Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Με περιοδείες σε εργοστάσια του Κιλκίς και άλλους χώρους εργασίας, καθώς και με μαζική εξόρμηση στην πόλη του Κιλκίς συνεχίστηκαν οι δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, την Τρίτη 8 Μάρτη, μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Θέση εργασίας στο Κιλκίς (8/3/2022)

Εταιρεία καθαρισμού αναζητά υπάλληλο (άνδρα), για πλήρη απασχόληση.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23410 27583 - Ώρες επικοινωνίας: 09:00 έως 14:00

Ο ΥΠΑΑΤ Γ.Γεωργαντάς απάντησε σε ερωτήσεις «δημοσιογράφων» - μαθητών από το Κιλκίς


Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε στους μαθητές του Β΄Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, πραγματοποιούνται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σκοτώθηκε 26χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (8 Μαρτίου 2022) και ώρα 14.00 περίπου, στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αλεξάνδρειας – Γιαννιτσών, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός και επέβαινε 26χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με Δ.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου οδηγού και τον τραυματισμό της 26χρονης, η οποία και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Γυναίκες που έχασαν και χάνουν άντρες και παιδιά στον πόλεμο

Της Τάνιας Κιουμουρτζίδου*
8 Μαρτίου σήμερα. Η επίσημη ημέρα που γιορτάζουν όλες οι γυναίκες όλου του κόσμου.
Όλες; Δυστυχώς όχι όλες. Τούτες τις τραγικές στιγμές που βιώνουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και κάθε πόλεμο που συνέβη στο παρελθόν, θα ήθελα να αποτίσω ένα ελάχιστο φόρο τιμής σε κάποιες γυναίκες. Είναι οι γυναίκες που έχασαν και χάνουν άντρες και παιδιά στον πόλεμο. Οποιοδήποτε πόλεμο. Δίκαιο (αν υπάρχει) ή άδικο.

ΕΛΓΑ: Πληρωμή αποζημιώσεων, ύψους 44.823.307,35 ευρώ


Μετά από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά και του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, επισπεύθηκαν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 44.823.307,35 ευρώ σε 14.527 δικαιούχους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον “Παγετό της Άνοιξης 2021” αλλά και για ζημίες εξ ’αιτίας άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Κορωνοϊός (8/3/2022): 21.121 νέα κρούσματα (108 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 54 θάνατοι και 365 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.121, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.538.168 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 183 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο προσχηματικός αντιφασισμός της Ρωσίας δεν μπορεί να κρύψει την ιμπεριαλιστική της φύση σαν κράτος που στηρίζει και προωθεί τα συμφέροντα της αστικής της τάξης

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Η καπιταλιστική Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την ΕΣΣΔ, που ηγήθηκε της αντιφασιστικής πάλης των λαών στον Β παγκόσμιο πόλεμο, και είχε τεράστια συμβολή για την συντριβή του ναζισμού. Ο φασισμός και ο ναζισμός τέκνα του καπιταλιστικού συστήματος, αναδύονται μέσα από τις αγεφύρωτες αντιθέσεις και τα οξυμένα κοινωνικά αδιέξοδα του, όταν το σύστημα πλέον δεν μπορεί να διαχειριστεί την αντιλαϊκή πολιτική του.

Γ. Γεωργαντάς: Κανένας επισιτιστικός κίνδυνος για την Ελλάδα- Υπάρχουν εναλλακτικές αγορές


Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην επισιτιστική επάρκεια της χώρας σε σιτηρά, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές αγορές από Ευρώπη και Αμερική, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε συνέντευξη που έδωσε τους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Ομιλία Ε. Αγαθοπούλου, για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Ομιλία της αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ειρήνης Αγαθοπούλου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ισότητας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών
165 χρόνια μετά τις πρώτες κινητοποιήσεις των γυναικών εργατριών στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, η φετινή 8η Μάρτη είναι μια ευκαιρία για να στοχαστούμε πού βαδίζουμε στον 21ο αιώνα όσον αφορά θεμελιακές αξίες των δυτικών κοινωνιών, όπως η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, η Ισότητα.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Μια ευκαιρία για αλλαγή - Ενδυνάμωση και Αποκατάσταση)


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λάρνακα της Κύπρου, στις 18 Φεβρουαρίου 2022 η τελευταία διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου “A Chance for Change: Empowerment and Restoration”, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 2, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δήλωση Κ. Σιωνίδη για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας


Υπογράφει ο Κ. Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται στη σκιά του πολέμου και της πανδημίας. Η σκέψη μας βρίσκεται στις γυναίκες που αναγκάζονται σήμερα να βρεθούν στο δρόμο της προσφυγιάς.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από Τετάρτη 09-03-2022


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 04/08-03-2022) που ισχύει από αύριο Τετάρτη 09-03-2022.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 8/3/2022, 4:10 μ.μ.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρεις ημεδαποί που ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη τριών ατόμων από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την επισταμένη έρευνα και την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού από το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων ληστειών σε καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Επίσκεψη Γ. Φραγγίδη σε εργαζόμενες γυναίκες (φωτογραφίες)


Ανάρτηση Γ. Φραγγίδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook
Σήμερα 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επισκέφτηκα προσφέροντας ένα γαρύφαλλο στις εργαζόμενες στις επιχειρήσεις του νομού, Κεχαγιάς - Μανιτάρια, TORRE, ELVIAL.

