Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

(VIDEO) Κιλκίς, παραμονή της επίσκεψης του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Κιλκίς, παραμονή της επίσκεψης του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2024, 10:00 μ.μ.

Τακτική και ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

- ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, την 26η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Χωρίς τηλέφωνα το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Από τις 3 Σεπτεμβρίου 2024 έχουν καεί από κεραυνό τα τηλέφωνα – τηλεφωνικό κέντρο του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς όπως και το θυροτηλέφωνο της κεντρική εισόδου του σχολείου. Ο Δήμος Κιλκίς δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, με αποτέλεσμα την μη επικοινωνία των γονέων και κηδεμόνων με το σχολείο και τη δημιουργία θεμάτων ασφάλειας των μαθητών – μαθητριών. 
Έχει ενημερωθεί ήδη το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ τη Δευτέρα θα ενημερωθεί και η Εισαγγελία Κιλκίς. Αναμένουμε...

Δήλωση Ανδρέα Βεργίδη για την ιστορική επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
«Με βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με την ευλογητική παρουσία του οποίου θα τελεστούν τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Κιλκίς, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου.

Ανακοίνωση για κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών Νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση ΠΕ Κιλκίς
Παρακαλούμε τους κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών Ν. Κιλκίς, να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας, Α. Παπανδρέου 3 (1ος όροφος), το χρονικό διάστημα από 01-10-2024 έως 30-11-2024, για να προσκομίσουν:

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 20/9/2024, 5:17 μ.μ.

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών
Συνελήφθη προχθές (18 Σεπτεμβρίου 2024) σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε δασώδη παραποτάμια περιοχή της Πέλλας διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 60 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Μιχάλης Κατρίνης: Επιλογή ρήξης και ελπίδας


Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Παιονίας

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ
1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΚΑΜΠΟΧΩΡΙ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 24-09-2024 ΤΡΙΤΗ, από ώρα 08:00 έως 10:00.

Μαθήματα Personal Training στο Κιλκίς

Personal trainer, προπονήτρια και αθλήτρια στίβου με πολυετή εμπειρία αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Επιστήμες Φυσικής Αγωγής, Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Αστυνομίας, Σχολές Πυροσβεστικής, Σχολές Λιμενικού Σώματος) καθώς και άτομα που επιθυμούν την απώλεια βάρους, μυική ενδυνάμωση, βελτίωση φυσικής κατάστασης, outdoor training, trail training, stretching. Παρέχονται διατροφικές συμβουλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6955958815

Οι επιθετικοί τακτικισμοί, πλήγμα στην ενότητα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Υπογράφουν:
Γιάννης Παπαδόπουλος, Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς
Σοφία Ψαρρά, Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η πρόσφατη, με πλειοψηφία, απόφαση της συνεδρίασης της 18ης Σεπτεμβρίου 2024 Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νομού Κιλ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κίς επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο σκοπιμότητες και προθέσεις, που εξυπηρετούν προσωπικές επιδιώξεις με χαρακτηριστικά τυφλής προσωπολατρείας.

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας στο Κιλκίς

Ανακοίνωση ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει σεμινάριο για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας μαζί τα όρια».

3o Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων βαμβακοκαλλιέργειας 2024 ΠΕ Κιλκίς

Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων καταρτίστηκε από την ΔΑΟΚ της ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσ/νίκης του ΥΠΑΑΤ.

Περί μεταθέσεων Αστυνομικών του Κιλκίς

Ερώτηση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με θέμα 
«Πρόταση θέσπισης αντικειμενικών κριτηρίων στην επιλογή αιτούντων απόσπασης με δαπάνες δημοσίου από την Ε.ΑΣ.Υ.Ν. Κιλκίς»

Κύριε Υπουργέ,
Συμφώνως εγγράφου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς (Ε.ΑΣ.Υ.Ν. Κιλκίς) με Αρ. Πρωτ.: 9/19-07-2024, η εν λόγω αιτείται τη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων στην επιλογή αιτούντων απόσπασης με δαπάνες δημοσίου. Όπως τονίζει, «…παρατηρούμε την απουσία ενός σαφούς και ξεκάθαρου τρόπου επιλογής, με αποτέλεσμα κάποιοι αστυνομικοί να αποσπώνται κατ’ επανάληψη, ενώ οι αιτήσεις άλλων απορρίπτονται συνεχώς και άνευ αιτιολογίας. Αυτή η κατάσταση διαστρεβλώνει το Π.Δ. 100/2003…».

Τα πρώτα φιλικά του ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Τα πρώτα φιλικά έδωσε, την Κυριακή 15/09, το τμήμα κορασίδων του ΑΤΛΑ Κιλκίς, με αντιπάλους την Νίνη Αιγινίου και το Σ.Α. Πειραματικό, στο πλαίσιο του τουρνουά που διοργανώθηκε στο Αιγίνιο. 

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Η παροχή βοήθειας και ενημέρωσης των στατιστικών παραμέτρων ως ένδειξη και κίνητρο στην βελτίωση της απόδοσης στο Ποδόσφαιρο


Στατιστική: Συλλογή και μεθοδική κατάταξη δεδομένων και στοιχείων για κοινωνικά, φυσικά κ.α. φαινόμενα και η συναγωγή συγκριτικών συμπερασμάτων. Η ειδική υπηρεσία που έχει ως αντικείμενο το έργο αυτό. Κλάδος των μαθηματικών που ασχολείται με τη συλλογή, κατάταξη και ανάλυση στοιχείων και την εξαγωγή συμπερασμάτων (1)

Απάντηση Πέτρου Παππά στις καταγγελίες της Κατερίνας Νοτοπούλου



Απάντηση στις καταγγελίες της Κατερίνας Νοτοπούλου στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ έδωσε απόψε ο Πέτρος Παππάς υπογραμμίζοντας ότι «Η κα Νοτοπούλου οφείλει να πάει στη Δικαιοσύνη εάν της ασκήθηκε bulling από τον κ. Κασσελάκη. Θα είναι συκοφαντία εάν δεν πάει στον Εισαγγελέα».

Το υπαίθριο παιδικό παιχνίδι ως καινοτόμος τεχνική μάθησης, ανάπτυξης, ευαισθητοποίησης για το φυσικό περιβάλλον και τα οφέλη στην υγεία

Γράφει ο εκπαιδευτικός – συγγραφέας Κεχλιμπάρης Γεώργιος
Υπαίθριες δραστηριότητες
Οι κινητικές δραστηριότητες γενικά, οι οποίες πραγματοποιούνται και εξελίσσονται κυρίως σε φυσικό περιβάλλον ονομάζονται υπαίθριες δραστηριότητες. Στόχοι είναι η εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος, η ανακάλυψη στοιχείων της φύσης, η διδασκαλία και ανάπτυξη ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων, η ψυχαγωγία των συμμετεχόντων, η υπαίθρια βιωματική περιπέτεια, η βελτίωση της υγείας αλλά και της ποιότητας ζωής. 

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Συμμετοχή Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» στην τελετή υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» συμμετείχε με μεγάλη χαρά στην τελετή υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώθηκε από την Π.Ο.Σ.Ε.Α. σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

9ος Περίπατος Υγείας & Αλληλεγγύης του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Ανακοίνωση Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης σας προσκαλεί στον 9ο Περίπατο Υγείας και Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στις 10:00 π.μ. . Αφετηρία και τερματισμός στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

Πώς διαπιστώνεις αν έχεις κλήση από την τροχαία

Δελτίο τύπου Pricefox
Στην εποχή της τεχνολογίας, το να ελέγξεις εάν έχεις λάβει κλήση -για οποιαδήποτε παράβαση του Κ.Ο.Κ.- από την Τροχαία ή την Αστυνομία, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος που θα σε βοηθήσει να ενημερωθείς.

