Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη, από την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση Πολιτιστικής Εταιρίας 
Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση αφιέρωμα στον συνθέτη και τραγουδιστή του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκο Βαμβακάρη, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα της Πολιτιστικής Εταιρίας, Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος.

Κατανυκτικό δρώμενο από το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς




“Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων ...”

Δελτίο τύπου Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Το πρόσφατο ατύχημα στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της συμβασιούχου συναδέλφισσας μας, συνοδό απορριμματοφόρου, μας γεμίζει θλίψη και συνάμα αγανάκτηση και θυμό.

Δ' Κυριακή Νηστειών Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος

Του Ηλία Θεοχαράκη
Φθάσαμε στην Τέταρτη Κυριακή των Νηστειών και η Αγία μας Εκκλησία προβάλει τον όσιο Πατέρα μας Ιωάννη τον συγγραφέα της Κλίμακος (δηλαδή της σκάλας).

Συγχαρητήρια Μηνά Παπαδόπουλου για την ίδρυση νέου προγράμματος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κιλκίς

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Νομού Κιλκίς
Οι εδώ και ένα χρόνο συντονισμένες προσπάθειες του βουλευτή Κιλκίς, αντιπροέδρου της βουλής και πρώην Υπουργού κ. Γεωργαντά ( σας θυμίζουμε την επίσκεψη ένα απόγευμα του υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγου στο Κιλκίς) ενέργειες τις οποίες είχαμε άμεση ενημέρωση όλο αυτό το χρονικό διάστημα ως ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς έφεραν το θετικό αποτέλεσμα τις επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πιερρακάκη στο ΤΕΙ Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου για το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ενδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στο οποίο υπάγεται το εν λόγω Τμήμα.

Σκοτώθηκε 48χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (12 Απριλίου 2024) και ώρα 20.10 περίπου, στο Κίτρος Πιερίας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε περίφραξη οικίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 48χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας – Κολινδρού.

Στέφανος Παραστατίδης στη Βουλή: Η κυβέρνηση πετάει λευκή πετσέτα, απεμπολεί ένα δημόσιο αγαθό, ίσως το σημαντικότερο, την ποιοτική δωρεάν υγεία για όλους

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» με ομιλία παρέμβαση του ο βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης έθεσε σειρά θεμάτων που καταδεικνύουν την συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να απεμπολήσει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το σημαντικότερο δημόσιο αγαθό -την ποιοτική δωρεάν υγεία.

Σκοτώθηκε 51 ετών άνδρας σε τροχαίο

Σήμερα (12 Απριλίου 2024) και ώρα 12.40 περίπου, στο 35ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου και τον τραυματισμό του 41χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας.

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή από τον όμιλο θεατρικής αγωγής 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Ανακοίνωση ομίλου θεατρικής αγωγής 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Η θεατρική ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» του σχολείου μας, κλείνοντας φέτος 10 χρόνια λειτουργίας, παρουσιάζει την αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στις 8:30 μ.μ.

2ο nanon talk στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου 
NANON festival

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 14/4 στις 18:00 στο κέντρο πολιτισμού Πολυκάστρου για την εκδήλωση Nanon talk2.

Υποψήφιος για την Ευρωβουλή ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ, καθηγητή Οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προέδρου της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ. Μερικές γενικές παρατηρήσεις.

Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και στα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίστηκε με την υπ’ αριθ 239922(1218)/11-04-2024 Απόφαση με ΑΔΑ:6Ν0Ι7ΛΛ-Ι9Ο η Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών, στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Αλμωπαίο, Στρυμόνα, Λουδία και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και σε όλους τους παραποτάμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 12 π.μ. μέχρι και την Παρασκευη 31 Μαιου 2024 και ώρα 12 π.μ.

Εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς με θέμα, «Τεχνητή Νοημοσύνη: φόβοι, μύθοι και πραγματικότητα»

Δελτίο τύπου 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς
Ο Τομέας Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς - 1ου Ε.Κ. Κιλκίς οργανώνει τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς ομιλία με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη: φόβοι, μύθοι και πραγματικότητα».

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (12/4/2024)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας

Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του έργου «Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας», συνολικής δαπάνης 362.619,11€ με χρηματοδότηση 264.000,00€ από το Πράσινο Ταμείο - ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών Δήμων 2021.

(VIDEO) Γεννιέται ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΥΣΙΔΩΝΗ, στο Δαφνοχώρι Κιλκίς

Γεννιέται ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΥΣΙΔΩΝΗ, στο Δαφνοχώρι Κιλκίς. Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024.

Θέλεις να γίνεις πλούσιος; Ασχολήσου με αυτό το επάγγελμα στο Κιλκίς και δεν θα χάσεις!

Γράφει-φωτογραφίζει ο Ισμαήλ Χασάν Μπουγιουρντί
Απορώ και δεν το έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα εσείς οι Κιλκισιώτες και να γίνετε πλούσιοι! Να γίνετε αμορτισεράδες! Σε λίγο καιρό, χιλιάδες ΙΧ του Κιλκίς θα χρειάζονται αμορτισέρ με αυτό το τριτοκοσμικό χάλι στους δρόμους!

Ομιλία π. Ευάγγελου Παπανικολάου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς 
Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Βαρθολομαίου, διοργανώνει πνευματική Ομιλία με θέμα: “Πόθεν άρξομαι θρηνεῖν τάς τοῦ ἀθλίου μου βίου πράξεις;”.

Ανθοέκθεση στην Πλατεία του Βαπτιστή Κιλκίς, στις 13-14 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βαπτιστή
Με χαρά σας περιμένουμε στην Ανθοέκθεση του Γυμνασίου Βαπτιστή το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου. Από το πρωί μέχρι το βράδυ θα μπορείτε να επιλέξετε όμορφα καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, άλλα και φυτά που φυτεύτηκαν με μεράκι και αγάπη στο Σχολείο μας.
Ραντεβού στην πλατεία του Βαπτιστή.