Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Εκδήλωση στο Κιλκίς με θέμα "Αφήνω το κινητό και πιάνω το ποδήλατο"

Μία πρωτοποριακή βιωματική δράση προώθησης της οδικής ασφάλειας με έμφαση στη 
χρήση του ποδηλάτου & των μέσων μικρο-κινητικότητας, στο περπάτημα και στην εξοικείωση με τις ανάγκες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στους Δήμους Κορδελιού - Ευόσμου και Κιλκίς, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «Ενοδία» και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών – Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί:

α) στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Κιλκίς, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 - 19:00 και

β) στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, την Κυριακή 01 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Πεύκων 25) από τις 11:00 - 19:00

και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Παράλληλοι στόχοι της δράσης είναι:

- η ασφαλής χρήση του ποδηλάτου

- η πρόληψη ατυχημάτων καθώς και

- η ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου,

διότι το ποδήλατο αποτελεί ένα βιώσιμο μέσο ενεργητικής μετακίνησης που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα όλων όσοι επιλέγουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και το πιο οικολογικό μέσο μεταφοράς, φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η εκπαίδευση θα είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου με την προϋπόθεση της επιτόπιας φυσικής παρουσίας και της γραπτής συναίνεσης των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν το ποδήλατό τους και το κράνος τους, καθώς περιορισμένος μόνο αριθμός ποδηλάτων και κρανών θα είναι διαθέσιμος για δανειστική χρήση.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν «Διπλώματα Ποδηλάτη» στους συμμετέχοντες.

Θα διανεμηθούν φυλλάδια με οδηγίες για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και δωρεάν φωσφορούχα γιλέκα.

Ανάμεσα στους εθελοντές της ΕΝΟΔΙΑΣ θα βρίσκονται και διασώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.