Μιχάλης Κατρίνης: Το Σάββατο το πρωί συζητάμε με τους πολίτες του Κιλκίς

Δελτίο τύπου υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη
Ο υπ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης επισκέπτεται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου το Κιλκίς, συνεχίζοντας την επικοινωνία του με τους πολίτες.
Με το μήνυμα «Συζητάμε με τους πολίτες» ο Μιχάλης Κατρίνης διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση και συζήτηση με τους πολίτες στις 11.30 το πρωί, στο καφέ «DA VINCI», 21ης Ιουνίου 82.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική, υβριδική (δια ζώσης και ηλεκτρονικά με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη, Νέο Συνεδριακό Κέντρο Π.Κ.Μ.) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Παιονίας: Ας είμαστε ειλικρινείς κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Παιονίας
Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Η πρόσφατη καθαίρεση του εκλεγμένου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως, όλες τις εσωτερικές διαφωνίες, προκλήσεις και συγκρούσεις, που ήδη υπήρχαν ακόμα και κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την άμεση καθαίρεση του εκλεγμένου από τη βάση πρόεδρο του κόμματος εγείρει σημαντικά νομικά και πολιτικά ερωτήματα.

Μνημόνιο Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας προχώρησε το Επιμελητήριο Κιλκίς, με στόχο την συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς, από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Χρήστο Χατζημλάδη και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργο Καββαθά.

Πολυθεματικό Φεστιβάλ «πόλις 2024»

Δελτίο τύπου «πόλις»
Αγαπητοί φίλοι και φίλες της τέχνης και του πολιτισμού,
Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του Πολυθεματικού Φεστιβάλ «πόλις 2024». Το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» παρουσιάζει σειρά καλλιτεχνικών δράσεων (εικαστικά, θέατρο, εργαστήρια και μουσική) με κεντρικό θέμα τη γυναίκα στις τέχνες.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς στο χωριό Πεδινό

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Το χωριό Πεδινό του Νομού Κιλκίς επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς μετά από πρόσκληση του πρωτοπρεσβυτέρου της ενορίας Πατέρα Κωσταντίνου Σαββίδη.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Στην τελευταία του συνεδρίαση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς, συζήτησε τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση με τη νέα σχολική χρονιά, καθώς και μια σειρά ζητημάτων και προβλημάτων στα σχολεία της περιοχής μας. Αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί ανοιχτή Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7:00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, στην οποία πέρα από τους αντιπροσώπους στην Ένωση, μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων, καθώς και κάθε γονέας και κηδεμόνας, ώστε:

Μοντέρνος χορός και τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μοντέρνος χορός στην Τέχνη
Το τμήμα μοντέρνου χορού της Τέχνης προσφέρει στα παιδιά θα ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, stretching, εισαγωγή σε τεχνικές των βασικών συστημάτων , τεχνικές και συνδυασμούς χορευτικών μοτίβων.

Moody’s, DBRS και η «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» της ελληνικής οικονομίας

Δημήτρης Μάρδας
Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργός Οικονομικών και Υφ/γός Εξωτερικών

Ο ενθουσιασμός του προφορικού λόγου υπουργών ή του ίδιου του πρωθυπουργού, υπερκαλύπτεται συχνά από τα πραγματικά δεδομένα και τις μη ευοίωνες προβλέψεις της οικονομίας. Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ συνέπεσε με την πρώτη μη θετική αξιολόγηση του οίκου DBRS σύμφωνα με την οποία η Ελληνική οικονομία παραμένει «κολλημένη» στη χαμηλότερη επενδυτική βαθμίδα έχοντας βέβαια θετικές προοπτικές!

