Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Πώς θα μειωθεί το εργασιακό κόστος χωρίς να αγγίξουμε τους μισθούς


Tου Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών
-Αν θέλουμε να διώξουμε ακόμη ένα μέρος των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό –και δεν αναφερόμαστε μόνο στους επιστήμονες– ας εφαρμόσουμε τα όσα υποστηρίζονται περί μειώσεων των μισθών σε εκθέσεις-εισηγήσεις όμοιες των αντιλήψεων που άρχισαν να κυκλοφορούν στα τέλη του 18ου αιώνα.

Ενιαία Έκφραση


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Θαυμάζω την αγωνιζόμενη Ελληνίδα γυναίκα σ’ όλους της τους ρόλους και σε διεθνή διαγωνισμό που έλαβα μέρος, έγραψα για την "Ελληνίδα γυναίκα στα χρόνια της Αντίστασης", στον οποίο και βραβεύτηκα από το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας.

Οι γνώσεις για τον κορωνοϊό και η άμυνα


Του Κώστα Κιλτίδη
Σήμερα ξέρουμε ότι:
1. Ο ιός είναι ακραία μεταδοτικός
2. Δεν είναι αναλογικά φονικός 
3. Όλες οι επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν θνητότητα στους άνω των 70 ετών περίπου 0,30% και 0,05 στους κάτω των 70 ετών

Κοινή προπονητική ημερίδα γυμναστικής των συλλόγων "Άθλος" Κιλκίς και "Διαγόρας" Αμπελοκήπων


Δελτίο τύπου "Άθλου" Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020 κοινή προπονητική ημερίδα γυμναστικής μεταξύ των σσυλλόγων "Άθλος" Κιλκίς και "Διαγόρας" Αμπελοκήπων στη δημοτική αίθουσα γυμναστικής "Βασίλειος Τσολακίδης" του Δήμου Αμπελοκήπων (η αίθουσα φιλοξενείται στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων).

Επιμορφωτική Κιλκίς: Συνέντευξη τύπου για το διακρατικό έργο MED-QUAD


Δελτίο τύπου Επιμορφωτική Κιλκίς
Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε., διοργανώνει στις 3 Νοεμβρίου 2020 Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του Στρατηγικού Έργου “MEDiterranean QUadruple helix Approach to Digitalisation” (MED-QUAD) που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ENI CBC MED, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και έχει προϋπολογισμό 3,3 εκ ευρώ).

"Γιατί τεπέ, ντερέ, σοϊχ σου και γαρσί, και όχι λόφος, ρέμα, κρύο νερό και απέναντι..."


Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Τομεάρχης υποδομών και μεταφορών ΔΕΕΠ Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Σε λίγους μήνες γιορτάζουμε την Ελληνική επανάσταση του 1821 εναντίον των Τούρκων. Έχουν περάσει 200 χρόνια από την απελευθέρωση των Ελληνικών εδαφών από τον Τούρκικο ζυγό που κράτησε 400 χρόνια.

Σχετικά με τη λειτουργία των μίνι μάρκετ και άλλων καταστημάτων κατά τις Κυριακές


Ανακοίνωση 
Επιμελητηρίου Κιλκίς
Με αφορμή ερωτήματα μελών του Επιμελητηρίου Κιλκίς, σχετικά με τη λειτουργία των μίνι μάρκετ και άλλων καταστημάτων κατά τις Κυριακές και αργίες το Επιμελητήριο ανακοινώνει τα εξής: 

Παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά": Καμιά συνύπαρξη με υποστηρικτές εγκληματικής οργάνωσης


Ανακοίνωση Περιφερειακής Παράταξης Κεντρικής Μακεδονίας "Κοιτάμε Μπροστά"
Θεωρούμε απαράδεκτη την αποστολή εξώδικου προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας από την παράταξη του κ. Χρυσομάλλη, ο οποίος κατά δήλωσή του και κοινή ομολογία αποτελεί υποστηρικτής οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική με απόφαση δικαστηρίου.

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 (εκτός της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020).

ΚΔΑΠ Kinesis for Kids: Επιστρατεύσαμε εξωγήινους για την προστασία του περιβάλλοντος


Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis for Kids Κιλκίς
Μια ακόμη εβδομάδα γεμάτη ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Μία από τις θεματικές που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το διάστημα. Πιο αναλυτικά, στις δράσεις των εικαστικών τα παιδιά δημιούργησαν μικρά πυραυλάκια από ρολά υγείας, αλλά και έναν πύραυλο στο ύψος των παιδιών από χαρτόκουτα και σιλικόνη. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 23/10/2020, 7:02 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση ναρκωτικών
Συνελήφθη χθες (22 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Κιλκίς - Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα


Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς την 20 /10/2020 , έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ύψους 1.225.299,90 €, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΑΔΑ: ΩΣ6Ρ4690Β2-ΞΜ0). Ο διαγωνισμός υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου εξαμήνου, οπότε και θα εγκατασταθεί ο σχετικός εξοπλισμός.

(Video) Έκθεση φωτογραφίας-εντύπου από το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς με τίτλο "Αφιέρωμα στο Έπος του 1940"

Έκθεση φωτογραφίας-εντύπου από το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς με τίτλο "Αφιέρωμα στο Έπος του 1940", Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Επιμορφωτική Κιλκίς: Σεμινάριο δημιουργίας και παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής


Ανακοίνωση Επιμορφωτικής Κιλκίς
Ενδιαφέρεσαι για τη δημιουργία και παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής;
Στην Επιμορφωτική Κιλκίς έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς.