Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Με το γαρύφαλλο λοιπόν!

Της Μάτσκου Κωνσταντίνας
υποψήφιας Διδάκτορα-Βιολόγου
Το γαρύφαλλο των 105 ετών ιστορίας, σύμβολο της εργατικής τάξης, του απλού λαού που αγωνίζεται, των θυσιών και της αλληλεγγύης.

Το γαρύφαλλο των μεγάλων ανθρώπων, της ζωής και της τέχνης. Πώς να μην ταχτείς με το γαρύφαλλο που κράτησαν σε τόπους εξορίας ο Ρίτσος, ο Βάρναλης κι ο Λειβαδίτης; Που ενέπνευσε το Θεοδωράκη, το Λοϊζο και τον Μαρκόπουλο; Τον Μπρεχτ και τον Πικάσο. Τον Λουντέμη, την Ζωρζ Σαρή και την Άλκη Ζέη των παιδικών μας χρόνων. Που «έπαιξε» ο Καζάκος και η Τζένη; Που κράτησε «καλό άνθρωπο» τον Βέγγο; Που για χάρη του δεν υπέγραψε ο Κατράκης. Που συγκίνησε και αναγνώρισε τη δύναμή του ο Ξαρχάκος.

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι ένα ακόμα λιθαράκι στον καθημερινό αγώνα των παιδιών του γαρύφαλλου. Είναι αυτοί που δουλεύουν κάθε μέρα για να έχουν μια πόλη όμορφη και καθαρή, που να είναι λειτουργική προς όφελος των πολλών, χωρίς ανεργία και ανισότητες, ρατσισμό και φτώχεια. Που θα αγωνίζονται και την επόμενη μέρα δίπλα στο πλευρό των κατοίκων της που θα διεκδικούν μια καλύτερη πόλη, μια καλύτερη χώρα και δε θα μείνουν σε προεκλογικές υποσχέσεις. 

Είναι οι άνθρωποι που βάζουν μπροστά τα αιτήματα όλων των εργαζομένων πανελλαδικά, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες, όχι δουλειά μέχρι τα 74 έτη και 16ωρα! Αυτοί που φωνάζουν για την φορολογική αφαίμαξη ιδιαίτερα των αυτοαπασχολούμενων, την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές δίνουν εθελοντικά ό,τι θέλουν για φορολογία! 

Για έργα και υποδομές που θα αναβαθμίσουν την πόλη μας με κρατική χρηματοδότηση, που τόσο ακριβά πληρώνουμε, και όχι με απομεινάρια από κατευθυνόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ. Που θα βάλουν σε προτεραιότητα την προστασία της ζωής, του ανθρώπου και της φύσης, με αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρικά έργα, στήριξη υποδομών υγείας και κοινωνικών υποδομών. Είναι αυτοί που λένε όχι στα αποσπασματικά, μη επιστημονικά σχεδιασμένα έργα που δεν προσφέρουν κανένα πραγματικό όφελος και μόνο δυσκολεύουν τις ζωές των πολιτών και γεμίζουν τις τσέπες κάποιων μεγαλοεργολάβων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η δυνατή φωνή των εργαζομένων μέσα στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια. Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε: Οι ζωές μας!

Σε μια πόλη που ο αθλητισμός και ο πολιτισμός δε θα είναι ασχολίες δεύτερης κατηγορίας, αλλά πρωτεύοντες τομείς εξέλιξης, σωματικής και πνευματικής ανάτασης του σύγχρονου ανθρώπου. Με υποδομές και πολιτιστικές επιλογές που θα είναι σύγχρονα εξοπλισμένες και δωρεάν για όλους (όχι μόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους). Με πράσινο και σεβασμό στο περιβάλλον. Σε μια πόλη απαλλαγμένη από στρατιωτικά σχέδια «μεγάλων δυνάμεων», που θα διαφυλάσσει την ειρήνη και τον διεθνισμό. Σε μια πόλη και μια χώρα που ο πλούτος που δίνει η γη είναι δικό μας και οι καρποί του δώρα στους ανθρώπους που τη δουλεύουν.

Αυτό τον κόσμο ονειρεύονται να χτίσουν. Δε σας υπόσχονται ότι θα το κάνουν αύριο και κυρίως δε σας υπόσχονται ότι θα το κάνουν μόνοι τους. Ιστορικά, η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των πολλών που οργανωμένα παλεύουν για τα αυτονόητα. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Σίγουρα θα είναι εκεί και αύριο στην καθημερινή πάλη που μας εξαναγκάζει το σύστημα να ζούμε, όσο παραμένουμε ενωμένοι με τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές καταφέρνουμε μικρές νίκες που θα δώσουν τη θέση τους σε μεγαλύτερες και θα εμπνεύσουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων να δει κατάματα την αλήθεια: είμαστε πολλοί, αρκεί να αγωνιζόμαστε και κανείς δεν είναι δυνατότερος.

Συντάσσομαι με το γαρύφαλλο λοιπόν, γιατί έχει στην ιδεολογική του βάση τις επιστημονικές κατακτήσεις και δυνατότητες, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της πλειοψηφίας και όχι τα οφέλη των λίγων, γιατί έχει κότσια και δε φοβάται να τα βάλει με «δυνατούς», γιατί απαρτίζεται ιστορικά στην πλειοψηφία του από έντιμους ανθρώπους της εργασίας, κι όχι από επαγγελματίες πολιτικούς που δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει η ιερή λέξη «εργασία». Γιατί γαρύφαλλο σημαίνει «κανείς μόνος» και «ο λαός σώζει το λαό», σημαίνει ελευθερία και πρόοδος.

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε σε Περιφέρεια και δήμους «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δυναμώνουμε την πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, τη δική μας φωνή!

«Γιατί εμείς χωρίς το όλον είμαστε αμελητέοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.