Διαχρονική πρόταση για την πόλη του Κιλκίς


Υπογράφει ο Χρήστος Ανδρεανίδης
Η διαχρονική πρόταση του Περιβαλλοντικού μας Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς για την εύρυθμη κυκλοφορία πεζών, ποδηλατών και αυτοκινήτων είναι η πεζοδρόμηση του Εμπορικού Τριγώνου με ποδηλατόδρομο στο περίγραμμα της μπλούζας όπως φαίνεται στη φωτογραφία της μπλούζας. 

Ερώτηση Παραστατίδη για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στο Νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Σε κατάθεση ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προχώρησε ο Βουλευτής Κιλκίς ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης για το θέμα της ολοένα και αυξανόμενης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων σε κοινόχρηστες-δημόσιες εκτάσεις που μέχρι πρότινος μισθώνονταν από τους κτηνοτρόφους ως βοσκοτόπια αλλά και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Π.Ε. Κιλκίς.

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις φωτογώγησης του βυζαντινού φρουρίου Γυναικοκάστρου λόγω καιρικών συνθηκών

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Σας ενημερώνουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις φωτογώγησης του βυζαντινού φρουρίου Γυναικοκάστρου αναβάλλονται, λόγω των καιρικών συνθηκών.

ΧΩΜΑ ΚΙΛΚΙΣ: Συλληπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της Ελισάβετ Γαβριηλίδου

Ανακοίνωση ΧΩΜΑ ΚΙΛΚΙΣ
Σύσσωμος ο αθλητικός σύλλογος ΧΩΜΑ Κιλκίς εκφράζει την βαθιά θλίψη και τα θερμά συλληπητήρια για την απώλεια της συζύγου του μέλους μας Αθανάσιου Καριοφύλλη.

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Απελπιστική η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

Υπογράφει ο 
Νικόλαος Παπαδόπουλος
Δρ. Καρδιοχειρουργικής Α.Π.Θ.
Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης ΝΙΚΗΣ

Ο Νομός Κιλκίς είναι από τους ελάχιστους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν διαθέτει ένα νέο σύγχρονο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα οι κλινικές να στεγάζονται σε κτίρια του 1938 και του 1952 με τους ασθενείς να στοιβάζονται σε πεντάκλινους, εξάκλινους και οκτάκλινους θαλάμους δυσκολεύοντας στην παροχή υπηρεσιών υγείας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στήριξη Πέτρου Παππά στο αίτημα παραχώρησης του ενός κτίσματος από τις δίδυμες καπναποθήκες Κιλκίς με σκοπό τη μεταστέγαση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλώνει την πλήρη στήριξή του στο αίτημα που υπέβαλε ο Πρόεδρος, κ. Α. Αμανατίδης, και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για την παραχώρηση του ενός κτίσματος από τις δίδυμες καπναποθήκες με σκοπό τη μεταστέγαση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς.

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ
1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή ΚΙΛΚΙΣ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΤΕΡΠΥΛΛΟΣ, ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ, ΠΛΑΓΙΟΧΩΡΙ, ΚΟΚΚΙΝΙΑ, ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΕΙΟ, ΠΑΡΟΧΘΙΟ, ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑ, ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΑΓ. ΜΑΡΚΟΣ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 20-09-2024 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από ώρα 09:00 έως 12:00.

Έναρξη αιτήσεων Προγράμματος Voucher Πράσινες Δεξιότητες για 50.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε.-ΚΔΒΜ, ως Πάροχος Κατάρτισης και με πολυετή λειτουργία και σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ ανέργων, εργαζομένων και επιχειρήσεων, σας ενημερώνει για την έναρξη αιτήσεων του Προγράμματος Voucher στις Πράσινες Δεξιότητες για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Με την απόκτηση ή και εξέλιξη της τεχνογνωσίας των συμμετεχόντων, θα επωφεληθούν αφενός οι εργαζόμενοι και αφετέρου οι επιχειρήσεις (μακροπρόθεσμα από τον αντίκτυπο των γνώσεων στην απόδοση της εργασίας).

