριστούμε που υπήρξες στη ζωή μας - Αιωνία σου η μνήμη"


Γράφει ο Γιώργος Ηλιάδης
Διευθυντής Επιμελητηρίου Κιλκίς
Προς όλους τους συναδέλφους των επιμελητηρίων της χώρας
«Θεώρησα υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω για την θλιβερή είδηση της απώλειας του εκλεκτού συναδέλφου, οικογενειάρχη και φίλου Μάντζαρη Αθανασίου, ο οποίος "έφυγε" σήμερα το πρωί για το τελευταίο του ταξίδι, το ταξίδι χωρίς γυρισμό, το ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων. 

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, ηλεκτρονικά την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στις 11.00 π.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:

"Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Κουκάκη..."


Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων
"Είναι μεγάλη χαρά και ευτυχία να νοιώθεις έντονη την ανάγκη να εκφράσεις τις ευχαριστίες σου σε κάποια ενεργά μέλη ή ιδιώτες και επιχειρήσεις - ας είναι και κατ΄ επανάληψη - αφού η άδολη προσφορά τους συνεχίζει να παρέχεται αδιάλειπτα στο Σύλλογό μας ώστε να παραμένει αυτός δραστήριος, σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή του 2020."

Νηρέας Κιλκίς: Διαδικτυακή ομάδα για εφήβους και έφηβες, ηλικίας 11 – 14 χρονών, που κατοικούν στο Δήμο Παιονίας


Δελτίο τύπου Νηρέας Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει διαδικτυακή ομάδα για εφήβους και έφηβες, ηλικίας 11 – 14 χρονών, που κατοικούν στο δήμο Παιονίας με τίτλο: “Ζωγραφίζοντας τη δική μου διαδρομή”.

Συνεχίζεται η λειτουργία των Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών σε Θεσσαλονίκη και Εύοσμο


Δυο σημαντικά έργα κοινωνικής πρόνοιας, με στόχο την ενίσχυση των δομών υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού – Ευόσμου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για επιδοτήσεις αγροτών και την αποζημίωση για Covid 19


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη 
Αδικαιολόγητη είναι η ταλαιπωρία και επιβάρυνση των αγροτών από το Υπουργείο Οικονομικών, την ΑΑΔΕ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ που θεωρούν εσφαλμένα ως επιδότηση, την αποζημίωση για τον covid-19 αλλά και τις επενδυτικές ενισχύσεις ως εισόδημα και τους υποχρεώνουν σε αλλαγή καθεστώτος ΦΠΑ.

Νέο πρωτεϊνούχο Κακάο Choco High από τη Φάρμα Κουκάκη


Δελτίο τύπου 
Φάρμας Κουκάκη
Η Φάρμα Κουκάκη δημιούργησε ένα νέο προϊόν σύμφωνα με τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για μυϊκή ενδυνάμωση, υγεία & ευεξία. Το Choco High είναι εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες γάλακτος οι οποίες αποτελούνται κατά 80% από καζεΐνες και 20% από πρωτεΐνες ορού γάλακτος. 

Ε. Αγαθοπούλου: Θυμάται ο κ. Γεωργαντάς τις δεσμεύσεις του προς εργαζόμενους ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ;


Υπογράφει η Ε. Αγαθοπούλου 
Βουλεύτρια Κιλκίς και Αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης
Την εβδομάδα που μας πέρασε ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ και το νέο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο. Μίλησαν για μεγάλη μεταρρύθμιση, για καινοτόμες αλλαγές, για εμπέδωση της αξιοκρατίας και της αποτελεσματικότητας στο σύστημα προσλήψεων του δημοσίου και για αποκατάσταση αδικιών. Τελικά, τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει.

Δήλωση Χ. Χατζημλάδη για την επαναλειτουργία μέρους της αγοράς


Υπογράφει ο Χρήστος Χατζημλάδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου οι επιχειρήσεις μας και ιδιαίτερα οι μικρές και πολύ μικρές του λιανικού εμπορίου, κλήθηκαν για μια ακόμη φορά να αναστείλουν την λειτουργία τους ή/και να λειτουργήσουν εντός ενός κανονιστικού πλαισίου που επέφερε δραματική μείωση τζίρου, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα μεγάλου μέρους της αγοράς και ουσιαστικά επανεκκίνησης αυτής, χωρίς τους ασφυκτικούς περιορισμούς και τις ανισότητες που δημιουργεί η μέθοδος του click away, μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί.

Δείτε τα Video της Γνώμης στο Υοutube

Δείτε τα Video της Γνώμης στο Υοutube
Κάντε κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 02/17-01-2021) που ισχύει από το βράδυ της Κυριακής 17 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.