Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2006 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει από την αρχή πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών αλλά και της πανδημίας γενικότερα. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και οι δηλώσεις στελεχών της παρούσας κυβέρνησης μας βρίσκουν παντελώς απέναντι. 

(Αφιερωμένο) Λεωνίδας Τσαλικίδης-Χρήστος Νικολόπουλος: Άργησα να σε γνωρίσω

Παρέμβαση Δημάρχου Κιλκίς στην ΠΕΔΚΜ για ανακοπή της εξόδου του προσωπικού των Δήμων λόγω Κινητικότητας


Την κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στο κρίσιμο ζήτημα της στελεχιακής αποδυνάμωσης των Δήμων, που διευκολύνεται από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, ζήτησε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του οργάνου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ.

Απόπειρες εξαπάτησης πολιτών στην πόλη του Κιλκίς

Απόπειρες εξαπάτησης πολιτών με απώτερο σκοπό την κλοπή ή ληστεία σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη του Κιλκίς. Ειδικότερα, οι αναφορές που έχουν φτάσει ήδη στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς κάνουν λόγο για έναν επιτήδειο ο οποίος εμφανιζόμενος ως τεχνικός επιχειρεί να εισέλθει σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών για δήθεν έλεγχο του τηλεφώνου ή του internet.

(Video) Πορεία διαμαρτυρίας κατά του εμβολιασμού, στο κέντρο του Κιλκίς

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του εμβολιασμού, στο κέντρο του Κιλκίς, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.

Δυο αγκάθια της χώρας: Δημόσιο Χρέος και Διαφθορά


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών,
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών
-Ο εφιάλτης του άδειου κρατικού ταμείου δεν έχει χαθεί στα νέφη των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού και του δημοσίου χρέους. Το χρέος της χώρας ανέρχεται σε 380,79 δις ευρώ, με συνολική ετήσια εγχώρια παραγωγή (ΑΕΠ) 168 δις ευρώ.

Κιλκίς: Οι "Όρνιθες" ανοίγουν τα φτερά τους αύριο στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου


Οι ‘’Όρνιθες’’ του Αριστοφάνη ανοίγουν τα φτερά τους για να πετάξουν στη Νεφελοκοκκυγία, σε μια νέα Πολιτεία με οικιστές ανθρώπους και πουλιά για να αναδειχθούν σε ρυθμιστές της θεϊκής εξουσίας λειτουργώντας ως ενδιάμεσοι των θεών.

Υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης


Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ οδεύει ολοταχώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης.

Κορωνοϊός (21/7/2021): 2.972 νέα κρούσματα (6 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 3 θάνατοι και 125 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.972, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 466.441 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.275 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 21/7/2021, 4:08 μ.μ.

Εξιχνίαση κλοπής
Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και μίας ημεδαπής γυναίκας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (20 Ιουλίου 2021) το πρωί, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, μέσα από το όχημα ενός ημεδαπού το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Έγκριση 157 προσλήψεων διαφόρων ειδικοτήτων στον ΕΛΓΑ


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ενέκρινε την πρόσληψη 157 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη παροδικών αναγκών στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) – Ν.Π.Ι.Δ.».

Δήμος Κιλκίς: Εμβολιασμοί πολιτών κατ΄ οίκον


Ο Δήμος Κιλκίς με τις κοινωνικές του υπηρεσίες συμμετέχει στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατ΄ οίκον σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

Γ. Αναστασιάδης: Η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό αφήνει εκτεθειμένους τους πιο αδύναμους στην ασυδοσία των αγορών

Στην παρακάτω δήλωση προέβη ο πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αναστασιάδης σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις: "Η κυβέρνηση, με αφορμή τις επικουρικές συντάξεις και το σχετικό σχέδιο νόμου που δόθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση, επιχειρεί την εγκαθίδρυση κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην κοινωνική ασφάλιση καταργώντας το μέχρι σήμερα ισχύον αναδιανεμητικό σύστημα το οποίο έχει τη βάση του στην αλληλεγγύη των γενεών.

Δήμος Κιλκίς: Προσωρινή διακοπή ρεύματος σε Δοϊράνη, Ακακίες και Κρητικά


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης,

Προβολή των ταινιών "Ο Μικρός Πρίγκιπας" και "Φαντασία" στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού την Πέμπτη 22 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Νέου Αγιονερίου.

Ερώτηση Φραγγίδη με θέμα: Η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία


Ερώτηση Φραγγίδη με θέμα: Η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία

Προς:
- τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα
- τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη

Η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών αναδεικνύεται πλέον σε ένα ζωτικής σημασίας θέμα, τόσο για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όσο και για την οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ειδικά στην οικονομική ζωή της περιφέρειας και τελικά για την ίδια την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου επιταχύνεται


Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή των Ελλήνων το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης». 

Η μακροβιότερη και πιο γνήσια περίοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας


Γράφουν οι: 
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Αλεξία - Σταυρούλα Χαρακίδα, Καραγεωργίου (Μπάμπης) Χαράλαμπος***
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κατά τον Αριστοτέλη, είναι το πολίτευμα στο οποίο επικρατούν οι απόψεις της πλειοψηφίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πολίτες της μειοψηφίας δεν έχουν και αυτοί τα ίδια δικαιώματα. 

Ικανοποιητική η ανταπόκριση των πολιτών στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς για τις άδειες οδήγησης


Θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, καθώς τουλάχιστον εκατό επέλεξαν την ηλεκτρονική τους εξυπηρέτηση από την προαναφερόμενη Διεύθυνση για τη διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν σε συγκεκριμένες διαδικασίες της Υπηρεσίας για τις άδειες οδήγησης.