(VIDEO) Ενημέρωση για τα ποδήλατα τα ηλεκτρικά πατίνια και το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Ενημέρωση για τα ποδήλατα τα ηλεκτρικά πατίνια και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024.

(VIDEO) Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Κιλκίς απέτρεψε τα χειρότερα

 
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Κιλκίς απέτρεψε τα χειρότερα. Κιλκίς, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ

Μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursulla von der Leyen και την ανάθεση του χαρτοφυλακίου των Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο ίδιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η νίκη των Αξιών που έχει ανάγκη η Κεντροαριστερά και η κοινωνία

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Οι εκλογές σε κάθε δημοκρατικό κόμμα είναι μια ευκαιρία για αναστοχασμό, για αυτοκριτική και για έναν ώριμο διάλογο για το μέλλον. Ο διάλογος αυτός όμως οφείλει να είναι βασισμένος απέναντι σε ένα βαθιά αξιακό υπόβαθρο. Να μιλούν οι ιδέες και όχι τα κενά συνθήματα, να μιλά η κοινωνία και όχι μηχανισμοί.

Το «Μη Φας» στη Νέα Σάντα Κιλκίς αναζητά πακετά

Το «Μη Φας» στη Νέα Σάντα Κιλκίς αναζητά πακετά για τετράωρη η εξάωρη εργασια για 4 μερες την εβδομάδα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6955103639.

Βλάσης Αγτζίδης: Ποιοι εγκατέλειψαν τους Έλληνες στα χέρια των Τούρκων;

Πηγή: https://www.militaire.gr/
- Η Σμύρνη στις φλόγες, οι άμαχοι Έλληνες στα χέρια των ορδών του Κεμάλ…13 και 14 Σεπτεμβρίου 1922.
- Οι «σύμμαχοι» παρακολουθούν από τα πολεμικά τους πλοία την ασύλληπτη σφαγή. Δεν κάνουν τίποτα.
Θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί όλα αυτά, ακόμη και μετά από την κατάρρευση του μετώπου και την υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων; Γιατί δεν είχε γίνει το αυτονόητο; Ποιοι άφησαν ανοχύρωτη τη Σμύρνη; Ποιοι δεν έκαναν όσα έπρεπε για να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό; Ποιοι δεν ήθελαν τους Έλληνες της Σμύρνης; Ποιοι φταίνε για όλα αυτά; 

Στέφανος Παραστατίδης: Η σχολική χρονιά ξεκίνησε, τα προβλήματα παραμένουν

Του Στέφανου Παραστατίδη
Παρά την ανακοίνωση 10.000 νέων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας, συνολικά οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές) στις τάξεις φέτος είναι λιγότεροι από πέρσι, γεγονός που το είχαμε επισημάνει έγκαιρα με συνεχείς ανακοινώσεις και παρεμβάσεις.

Διήμερο επαφών του Δήμου Παιονίας στην Αθήνα με κυβερνητικούς παράγοντες

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Διήμερο επαφών στην Αθήνα με κυβερνητικούς παράγοντες είχαν ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Νατσιός: Η κυβέρνηση καλύπτει την προδοτική πράξη της παρουσίας του Υποστράτηγου στην τουρκική πρεσβεία


Συλλυπητήρια για την απώλεια της Ελισάβετ Γαβριηλίδου

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και οι εργαζόμενοι στο Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του συναδέλφου και φίλου Θανάση Καριοφύλλη για την απώλεια της αγαπημένης του συζύγου και μητέρας Ελισσάβετ και στους οικείους της δύναμη και κουράγιο. 

Εορτασμός του προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Αγίου Νικήτα του Γότθου

Δελτίο τύπου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασαν οι Έφεδροι Αξιωματικοί του Κιλκίς τον Προστάτη τους ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ τον ΓΟΤΘΟ στο πανέμορφο εκκλησάκι του συνοριακού φυλακίου Δοϊράνης την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Πετυχημένη και φέτος στο Κιλκίς η υποδοχή της Φλόγας στα πλαίσια της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Σε κλίμα θερμό, συγκινησιακό και με έντονο το πνεύμα του εθελοντισμού, το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς πραγματοποίησε σειρά σημαντικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α., την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Πετυχημένη η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην 88η ΔΕΘ

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Χατζημλάδη, τον αντιπρόεδρο κ. Κων/νο Βιολιτζή , μέλη της Διοίκησης και συνεργάτες, πραγματοποίησε επίσκεψη στα περίπτερα των εκθετών των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην 88η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Γκόρτσος 2.0: Σχολεία ανοιγοκλείνουν «κατόπιν ενεργειών» βουλευτών της ΝΔ

Του Στέφανου Παραστατίδη
Δεν είναι μόνο το μπάχαλο που επικρατεί με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων, τον αριθμό των οποίων ούτε καν γνωρίζουμε· είναι πως δεν τον γνωρίζει ούτε η κυβέρνηση καθώς ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι λιγότερες από 1000 (συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ) ενώ την επόμενη μέρα η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή τις προσδιόρισε στις 1600.

Διακοπές ηλεκτροδότησης στον οικισμό Καστανερή Παιονίας

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή 
ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΚΑΣΤΑΝΕΡΗ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 20-09-2024 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από ώρα 09:00 έως 10:30.

(VIDEO) Ενημέρωση μαθητών από την Τροχαία και το ΚΠΕ Κιλκίς για θέματα οδικής ασφάλειας και προστασίας περιβάλλοντος

Ενημέρωση μαθητών από την Τροχαία και το ΚΠΕ Κιλκίς για θέματα οδικής ασφάλειας και προστασίας περιβάλλοντος. Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024.

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Ελισσάβετ Γαβριηλίδου

Ανακοίνωση 
ΔΕΕΠ ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ

Ως ΔΕΕΠ ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ εκφράζουμε στο πρώην μέλος του Συμβουλίου της Οργάνωσης μας Αθανάσιο Καριοφύλλη τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια της συζύγου του.

Συμμετοχή Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στον Αγιασμό που τελέστηκε στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και στον ΑΟ Κιλκισιακού

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ)

Την Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024, αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ), αποτελούμενη από τους αντιπροσώπους Ανδρέα Γκουντελόπουλο και Χαράλαμπο Γεωργίου, παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου και Οικονομικού Διαχειριστή κ. Αστέριου Τάτση, στον Αγιασμό που τελέστηκε στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βεργίδη Ανδρέα, του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, ωφελούμενων, γονέων / κηδεμόνων και εργαζόμενων του φορέα.

Στέφανος Παραστατίδης στο OPEN: Ρόδα είναι και γυρίζει

Παρέμβαση Στέφανου Παραστατίδη στο OPEN
Θυμάστε προεκλογικά τη συζήτηση για τους φόρους στο OPEN; Αυτή που χαρακτηρίστηκα περίπου ως φορομπήχτης; Σήμερα μού δόθηκε η δυνατότητα να επαναφέρω τη συζήτηση. Και να διαπιστώσει πλέον ο κάθε πολίτης ποιος ήταν συνεπής και ποιος ο ψηφοθήρας.

Πέτρος Παππάς: «Είναι έγκυρος και σύννομος ο διορισμός του Ιωάννη Ανδρίτσου, ως Υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ;»

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς και αν. Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρου Παππά, στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την νομιμότητα του διορισμού του κ. Ιωάννη Ανδρίτσου, ως Υποδιοικητήτης 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Υπουργός Υγείας στην απάντηση του ανέφερε ότι ο εν λόγω Υποδιοικητής έχει άλλον μεταπτυχιακό τίτλο από αυτόν που αναφέρεται στην απόφαση διορισμού του.

Την Πέμπτη 19/9 η Λαϊκή Αγορά του Κιλκίς

Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, η Λαϊκή Αγορά στην πόλη του Κιλκίς, θα γίνει την Πέμπτη 19/9.