Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Μήνυμα ΠΑΣΟΚ Κιλκίς για το Πολυτεχνείο

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Κάθε χρόνο, τούτες τις μέρες του Νοέμβρη η σκέψη μας και η καρδιά μας ταξιδεύει εκεί, στο χώρο του Πολυτεχνείου, στον ξεσηκωμό των φοιτητών, της νεολαίας και του ελληνικού λαού κατά της δικτατορίας.

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος

Την τρίτη κατά σειρά Ιερά Πανήγυρή της, αυτήν της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος του Χριστού, Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εόρτασε λαμπρά, η Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική & Σταυροπηγιακή Μονή του Ξενοφώντος, του Αγιωνύμου Όρους Άθω, την Τετάρτη 15 & την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με τον Παλαιό Ημερολόγιο.

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…50 χρόνια μετά…

Γράφει ο Δημήτρης Παυλακούδης*
«Αχ χελιδόνι μου, πώς να πετάξεις σ’αυτόν τον μαύρο τον ουρανό; »…
Με τον παραπάνω στίχο που έγραψε ο σπουδαίος στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος και μελοποίησε ο μεγάλος μας συνθέτης Μάνος Λοϊζος, αποτυπώνεται πεντακάθαρα το σκοτάδι που απλωνόταν πάνω από τον καταγάλανο ελληνικό ουρανό την περίοδο της Χούντας των συνταγματαρχών.

Το Οδοιπορικό Κιλκίς του Στέφανου Παραστατίδη συνεχίζεται στο Χωρύγι


 

Το Between Seas Trio με σύγχρονη μουσική της ανατολικής Μεσογείου, στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκίς

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, 7:00 μ.μ.
Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκίς, Νικ. Παναγιώτου 50, Κιλκίς.
Ελεύθερη Είσοδος
Το Between Seas Trio είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα, που προέκυψε από την συνάντηση των τριών μουσικών κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του πρώτου έργου της Αρετής Κολτσίδα, το ομώνυμο «Between Seas», το οποίο κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2023.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που ισχύει από το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου του 2023

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜ (α.α. 18/16.11.2023) με Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα που ισχύει από το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου του 2023.

Μήνυμα Εργατικού Κέντρου Κιλκίς για το Πολυτεχνείο

Δελτίο τύπου Εργατικού Κέντρου Κιλκίς
Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το κυρίαρχο μήνυμα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει διαχρονικό. Τιμούμε όλους εκείνους τους ήρωες του Πολυτεχνείου που αγωνίστηκαν χωρίς ποτέ να εξαργυρώσουν τους αγώνες τους. Θα τους θυμόμαστε και θα τους τιμούμε για πάντα.

Τι λέει το Επιμελητήριο Κιλκίς για τα νέα φορολογικά μέτρα

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία αποτελούν τις δύο πιο σκληρές μορφές αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των επιχειρήσεων όλων των μορφών και μεγεθών. Καταδικάζουμε λοιπόν οποιοδήποτε φαινόμενο φοροδιαφυγής και συστηματικής φοροαποφυγής, από κάθε ατομική επιχείρηση, προσωπική ή κεφαλαιουχική εταιρεία πραγματοποιείται, ανεξάρτητα από τα οικονομικά της μεγέθη.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σ.Σ Μουριών, ευχαριστούν την Επιμορφωτική Κιλκίς

Ανακοίνωση Γυμνασίου και Λυκείου Σ.Σ. Μουριών
Οι Διευθύντριες, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι μαθητές και η ευρύτερη κοινότητα του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Σ.Σ. Μουριών, ευχαριστούν θερμά το Κε.Δι.Βι.Μ. «Επιμορφωτική Κιλκίς» για την ευγενική χορηγία ηχοσυστήματος με μικρόφωνο, το οποίο θα υποστηρίξει τις λειτουργίες του σχολείου, αλλά θα βοηθήσει και στη διαμόρφωση ενός ευχάριστου κλίματος κατά τις εκδηλώσεις του σχολείου με την προσθήκη μουσικής ακρόασης. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς απετράπη η εισαγωγή στη χώρα ποσότητας κάνναβης που ξεπερνά τα 85 κιλά

Στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών για την καταπολέμηση της διασυνοριακής διακίνησης ναρκωτικών και μετά από διακρατική συνεργασία των Διωκτικών Αρχών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, απετράπη η εισαγωγή στη χώρα σημαντικής ποσότητας κάνναβης.

Εντυπωσιακό το στίγμα της ΑΝΚΙ στη διεθνή έκθεση τουρισμού. Εξωστρέφεια και προβολή του Κιλκίς στην Philoxenia 2023

Δελτίο τύπου Αναπτυξιακής Κιλκίς
Δυναμική, εντυπωσιακή αλλά και, κυρίως, ουσιαστική ήταν η παρουσία του Κιλκίς, μέσω της Αναπτυξιακής Κιλκίς στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2023», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς για το Πολυτεχνείο



Μήμνυμα ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός-σταθμό στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία. Ένα γεγονός που έμελλε να καθορίσει την Ιστορία της χώρας, θέτοντας τα θεμέλια για την ανατροπή της δικτατορίας των Συνταγματαρχών και τη μεταπολίτευση.

Περί των 37 δις. ευρώ του αποθεματικού ρευστότητας. Δυνατότητες και περιορισμοί

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών

Η σύνθεση του αποθεματικού ρευστότητας (του «μαξιλαριού») των 37 δις ευρώ το 2019 ήταν η ακόλουθη: 16 δις ευρώ περίπου προέρχονταν από το τελευταίο δάνειο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSΜ) που συνδέθηκε με το τρίτο Μνημόνιο. 14 δις ευρώ περίπου πήγαζε από δανεισμό ιδιωτικών αγορών και 7 δις ευρώ περίπου από τα διαθέσιμα των Ταμείων. Τα διαθέσιμα των Ταμείων ανερχόταν σε 2,6 δις ευρώ το 2015. Τα Ταμεία επιχορηγούνται από το κράτος κατά 16 δις ευρώ ετησίως, έχοντας συνολική δαπάνη για τις συντάξεις 25 δις ευρώ.

Ο ατελείωτος πόλεμος

Του Κώστα Μπούζα
Άνθρωπε, νομίζω ότι κάπου έχεις κάνει λάθος. Ή, ίσως, σου έχει αρέσει τόσο πολύ να πολεμάς, ώστε δε θέλεις πια να σταματήσεις. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ το έργο MED-QUAD αξιοποίησε τη χρήση εργαλείων Καινοτομίας για την πολιτιστική κληρονομιά και την ποιοτική διαχείριση του νερού σε 6 χώρες της Μεσογείου

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Με Συντονιστή Έργου την Επιμορφωτική Κιλκίς, δημιουργήθηκαν επιτεύγματα στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Παλαιστίνη και την Τυνησία για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ποιοτική διαχείριση του νερού, ενισχύοντας τον ρόλο των Κοινωνικά Ευαισθητοποιημένων Πανεπιστημίων.

Το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμπίδου
«αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο»
Γιάννης Ρίτσος - Ρωμιοσύνη

Σε μία περίοδο απανωτών κρίσεων, αμφισβήτησης των θεσμών, υπερίσχυσης του «κλειστού» σε κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής το μήνυμα του Πολυτεχνείου, 50 χρόνια μετά, παραμένει πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΟΡΑ

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για σχολεία στο Ράντσο Κιλκίς, από 21/11 έως 22/12/2023

- Ταξίδι με την άμαξα του Αϊ-Βασίλη
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολισμός φυσικού δέντρου
Face painting για μικρούς και μεγάλους
Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με κεράσματα πασπαλισμένα με φαντασία και πολλή αγάπη
Γράμμα στον Αϊ Βασίλη
Διασκεδαστικά παιχνίδια με τα ξωτικά μας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6976993221
5ο χλμ Κιλκίς- Θεσσαλονίκης