Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι φωνές της Πολυνίκης» της δικής μας συγγραφέως Κ. Κοζανίτου στη Θεσσαλονίκη

«Οι φωνές της Πολυνίκης». Συναρπαστικό το ταξίδι της συγγραφής και της ζωής της ηρωίδας Πολυνίκης, του 2ου μυθιστορήματος της Κωνσταντίας Κοζανίτου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Άγνωστες πτυχές του βιβλίου αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, στον Ιανό της οδού Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά στην πόλη του Κιλκίς η διαδραστική θεατρική παράσταση «Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση»

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 να συμμετέχετε στη θεατροπαιδαγωγική παράσταση «Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση». Πρόκειται για διαδραστική παράσταση που χρησιμοποιεί τεχνικές του θεάτρου φόρουμ και το κοινό έχει την ευκαιρία να παρέμβει στη δράση, προτείνοντας και δοκιμάζοντας ιδέες στην πράξη.

Πόσοι Κιλκισιώτες πολέμησαν στη μάχη του Κιλκίς…;

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης
«Μη κλαψς Βασιληκούλαμ. Άμα ηνε για τι Πατρίδα δάκρια δεν εχ, κλάματα μονάχα για όσοι ψοφούν στο στρόμα…»
H Μάχη του Κιλκίς, μέσα από την απίστευτη τραγωδία της, σίγουρα θα μπορούσε να προβάλει και να διαφημίσει την πόλη μας σε πανελλήνιο, ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Ολυμπία Τεληγιορίδου στο Πολύκαστρο



Ολοκληρώθηκαν τα εσωτερικά πρωταθλήματα στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνσίου Κιλκίς
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εσωτερικά πρωταθλήματα σε τέσσερες αθλοπαιδιές (Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση και Χειροσφαίριση) που διοργάνωσε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς. Στους αγώνες με κεντρικό σύνθημα "ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα – ΥΓΕΙΑ μια ζωή" συμμετείχαν ομάδες μαθητών/τριών που εκπροσωπούσαν το σχολικό τμήμα τους.

Έναρξη καλοκαιρινών δράσεων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 με επικεφαλής την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ξεκινάει! Η φετινή εκστρατεία, με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ» είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση των δύο σπουδαίων συγγραφέων παιδικών και εφηβικών βιβλίων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. 

Αφιέρωμα στον Εύξεινο Πόντο από την Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες μας. Έλατε να οδοιπορήσουμε στους αιώνες μέσα από αφηγήσεις, δρώμενα και τραγούδια. Ελάτε να ταξιδέψουμε στον τόπο και στον αιώνιο χρόνο των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου. Μια ιστοριογραφική προσέγγιση της διαδρομής των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα με αντίστροφο χρονικό βήμα με την υπογραφή της κας Λένας Σαββίδου. Μια συμπαραγωγή της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" και του Δήμου Κιλκίς.

Περίσσεψαν τα χαμόγελα μαθητών/τριών σε δημοτικά σχολεία του νομού Κιλκίς

Τρία ποδήλατα, δωρεά της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης (ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ) βρίσκονται, πλέον, στην αγκαλιά τριών τυχερών μαθητών/τριών, έπειτα από κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Σκοτώθηκε 70χρινος σε τροχαίο στις Σέρρες

Σήμερα (17 Ιουνίου 2023) και ώρα 8.00 περίπου, στο 27ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Μεσορράχης – Αμφίπολης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 70χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Δ.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα αρχικά τον τραυματισμό του 70χρονου οδηγού, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την οδική ασφάλεια υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης

Την εκκίνηση ενός εκτεταμένου προγράμματος παρεμβάσεων για τη βελτίωση της κατάστασης του οδικού δικτύου σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου «Συντήρηση-αποκατάσταση επικίνδυνων-κατεστραμμένων τμημάτων επί του Οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Κιλκίς έτους 2022», από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου “ΟΡΚΑ ΑΤΕΕ”, Γεώργιο Γάγαλη.

Προεκλογική επίσκεψη Γιώργου Φραγγίδη στο Πολύκαστρο

Δελτίο τύπου Γιώργου Φραγγίδη
Στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολύκαστρο.

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς

Ανακοίνωση 
Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς σας προσκαλεί στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στον πεζόδρομο της 25η Μαρτίου, με θέμα “Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δίκαιη κοινωνία – ευημερία για όλους”.

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για πλήρωση Κενών Θέσεων Μόνιμου Προσωπικού ΠΕ και ΤΕ στην ΑΑΔΕ

Προκήρυξη ΑΣΕΠ
1Γ/2022: Πλήρωση Κενών Θέσεων Μόνιμου Προσωπικού ΠΕ και ΤΕ στην ΑΑΔΕ

Αυτό είναι το νέο Δ. Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ΚιλκΙς

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ΚιλκΙς ως εξής.
ΚΑΡΑΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρόεδρος (ΔΑΚΕ)
ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Αντιπρόεδρος (ΔΗ.ΣΥ.Π.)
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ Γεν. Γραμματέας (Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση)
ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ταμίας (ΔΑΚΕ)
ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ Οργαν. Γραμματέας (ΔΑΚΕ)
ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ Μέλος(Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση)
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μέλος (Ενωμένοι Εργαζόμενοι)
ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Μέλος (ΔΑΣ)
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Μέλος (ΔΑΣ)

Ορκίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας Νικόλαος Πετρίδης

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 ορκίστηκε από τον Δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, στο δημαρχείο του Πολυκάστρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Πετρίδης. Ο κ. Πετρίδης κατέλαβε την θέση του παραιτηθέντος Δημοτικού Συμβούλου Αιμίλιου Δεβετζόπουλου.

Εξετάσεις εγχρώμων ζωνών στον ΑΘΛΟ ΚΙΛΚΙΣ στα αθλήματα TAE KWON DO KAI KICK BOXING

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Στις 04/06/2023 Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εξετάσεις προαγωγής Εγχρώμων ζωνών από τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλο Κιλκίς που ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (ΕΛΟΤ) ,Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικμποξινγκ (ΠΟΚ) και είναι αναγνωρισμένος από την Γ.Γ.Α. στο Μητρώο  ΦΣ93. 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από επιχειρήσεις σε βιομηχανικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας


Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενέχεται σε κλοπές από επιχειρήσεις, σε βιομηχανικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ολοκλήρωση της μακροχρόνιας παρέμβασης «Το σχολείο που ονειρεύομαι» στο Δημοτικό Σχολείο Π. Αγιονερίου

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ολοκληρώθηκε η μακροχρόνια παρέμβαση με τίτλο «Το σχολείο που ονειρεύομαι» που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Αγιονερίου.