Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Το μυαλό είναι ο στόχος

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Με φόντο τον εορταστικό στολισμό των πόλεων, ζούμε τις μέρες που υπάρχει εφιαλτική πυκνότητα ειδήσεων για δολοφονίες γυναικών. Ζούμε μέρες που μαθητές σκοτώνονται μέσα στο σχολείο τους από έκρηξη λέβητα.

Είναι τελικά αυτό ο άνθρωπος;

/Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος/

/Se questo è un uomo/
Primo Levi, 1947
Γράφει ο Αλέξανδρος Τσιμπούκας
Ανθρώπινα δικαιώματα;
("Είναι σκληρή, πολύ σκληρή, η καρδιά τ' ανθρώπου και δεν μαλάσσεται εύκολα"
/Παπανούτσος Π. Ευάγγελος/)

Ακολουθούν δύο αποσπάσματα από το προαναφερθέν βιβλίο, που μαρτυρεί την εσχατιά της εξαθλίωσης μας. Ναι, αποτύχαμε. Και μη πιστέψεις ποτέ ότι δεν είχαμε τις διδαχές των προσωκρατικών ή τις προειδοποιήσεις των ποιητών.

Επίσκεψη του «Βηματίζω», στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Βασιλείου

Δελτίο τύπου 
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς «Βηματίζω»

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, οι ωφελούμενοι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς «Βηματίζω», επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Βασιλείου. 

(Video) Πλαγιά Κιλκίς: Εκδήλωση μνήμης των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή

Πλαγιά Κιλκίς: Εκδήλωση μνήμης των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρου του οικισμού με ομιλία του ομότιμου καθηγητή νομικής του ΑΠΘ τ. κοσμήτορα νομικών, οικονομικών και πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ Νικόλαου Ιντσεσίλογλου και θέμα "Τα αίτια και οι συνέπειες της Μικρασιατικής καταστροφής".

Δωρεές Κοινότητας Γουμένισσας προς το Νοσοκομείο Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Κοινότητας Γουμένισσας
Στην προσπάθεια ενίσχυσης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον ασθενή και με ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου, προσφέρθηκαν από την Κοινότητα Γουμένισσας προς το Νοσοκομείο Γουμένισσας, είδη υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Συμμετοχή της Ε. Αγαθοπούλου στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Διάσταση του Φύλου στα Εθνικά Κοινοβούλια

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου 
Στη διακοινοβουλευτική συνάντηση των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την διάσταση του Φύλου συμμετείχε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση “εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ευρωπαϊκών Θεσμών και Εθνικών κοινοβουλίων”.

Τελικά ποια σκότωσε ποια;

Την εικόνα αυτή είδαμε σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού. Επειδή δεν καταλάβαμε τι εννοεί, ρωτάμε "Η 17χρονη σκότωσε την 22χρονη ή η 22χρονη την 17χρονη;".

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 11/12/2022, 11:41 π.μ.

Περισσότερα από 3 κιλά κοκαΐνη και 19 κιλά κάνναβη εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, κατάφεραν να συλλάβουν αλλοδαπό άνδρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης.

Σκοτώθηκε 47χρονος σε τροχαίο στην Πιερία

Σήμερα (11 Δεκεμβρίου 2022) και ώρα περίπου 06.00, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αρωνά - Μοσχοποτάμου στην Πιερία, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και ανετράπη, με αποτέλεσα τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου οδηγού του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

Κ. Κιλτίδης: Η Νέα Μεγάλη Ιδέα για πολιτεία και πολίτες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Β. Κιλτίδης 
Ιατρός – Πρ. Βουλευτής, Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας

Επί μισό αιώνα η επικράτεια δοκιμάζεται στο κυρίαρχο θεμελιώδες γνώρισμά της, στην κατοίκησή της από Έλληνες πολίτες. Ο ελληνισμός της διασποράς διαρκώς χάνει την ταυτότητά του και αδυνατίζουν οι δεσμοί του με το εθνικό κέντρο, την ελληνική πολιτεία. Χαμένες ιστορικές ευκαιρίες και λάθη των κυβερνήσεων διαχρονικά από το 1950, έχουν οδηγήσει την χώρα σε μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα.

(Video) Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με εισηγήτριες τη Θεοδώρα Τζάκρη και την Ολυμπία Τελιγιορίδου στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς διοργάνωσε ημερίδα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, με θέμα: «6 Εθνικές Προτεραιότητες – Δικαιοσύνη παντού» στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, με εισηγήτριες τις:
 - Θεοδώρα Τζάκρη, αναπληρώτρια τομεάρχισσα εξωτερικών και βουλευτή Πέλλας. 
- Ολυμπία Τελιγιορίδου, αναπληρώτρια τομεάρχισσα αγροτικής ανάπτυξης και βουλευτή Καστοριάς.

(Video) Εγκαίνια του γηπέδου τένις Αξιούπολης, με τιμώμενο πρόσωπο την Αξιουπολίτισσα τενίστρια Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Εγκαίνια του γηπέδου τένις Αξιούπολης, με τιμώμενο πρόσωπο την Αξιουπολίτισσα τενίστρια Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.