Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΕΦΚΑ: Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας στο Κιλκίς

Ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Γνωρίζουμε στους συναδέλφους συνταξιούχους και στους εν αναμονή συνταξιούχους, πως στο γραφείο μας υπάρχουν έγγραφα του e-ΕΦΚΑ, με διευθύνσεις και τηλέφωνα καθώς και ο οδηγός χρήσης για τον τρόπο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων για οποιοδήποτε θέμα τους, καταργώντας έτσι τις επανειλημμένες επισκέψεις στα υποκαταστήματα τους και τον μεγάλο όγκο αλληλογραφίας. Επίσης, υπάρχει κατάλογος με τηλέφωνα και e-mails όλων των τμημάτων Μ.Τ.Π.Υ.

Μας άφησε ο Γιάννης Κουτσοβίτης (Ταξίαρχος Π/Ζ Ε.Α.)

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Ήταν εκεί στο τέλος της δεκαετίας του 1950, όταν η τότε κοινότητα Πολυκάστρου των 3500 κατοίκων αποδέχθηκε ομόφωνα το αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για την παραχώρηση εκατοντάδων στρεμμάτων γης, ανατολικά, βόρεια και δυτικά του οικισμού για την ανέγερση κτιρίων για την εγκατάσταση Στρατιωτικών Μονάδων.

Εκδήλωση με τίτλο "100 χρόνια ελεύθερη Αξιούπολη"


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022
- 07.30 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
- 10.15 Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Παύλο Μελά και τους Πεσόντες στον Μακεδονικό Αγώνα.
- 11.00 Εκδήλωση - Ομιλία για την απελευθέρωση της Αξιούπολης από τον Δάσκαλο Ταλαμπίρη Κωνσταντίνο, στην ενοριακή αίθουσα “Άξιον Εστί”

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη - Γ. Μουλκιώτη - Α. Πουλά στη Βουλή για τους 4000 εργαζόμενους στην υγεία μέσω ειδικού προγράμματος απασχόλησης

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ.κ. Γ. Φραγγίδης, Γ. Μουλκιώτης και Α. Πουλάς σε σχέση με τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα της υγείας μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων του άρθρου 64 του ν. 4430/2016.

3ο δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων αποτελεσματικής φυτοπροστασίας για βαμβακοπαραγωγούς του νομού Κιλκίς

Το παρόν δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο. Αφορά στο διάστημα μετά τη συγκομιδή της βαμβακοκαλλιέργειας. Οι κατάλληλες καλλιεργητικές πρακτικές που θα εφαρμόσει ο βαμβακοκαλλιεργητής θα οδηγήσουν σε μείωση των διαχειμαζόντων εντόμων και άρα ελαχιστοποίηση της προσβολής για την επόμενη χρονιά.

Μαρία Σπυράκη: Ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και σύγχρονες θεραπείες

Δείτε εδώ την ομιλία της κ. Σπυράκη: https://fb.watch/fXSfqhpyNO/
Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία 542 ψήφων υπέρ (43 κατά και 9 αποχές) τη διεύρυνση της ευθύνης του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον ΄Ελεγχο των Ασθενειών, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για έναν ενιαίο χώρο πολιτικής υγείας στην ΕΕ. 

Τα χρίσματα τα δίνουν οι πολίτες

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να απέχουν σχεδόν 12 μήνες έχει ανοίξει ξανά μία μεγάλη κουβέντα για τα κομματικά χρίσματα σε υποψηφίους σε κάθε βαθμό της Αυτοδιοίκησης. Άραγε όμως σε τι οφελεί τις κοινωνίες η κομματικοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Εντυπωσιασμένοι οι Περιπατητές Κιλκίς από την εκδρομή στη Σύρο

Δελτίο τύπου 
Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κιλκίς

Εντυπωσιασμένοι από την διαχρονική λάμψη της σχεδιασμένης από τον Ιωάννη Καποδίστρια ως βιομηχανικό, ναυπηγικό, εκπαιδευτικό κέντρο της χώρας ολοκλήρωσαν την τετραήμερη εκδρομή (29/9-3/10) τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου που συμμετείχαν. Στον Πατριάρχη του Ρεμπέτικου Μάρκο Βαμβακάρη ήταν αφιερωμένη για αυτό στην ρεμπετοκατάσταση ακούγανε μόνο Μάρκο. 

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων»​

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη
Όλοι χρειαζόμαστε φροντίδα, ένα σπίτι και μια αγκαλιά. Μια πολιτεία, λοιπόν, με σεβασμό στη βιοποικιλότητα και στο περιβάλλον, οφείλει να έχει σχεδιάσει μια πολιτική στρατηγική για τα δικαιώματα των ζώων, χωρίς να περιμένει την 4η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, για να την εφαρμόσει.

Επιμελητήριο Κιλκίς: Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βουτσινά Ιωάννη

Δελτίο τύπου 
Επιμελητηρίου Κιλκίς

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Επιμελητήριο Κιλκίς παρουσία του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Φορέα καθώς και του Οικονομικού Επόπτη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βουτσινά Ιωάννη.

Ανοιχτή επιστολή

Του Κώστα Μπούζα
Αγαπητέ φίλε, σίγουρα θα ένοιωσες μεγάλη έκπληξη κρατώντας στα χέρια σου αυτή την επιστολή και σίγουρα θ’ αναρωτιέσαι ποια ήταν η αιτία που μ’ έκανε κι αποφάσισα να σου γράψω. Σου απαντώ απ’ ευθείας, μιας και σε καμιά περίπτωση δεν σκοπεύω να σε κρατήσω σε αγωνία. Απ’ την μια μεριά, ήταν κάποιες σκέψεις για τόσα και τόσα δυσάρεστα που μας κατακλύζουν και που άσχετα αν κατάντησαν καθημερινά, δεν έπαψαν ποτέ να’ ναι σημαντικά, ενδεχομένως και τραγικά, κι απ’ την άλλη, κάποια όνειρα, που άσχετα αν φαντάζουν ουτοπικά, δεν σταμάτησαν ποτέ να φλογίζουν ανθρώπους και ν’ αποτελούν ορόσημα γι’ αυτό που θέλουμε να λέμε κοινωνία.

Συνέντευξη Γιώργου Φραγγίδη στην εκπομπή «Μας αφορά», με τον Γιάννη Μαγκριώτη

Συνέντευξη Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς και υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ flash 99.4, στην εκπομπή «Μας αφορά», με τον Γιάννη Μαγκριώτη

Για την παρουσία και τα διλήμματα που έθεσαν τα κόμματα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ είπε ότι «ο κόσμος στις εκλογές θα διαλέξει ανάμεσα σε εμάς που κάνουμε λάθη αλλά τραβάμε τη χώρα μπροστά και σε μια κακή κυβέρνηση, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Θέτει δηλαδή το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος». Ο κ. Ανδρουλάκης, βέβαια, έβαλε το δίλημμα «Δημοκρατική ανατροπή ή καθεστωτική νοοτροπία» και το έχτισε αυτό στη συνέχεια, ειδικά στα θέματα του κράτους δικαίου. Ο κ. Τσίπρας έβαλε το δικό του δίλημμα σε σχέση με την ύπαρξη Δημοκρατίας ή παρακράτους. 

Η ερωτική κομεντί «Ραντεβού στο Belle Époque» στην κινηματογραφική Λέσχη της Τέχνης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τέχνης Κιλκίς
Οι προβολές στην κινηματογραφική Λέσχη της Τέχνης συνεχίζονται με την ερωτική κομεντί «Ραντεβού στο Belle Époque» του Νικολά Μπεντός την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 8.30 το βράδυ.

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, μία ημέρα υπενθύμισης και ευαισθητοποίησης

Γράφει εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς η
Βασιλική Γ. Καραγιαννίδου,
Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ/
MA Επικοινωνίας: Εκστρατείες Επικοινωνίας και Έρευνες Κοινού,
Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ
Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, έχει καθιερωθεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα ως ημέρα υπενθύμισης και ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων του πλανήτη μας. Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα ανέκαθεν ήταν υπόθεση ηθικής, ωστόσο χάρη στις συνταγματικές κατοχυρώσεις των δικαιωμάτων των ζώων, έχει εδραιωθεί ο σεβασμός και το δικαίωμα στην καλή ζωή για όλα τα «φέροντα ζωήν» όντα. 

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (4/10/2022)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Συμμετοχή στη γιορτή του ποδοσφαίρου
Το Grassroots Programme της ΟΥΕΦΑ αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φέρει κοντά στο ποδόσφαιρο τα παιδιά των ακαδημιών, έτσι ώστε να διασκεδάσουν, να περάσουν όμορφα και να «χτίσουν» νέες φιλίες, αποκομίζοντας σπουδαίες εμπειρίες και παραστάσεις.