Ο άνθρωπος στη δίνη των καιρών


Του Κώστα Μπούζα
Η σημερινή εποχή έχει κάτι από τη νύχτα, και μάλιστα την πιο βαθιά. Αυτήν που νιώθεις το σκοτάδι να διεισδύει και να εμποτίζει κάθε κύτταρο του σώματός σου. Κι ύστερα να μένει εκεί, το νοητό αυτό σκότος, δημιουργώντας απραξία, απόγνωση, θάνατο.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Η γυναίκα, σύμβολο ειρήνης, πάλης και κοινωνικής αλλαγής


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η πολιτική σημασία και ουσία της 8ης Μάρτη παραμένει ένα ισχυρό μήνυμα, οδηγός για το μέλλον. Από το 1857, οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διαδήλωναν για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες, αιτήματα που μετέπειτα εξελίχθηκαν σε διεκδικήσεις για δικαιώματα απέναντι στην άνιση και βίαιη μεταχείριση, καθώς και για τη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Μεγάλη επιχείρηση αποχιονισμού από την Π.Ε. Κιλκίς

Με εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν ακατάπαυστα από τις 6 Μαρτίου 2022 - όταν ξεκίνησε η χιονόπτωση σε ορεινές, κυρίως, περιοχές του νομού – χειριστές, οδηγοί και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σε μια προσπάθεια το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοικτό, προσπελάσιμο και η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με ασφάλεια.

Κούλουμα στο όμορφο Δάσος Πεδινού Κιλκίς

Της Μόνικας Σωτηριάδου
Σε ένα από τα ομορφότερα Δάση του νομού Κιλκίς που βρίσκεται στο Πεδινό, είχαν την χαρά να γιορτάσουν τα παραδοσιακά κούλουμα γονείς και παιδιά.

Μήνυμα Γ. Φραγγίδη για την ημέρα της γυναίκας


Υπογράφει η Γ. Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς

8η Μαρτίου. Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα και στους αγώνες που έδωσε με θάρρος και αποφασιστικότητα στο πέρασμα των αιώνων, διεκδικώντας τη θέση που της ανήκει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Επιστολή Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας, στον Ουκρανό πρέσβη

Υπογράφει ο Μιχαήλ Τσερνικούδης 
Εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών δήμου Παιονίας
Επειδή εμείς ως ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, δεν είμαστε μόνο λόγια, και έχουμε μάθει να διαμορφώνουμε την τύχη μας και το μέλλον μας, έχουμε προχωρήσει σε επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και έχουμε στείλει την παρακάτω επιστολή προς τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα για το θέμα της φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στην δομή της Νέας Καβάλας.

Στη μνήμη του εκλιπόντος πρώην συμβολαιογράφου Ιωάννη Καντζάβελου


Ανακοίνωση 
Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς αποφάσισε, αντί στεφάνου, να καταθέσει το ποσό των εκατό ευρώ στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, στη μνήμη του εκλιπόντος πρώην συμβολαιογράφου Ιωάννη Καντζάβελου.

Τράπεζα Αίματος "Ακριτών" Πολυκάστρου: "Όλοι μαζί μπορούμε... και συνεχίζουμε"

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Με την ίδια διάθεση προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και με την ίδια δυναμική ξεκινήσαμε για 33ο χρόνο τη λειτουργία της “Τράπεζας αίματος” των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου πραγματοποιώντας την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 την 108η εθελοντική αιμοδοσία των μελών της “τράπεζας αίματος” στο “Σπίτι του Πόντου” στο Πολύκαστρο.

Η Σ. Μπίζου, η Ε. Παπαλουκά, η Α. Τσατάλη και ο Δ. Σκιαδάς, πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με τον Θ. Μαρκόπουλο στον OkRadio

Ε. Αγαθοπούλου: Η σημερινή μέρα δεν μπορεί να μένει στο συμβολισμό


«Η σημερινή μέρα δεν μπορεί να μένει στο συμβολισμό. Δεν είναι μια μέρα γιορτής, σήμερα είναι μια μέρα επείγουσας δράσης.»

Δήλωση της αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών
165 χρόνια μετά τις πρώτες κινητοποιήσεις των γυναικών εργατριών στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, η φετινή 8η Μάρτη είναι μια ευκαιρία για να στοχαστούμε πού βαδίζουμε στον 21ο αιώνα όσον αφορά θεμελιακές αξίες των δυτικών κοινωνιών, όπως η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, η Ισότητα. 

Τι λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας για τη Λαϊκή Αξιούπολης

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Η πρόσφατη απόφαση της δημοτική αρχή Παιονίας για την κατάργηση του τμήματος της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης επί της οδού “Αριστοτέλους” και μεταφορά των παραγωγών και μικροπωλητών επί της οδού “Σχολείων”, πατώντας πάνω σε υπαρκτά κυκλοφοριακά προβλήματα την ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης, όχι απλά δεν έλαβε υπ' όψιν υπαρκτά προβλήματα της λαϊκής Αξιούπολης αλλά δημιουργεί και νέα.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιούνται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών.