Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Υπενθύμιση για την προθεσμία πληρωμής των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ

Υπενθυμίζεται προς όλους τους παραγωγούς ότι η προθεσμία για την καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2017 υπέρ του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2018. Όπως έχει ανακοινώσει προηγουμένως ο Οργανισμός, με δεδομένο ότι η παράταση αυτή είναι η τρίτη που δίνεται, όσοι παραγωγοί δεν έχουν καταβάλει την ασφαλιστική εισφορά του 2017 θα πρέπει εντός της προθεσμίας αυτής να την εξοφλήσουν, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Κιλκισιακός με την σφραγίδα Τόνι Γκονζάλεζ

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Η Δεύτερη Ομάδα του Κιλκισιακού διανύει πια την τέταρτη χρονιά λειτουργίας της. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα οι νεαροί παίκτες του Κιλκισιακού Β' έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις παίζοντας για τρίτη συνεχή χρονιά στην Α' Κατηγορία.

Ο Αστέρης Τριανταφύλλου στον ΓΑΣ Κιλκίς μετά από τρία χρόνια

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς 
Ο Αστέρης Τριανταφύλλου μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΓΑΣ Κιλκίς κάνοντας σαφή τον στόχο που έχει θέσει η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα! Πάμε να δούμε τι μας είπε.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων  «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου, την 9η Οκτωβρίου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση ταμειακού απολογισμού και ισολογισμού οικον. έτους 2017.

Χαλκιδική: Συνελήφθη 48χρονος για καλλιέργεια χασισόδεντρων και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (Φωτογραφίες)

Συνελήφθη χθες (04-10-2018) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, 48χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακίνηση, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

1.377 αστυνομικοί με 538 οχήματα πραγματοποίησαν χθες το βράδυ ελέγχους σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστυνομικών εξορμήσεων σε όλη τη χώρα, που καταρτίστηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

5 Οκτωβρίου – Διεθνής Ημέρα κατά της πορνείας

Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων 
Η 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 2002 ως Διεθνής Ημέρα ευαισθητοποίησης κατά της Πορνείας. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), προσλαμβάνοντας την πορνεία αλλά και το άμεσα σχετιζόμενο trafficking υπό την οπτική του φύλου, επισημαίνει τη μελανότερη θέαση των φαινομένων, ως μία ειδεχθή μορφή βίας κατά των γυναικών και ως κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των θυμάτων.

"Ο μόνος τρόπος για να μην καταλήξετε στο νοσοκομείο Κιλκίς"


Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Κ.Δ.

Βρισκόμαστε στο πεζοδρόμιο στην γωνία των οδών Βενιζέλου και Καμπάνη στο Κιλκίς. Ο μόνος τρόπος για να μην καταλήξετε στο νοσοκομείο Κιλκίς, είναι να μην πατήσετε σε κανένα από τα 10 σημεία που δείχνουν τα βέλη. Καλή επιτυχία

Δείτε Video από την υποδοχή του λειψάνου της δεξιάς χειρός του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως στο Κιλκίς


Η υποδοχή του λειψάνου της δεξιάς χειρός του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως έγινε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6:00 το απόγευμα μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Κιλκίς.

Οι ταλαντούχοι Κιλκισιώτες πρωταθλητές Αλερού και Τοπούζη στην ελίτ των προεθνικών ομάδων στίβου

Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που εντάχθηκαν στις προεθνικές ομάδες του ΣΕΓΑΣ για το 2019 ,επικύρωσε πριν λίγες μέρες το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ε.Λ.Μ.Ε. νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε.Λ.Μ.Ε. νομού Κιλκίς
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στις 13:00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς για την άμεση πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης- Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων και για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Ν. Κιλκίς.

Παράταση πρώτης φάσης υπαγωγής αυθαιρέτων

Έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 παρατείνεται η πρώτη φάση υπαγωγής αυθαιρέτων στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017, κατά την οποία τα πρόστιμα είναι μειωμένα κατά 20%. Η παράταση της προθεσμίας δίδεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και μετά από αιτήματα φορέων του κλάδου.

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες...

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) – Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα (Φορέας Γενικής Κυβέρνησης) υπαγόμενο στην εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών – με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, προτίθεται να στηρίξει δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων, συλλόγων κ.λπ. (π.χ. θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων ή εκθέσεις φωτογραφιών, κ.λπ.), με σκοπό την επαγρύπνηση και την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας, σε όλη την Ελλάδα.

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, κοντά στα παιδιά για ακόμη μια φορά

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Ελάτε στην ΤΕΧΝΗ για να γνωρίσετε από κοντά το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς! Αφήστε για λίγο τα θρανία και τις υποχρεώσεις και ελάτε να κατακτήσουμε την αντίληψη της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της ενσυναίσθησης, να προσεγγίσουμε την κατασκευή ρόλων μέσω του αυτοσχεδιασμού και να βιώσουμε τη θεατρική πράξη.

Video: Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν χθες (4 Οκτωβρίου 2018) το μεσημέρι, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 58χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Να έχεις ή να είσαι;*


Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης 
Δάσκαλος 
Ήταν ένα αυγουστιάτικο βράδυ του 1939 λίγο πριν τον πόλεμο που συνελήφθη ως έμβρυο ο Άλκης στο μικρό ορεινό χωριό της Μακεδονίας. Δύσκολη η ζωή στο χωριό. Πολυμελής η οικογένεια, πολλά τα στόματα και δουλειά στα κατσίκια από τα μικράτα του. Όνειρό του να σπουδάσει για να ξεφύγει από τον καθημερινό εφιάλτη.

Έναρξη νέας προσκοπικής χρονιάς στο 2ο Σύστημα Προσκόπων του Κιλκίς

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς προσκαλεί όλα τα μέλη του, τους γονείς και τους φίλους του Προσκοπισμού το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στις 5 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Συστήματος (Παπαγιαννάκου 1 – πίσω από το 5ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς) στην τελετή του αγιασμού της ενάρξεως της νέας προσκοπικής χρονιάς. Θα ακολουθήσουν οι αναβάσεις των Λυκόπουλων και των Προσκόπων και η παρουσίαση της Μεγάλης Δράσης της Κοινότητας.

"Ο ιδανικός δάσκαλος, η γέφυρα και ο μαθητής του"

Γράφει η Αφροδίτη Ντίνου
Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
"Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες."
Ν. Καζαντζάκης

Αναβάλλεται η Αστροβραδιά στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 "Αστροβραδιά" στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Kinesis-Gym Kilkis:Παρουσίαση νέου προγράμματος LesMills RPM 79 New Release

Δελτίο τύπου Kinesis-Gym Kilkis
Το γυμναστήριο Kinesis-Gym στην προσπάθεια του για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των προϊόντων παροχής γυμναστηρίου και σε συνέχεια της συνεργασίας με την κορυφαία στο είδος (προχορογραφημένα ομαδικά προγράμματα αίθουσας) Les Mills παρουσιάζει το νέο επεισόδιο RPM 79 (New Release).

5 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Υπογράφει ο Γεώργιος Ξενέλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς
Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς: "Αίας" Κιλκίς vs "Αριστέας" Φιλώτα Αμυνταίου

Κάλεσμα "Αίαντα" Κιλκίς
Στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Νεανίδων ο Α.Σ. ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ υποδέχεται τον Α.Σ. Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου το Σάββατο 6/10 στις 16:00 στο ΔΑΚ Κιλκίς (Νέο Κλειστό Γυμναστήριο).

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, στους εορτασμούς για τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Το Κιλκίς στη δίνη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τις Μάχες Σκρα και Δοϊράνης και τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Έμαθαν να χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 08:50 πραγματοποιήθηκε  άσκηση χρήσης Πυροσβεστήρα από τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Security.