ΜΝΗΜΗΣ ΛΙΘΟΙ, Επίλογος: Ιστορική μνήμη και σύγχρονη ελληνική κοινωνία

Του Γιάννη Σιταρίδη
Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να διαπιστώσει κανείς τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις παραπάνω έννοιες. Θα το επιθυμούσα διακαώς, μα είναι αδύνατον να γνωρίζω εκ των έσω τι μεσολάβησε αυτό το διάστημα των 30 – 40 χρόνων στη δημόσια εκπαίδευση. Πώς και πόσο άλλαξε ο εκπαιδευτικός κόσμος και οι πρωταγωνιστές του, δάσκαλοι και μαθητές, από τα χρόνια που περνούσα από το κατώφλι δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου μέχρι σήμερα. 

Πρόγραμμα Erasmus+ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η δεύτερη συνάντηση εκπαιδευτικών του προγράμματός μας με τίτλο «Οι μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου, γίνονται πολίτες του κόσμου». Η συνάντηση έγινε στην Τυλμανόβα της Πολωνίας, όπου εδρεύει το συντονιστικό σχολείο και το 5ο εκπροσώπησαν η Διευθύντρια και συντονίστρια του προγράμματος, Αφροδίτη Ντίνου και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, Χρήστος Δεσποινίδης (πρόσωπο επικοινωνίας) και Ελισάβετ Κεσίδου.

Πώς κατανέμονται τα 26,2 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό κρίσης της ΕΕ - Γεωργαντάς: Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο ενωσιακό ή εθνικό πόρο για να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας

Πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 20.346 παραγωγών με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 26.234.891,46 ευρώ, που κατανεμήθηκε στη χώρα μας από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν βάσει του Κανονισμού (2022/467), ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και να ενισχυθεί η στήριξη της παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

Συνάντηση Γεωργαντά με την πρεσβευτή της Ολλανδίας

Την πρεσβευτή της Ολλανδίας στην Ελλάδα, κυρία Susanna Terstal, δέχθηκε στο γραφείο του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Optoma projectors - Home cinema στο σπίτι!

Το κρίσιμο λάθος της Ελλάδας με τις αμυντικές δαπάνες

Του Δημήτρη Μάρδα
π. Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γου εξωτερικών

-Από την εισβολή στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα αντιμετωπίζει για δεκαετίες τις τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες γίνονται όλο και οξύτερες. Πανάκριβοι εξοπλισμοί καλούνται να αντιμετωπίσουν την επιθετική τακτική ενός κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ που είναι ταυτόχρονα και συνδεδεμένο κράτος με την ΕΕ.

«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» - Παράταση ως τέλη Οκτωβρίου για εξαργύρωση voucher εκπαιδευτικών

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Παρατείνεται ως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν αιτημάτων, η δυνατότητα εξαργύρωσης των επιταγών (voucher) των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Ν.Δ. νομού Κιλκίς: Ευχαριστούμε παππού, πατέρα, γιαγιά, μάνα μας για ότι έχετε κάνει για εμάς…

Ανακοίνωση Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων ή Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Στόχος να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και όχι μόνο ζωή κάθε τόπου λόγω του ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αποτελούν τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο έχουν οικοδομήσει την παρουσία τους οι σύγχρονες κοινωνίες, οι χώρες και ειδικότερα η δική μας. Συμβάλλοντας με τις δυνάμεις τους και την ενεργητικότητα τους τόσα χρόνια στην οικονομική της ανάπτυξη.

Προεκλογικά προγράμματα, μετεκλογική απογοήτευση;

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος
Σε λίγους μήνες θα καλωσορίσουμε το 2023 και τις ποικιλόχρωμες υποσχέσεις του. Μια χρονιά με την περιοδική ιδιαιτερότητα των προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων πολυάριθμων υποψηφίων στις επικείμενες δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές. 

(Video) Εκθεση με τίτλο "Ο πρώτος περίπλους της γης", στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

 
Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία - ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας, την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Ισπανική Υπηρεσία Πολιτιστικής Δράσης φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο “Το πιο Μακρύ Ταξίδι / El Viaje Mas Largo- Ο πρώτος περίπλους της γης / La primera vuelta al mundo”, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης