Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ένα ιερότατο Θεομητορικό σέβασμα στο Πολύκαστρο

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης
«Να, λοιπόν! Άνοιξε απόψε ο δρόμος αυτός που σας ενώνει με την Μητέρα του Θεού την Γιάτρισσα. Σας Την φέραμε. Θέλαμε να Την έχετε κι εσείς Μητέρα και Γιάτρισσα…».

Προκύρηξη & Όροι συμμετοχής 10ης Έκθεσης εικαστικών "πόλις" 2024 - «Μνήμη»

10η Έκθεση Εικαστικών «πόλις» - Δελτίο Τύπου
Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» είναι στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει την 10η έκθεση εικαστικών «πόλις» και να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε καλλιτέχνες (ερασιτέχνες και μη) από όλη την ελληνική επικράτεια που θέλουν να συμμετάσχουν με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κεραμικής, κολάζ, installation κ.α.

Απόκριες με τους "Παίονες" Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας "Οι Παίονες" 
Πλούσια η δραστηριότητα του Συλλόγου κατά τη διάρκεια των Αποκρεών. Την Τσικνοπέμπτη οι κυρίες του συλλόγου τηρώντας το έθιμο έφτιαξαν τον καθιερωμένο χαλβά τον οποίον μοίρασαν στους καταστηματάρχες της πόλης μας. 

Ο Κιλτίδης απαντά με νόημα...

Του Κώστα Κιλτίδη
Είμαι ο μοναδικός βουλευτής των 6 κομμάτων που κυβέρνησαν με μνημόνια (2010-2019), που δεν ψήφισα κανένα μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Δεν εντάχθηκα ούτε στους μνημονιακούς, ούτε στους αντιμνημονιακούς. Ζητούσα γενναίο συμβιβασμό ή οργανωμένη σύγκρουση με ενημερωμένους πολίτες. Προσδιόρισα από τότε, ότι πρόκειται για γεωπολιτική επιβολή και όχι οικονομική κρίση.

Εμπλοκή σε πολεμικό επισόδειο η Ελληνική φρεγάτα ΥΔΡΑ που επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Δεν πρόλαβε να φτάσει καλά καλά η φρεγάτα «ΎΔΡΑ» στην «Ερυθρά θάλασσα» και ενεπλάκει σε πολεμικό επεισόδιο βάλλοντας με πυροβόλο όπλο σε δύο «drowns» των ανταρτών «Χούθι». Η Ελληνική φρεγάτα βρίσκεται εκεί στα πλαίσια των Αμερικανονατοικών και ΕΕ σχεδιασμών, σε μια περιοχή που έχει μετατραπεί σε «επικίνδυνη ζώνη», με τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών να κονταροχτυπιούνται, για τον έλεγχο θαλάσσιων διαδρομών, τον δρόμο μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας.

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο πρόγραμμα Erasmus+

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «PICTURES, Promoting Intercultural Communication Through Unifying Reverse Ethnicities at Schools - 2021-2-IT02-KA210 SCH-000051537», στο οποίο συμμετείχε το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς έφτασε στην ολοκλήρωση του με την Ιταλία να είναι η τελευταία χώρα υποδοχής. Αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα επισκέφτηκαν την πόλη του Viterbo στην Ιταλία για να συμμετάσχουν στη τελευταία διεθνή συνάντηση από 26/2 έως 1/3. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τέσσερις εκπαιδευτικοί και τρεις μαθήτριες οικογενειών μεταναστών, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 12 έως τις 18 Μαρτίου 2024, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσκεψη 1ου Γυμνασίου Κιλκίς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς που φιλοξένησε τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη».

Παράταση για έκδοση αδειών λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε ο Ν. 5087/16-02-2024 (ΦΕΚ 25/Α) «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων, διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 

1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή (
ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ: ΟΔΟΣ ΑΞΙΟΥ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΩΣ ΚΙΛΕΛΕΡ και ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΩΣ ΚΙΛΕΛΕΡ) μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 26-03-2024 Τρίτη από ώρα 11:30 έως 14:30

Ετήσια Τακτική Γενική του Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας "Το Πάικο"

Ανακοίνωση Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας "Το Πάικο"
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας «Το Πάικο» καλεί και κάνει γνωστό στα μέλη του, ότι την 21/04/2024 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 πραγματοποιεί μέσα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γουμένισσας, την Ετήσια Τακτική Γενική του Συνέλευση με ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ (εκλογές) και με θέματα: Ενημέρωση των μελών του για τα πεπραγμένα του έτους 2023, έγκριση ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του ιδίου έτους (2023) και έγκριση του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του έτους 2024, ως και συζήτηση τυχόν άλλων θεμάτων που ήθελαν προκύψει στην πορεία, σύμφωνα με το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανιών Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανεών 
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανεών με την υποστηρικτική συνδρομή του Δήμου Κιλκίς, για την επιτυχία της μεγάλης Καρναβαλικής Γιορτής
ευχαριστεί θερμά: