Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ψηφιακές εφαρμογές ΔΕΥΑ Κιλκίς στην υπηρεσία των καταναλωτών

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της και χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές δυνατότητες κάνει ένα μεγάλο βήμα στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των καταναλωτών της.

(Video) Κι όμως αυτό το Ράντσο απέχει από το Κιλκίς μόνο 5 χιλιόμετρα

Ξεκίνησε το έργο ύδρευσης του Άσπρου Παιονίας

Δελτίο τύπου Παιονίας
Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος του έργου «Δίκτυο ύδρευσης από τον οικισμό του Λιμνοτόπου μέχρι τον οικισμό του Άσπρου». Το συμφωνητικό ανάθεσης έργου υπεγράφη στις 27 Απριλίου 2020 στο δημαρχείο του Πολυκάστρου μεταξύ του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Χρήστου Καραθόδωρου και της αναδόχου του έργου Δήμητρας Κικίρη και ήδη ξεκίνησε η υλοποίηση.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 14/5/2020, 9:45 μ.μ.

Σύλληψη ναρκωτικά 
Συνελήφθη χθες (14 Μαΐου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 304 γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, 20 σπόροι κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 5.055 ευρώ.

Τα ψάρια της Δοϊράνης


Του Βασίλη Ιωαννίδη
Το μικρό βίντεο αποτελεί παρουσίαση μέρους της ιχθυοπανίδας της λίμνης Δοϊράνης, από έρευνες που έγιναν το 2018 και το 2019.  Παρουσιάζονται φωτογραφίες και ορισμένα στοιχεία από την βιολογία 12 ειδών από τα οποία ένα αποτελεί ενδημικό είδος της λίμνης.  Παρουσιάζεται ακόμη και για πρώτη φορά ένα είδος εισβολέας με καταγωγή από την νότιο Αμερική που καταγράφηκε στα νερά της λίμνης το 2018. 

Όμορφες νοητές εξερευνήσεις στα τηλεμαθήματα του ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis 
Μία δημιουργική εβδομάδα τηλεμαθημάτων ξεκίνησε για το Κδαπ Kinesis με τα παιδιά να μαθαίνουν για τις βάσεις και τα οξέα, για το ουράνιο τόξο και για την πυκνότητα κάποιων υγρών μέσα από βιωματικά πειράματα.

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών στην πόλη του Κιλκίς

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών στην πόλη του Κιλκίς
(Με τα περιοριστικά μέτρα της ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.29519 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από 17 Μαΐου έως 5 Ιουνίου)

Ερώτηση Φραγγίδη για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Γουμένισσας

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη
Θέμα: «Απαραίτητη η άμεση κάλυψη των αναγκών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας Κιλκίς σε προσωπικό φύλαξης, για την ασφάλεια εργαζόμενων, νοσηλευόμενων, προσερχόμενων προς εξέταση ασθενών και επισκεπτών»

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για τα 102 χρόνια από τη Μάχη του Σκρα

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς 
«Συμπληρώνονται φέτος-στις 17 Μαΐου- 102 χρόνια από τη “νίκη του Σκρα”, όπως αναφέρεται στην Ελληνική Στρατιωτική Ιστορία, η οποία υπήρξε η σπουδαιότερη απ’ όσες μάχες έγιναν την άνοιξη εκείνης της χρονιάς στο Μακεδονικό Μέτωπο και η πρώτη γενικευμένη εμπλοκή των Ελληνικών Δυνάμεων σε μία – μεγάλης κλίμακας- επιχείρηση.

Με στεγανά η Elvial ενάντια στην κρίση - Σύντομα σε λειτουργία το νέο κέντρο logistics, επένδυση 5 εκατ. ευρώ

Αξιοσημείωτες αντοχές στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί η υγειονομική κρίση και στον κλάδο του αλουμινίου επιδεικνύει η βορειοελλαδική βιομηχανία Elvial, η οποία σε έναν περίπου μήνα αναμένεται να λειτουργήσει το νέο κέντρο logistics, επένδυσης ύψους 5 εκατ. ευρώ, σε έκταση 13,5 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, που θα αποτελέσει τη νέα βάση της εταιρείας στη Νότια Ελλάδα.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

Συνέντευξη και επιμέλεια κειμένου:
Αναστασία Νικολοπούλου και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς 
Οι σπουδές της Σοφίας Μαυρίδου
Απόφοιτος Μεταπτυχιακού τμήματος. «Περιφερειακή Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη» του ΑΠΘ (Διατμηματικό με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο). Πτυχιούχος Νομικής, της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1991) Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ της ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ 

Τοποθέτηση Ε. Αγαθοπούλου στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής


Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου  
“Αν κάτι ανέδειξε η υγειονομική κρίση, είναι η αναγκαιότητα αναβάθμισης και στελέχωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, τόνισε στην τοποθέτηση της η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου κατά την ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων από τον Υπουργό Υγείας.

2020 vs 2015: Ο λογαριασμός χωρίς οίκτο και επαίνους!

Του Δημήτρη Μάρδα 
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ 
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών 
Ο εφιάλτης του 2015 επανέρχεται στο μυαλό μας, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται εξαιτίας του Κορωνοϊού αυτή τη φορά. Η εύθραυστη ελληνική οικονομία θυμίζει παλαιότερες περιόδους μέσα από τα προβλήματα της όξυνσης των ελλειμμάτων, του χρέους, της ανεργίας κ.ά. Καθώς πορεύεται σε θολό τοπίο, τα δυο έτη 2015 και 2020 δείχνουν να έχουν κοινά σημεία επαφής.

Σύγκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση “με τηλεδιάσκεψη” τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, στις 11.00 το πρωί “με τηλεδιάσκεψη”, με χρήση της τεχνολογίας του e-presence (www.epresence.gov.gr), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: