Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

"Δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση παντού: κρίκος στην αλυσίδα της αντεπίθεσης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική"

Υπογράφει ο Νίκος Τσουμάνας
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας”

Τη στιγμή που ο λαός στη Θεσσαλία καταγράφει ακόμα όλα όσα έχασε από τις πρόσφατες πλημμύρες, τη στιγμή που στον Έβρο και αλλού ο λαός μετράει καμένες εκτάσεις, με τις εγκληματικές ευθύνες κράτους και Τοπικής Διοίκησης και στις δυο περιπτώσεις να βγάζουν μάτι, τη στιγμή που η κυβέρνηση νομοθετεί 13ωρη εργασία και ταυτόχρονα επιτίθεται στο εργατικό κίνημα βαφτίζοντας φιλολαϊκή την πολιτική της, βρισκόμαστε ένα βήμα από τις κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο λαός μπορεί και πρέπει σήμερα να αξιοποιήσει την πείρα του. Μπορεί να αντιληφθεί ότι απέναντι του έχει ένα κράτος εχθρικό, που αποδεικνύεται ικανότατο στη διασφάλιση των όρων για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ικανότατο στην καταστολή απέναντι σε κάθε είδους λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση και ανίκανο να προστατεύσει την περιουσία ή ακόμα και τη ζωή του λαού. Έχει απέναντί του μια πολιτική, που εφαρμόζεται ενιαία σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, που βάζει τα πάντα στη ζυγαριά κόστους-οφέλους, όπου κόστος οι ανάγκες του λαού και όφελος τα κέρδη των λίγων.

Έτσι λοιπόν, από τη μια έχουμε την προκλητική άμεση ή έμμεση ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών και από την άλλη αφήνεται απροστάτευτος ο λαός από πλημμύρες, σεισμούς και άλλες καταστροφές, γιατί τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπυρικά και τα αντισεισμικά έργα θεωρούνται κόστος αφού δεν αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο και δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ. Αυτό άλλωστε φανερώνεται και από την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία διαφημίζουν τα κόμματα του κεφαλαίου και οι τοπικές διοικήσεις που διαχειρίζονται τα κονδύλια αυτά. Δίνονται χρήματα για έργα που αφορούν τη στήριξη των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων και όχι με κριτήριο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Την ίδια στιγμή ο λαός έχει απέναντι του τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού, την «ανταποδοτικότητα» για υπηρεσίες που ήδη έχει φορολογηθεί, τη μεταφορά στους δήμους του ΕΝΦΙΑ. Είναι αντιμέτωπος με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση, για τους τομείς της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, που έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των δημοτικών αρχών που στηρίζονται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, διασπώντας τον ενιαίο χαρακτήρα τους και ενισχύοντας την εμπορευματοποίησή τους. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τη βιώνουν στο πετσί τους οι δημότες στους δήμους του νομού μας, με το χέρι να μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην τσέπη για δημοτικά τέλη και με τη συνεχή απαξίωση κρίσιμων, για τη ζωή του λαού και των παιδιών του, δομών και υπηρεσιών.

Τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους του τόπου μας. Κόντρα στη λογική ότι στις τοπικές εκλογές οφείλουμε να στηρίξουμε το φίλο και το συγγενή, να σκεφτούμε τι τοπικές αρχές και εκλεγμένους έχουμε ανάγκη.

Τέτοιες που θα αποτελούν όργανα προώθησης και εξειδίκευσης της κυβερνητικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο ή αγωνιστές που θα παλεύουν μαζί με το λαό για μέτρα προστασίας του, που θα βρίσκονται μαχητικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική είτε από τη θέση της διοίκησης του Δήμου είτε από αυτή της αντιπολίτευσης;

Έχουμε ανάγκη από συμβούλους που απέναντι στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δήμων επιλέγουν το δρόμο της διαχείρισης και της συγκάλυψης των προβλημάτων ή από εκείνους που επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική;

Έχουμε ανάγκη από διοικήσεις που δίνουν γη και ύδωρ στους εργολάβους ή από διοικήσεις όπως αυτή του Δήμου Πάτρας που έδωσε μεγάλες μάχες μαζί με τον πατραϊκό λαό μέσα σε ένα εχθρικό νομικό πλαίσιο και κατέκτησε ο λαός και οι φτωχοί επαγγελματίες της πόλης να πληρώνουν πολύ λιγότερα τέλη σε σχέση με άλλους δήμους και να πληρώνουν πολλά περισσότερα οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη;

Ο λαός έχει συμφέρον να γυρίσει την πλάτη στις παρατάξεις και τους υποψηφίους (επίσημους και δήθεν ανεξάρτητους) των κομμάτων του κεφαλαίου και να δυναμώσει τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού. Η ισχυροποίηση της σε όλες τις κάλπες είναι δύναμη και όρος αντεπίθεσης του λαού του τόπου μας. Γιατί είναι η δύναμη που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Και αυτό αποτελεί εγγύηση συνέπειας απέναντι στην κατεύθυνση και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης, γιατί συνδέεται με τον μόνο πραγματικά φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης που έχει ως προτεραιότητα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αξιοποίηση των αντικειμενικών δυνατοτήτων που γεννάει η εποχή μας. Μοναδική προϋπόθεση, ο λαός να έχει την εξουσία, να κάνει κουμάντο στην οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας συνολικά.

Κάνουμε τη διαφορά λοιπόν στις 8 Οκτώβρη! Περισσότεροι εκλεγμένοι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί μας, για 100% εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να μπει ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της αντεπίθεσης του λαού απέναντι στην αστική πολιτική.

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Κιλκίς, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Τσαουσίδη, στο Δήμο Παιονίας, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Βασιλακάκη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο!

- Νίκος Τσουμάνας, πολιτικός μηχανικός, μέλος ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.