Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Για την άνοιξη του 2021, μετατίθενται οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Για την άνοιξη του 2021, μετατίθενται όπως μαθαίνουμε, οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη των νέων ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.). 

"Οι πιτσιρικάδες στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης, νίκησαν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Την ώρα που ανώνυμα κείμενα, θρασύδειλων, στο διαδίκτυο, βρίθουν από μνησικακία και μισανθρωπισμό για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι πιτσιρικάδες στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης δίνουν την απάντηση τους.
Χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και σκοταδισμό, χωρίς να έχουν οδηγό τα «fake» news, συκοφαντίες και λασπολογίες, που θέλουν να παρουσιάζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε ακοινώνητα τέρατα, με βάναυσες και επιθετικές συμπεριφορές, που δεν σέβονται τίποτα, οι νέοι της πόλης μας κάθε βράδυ γίνονται μια αγκαλιά με τον Κούρδο, τον Σύριο, τον Αφγανό και παίζουν μαζί ποδόσφαιρο, κάνουν ποδήλατο και επιχειρούν κόλπα με τα πολλά σκέιτ που υπάρχον εκεί.

Γυναίκες θύματα έμφυλης βίας στη Μόρια

Υπογράφουν οι:
Ψυχογιός Γεώργιος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ
Αγαθοπούλου Ειρήνη – Ελένη
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη προσφυγική τραγωδία, μια ανθρωπιστική κρίση στην Μυτιλήνη, λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς την δομή προσφύγων στη Μόρια και άφησε πίσω της χιλιάδες άστεγους και υποσιτισμένους ανθρώπους να βρίσκουν καταφύγιο στα νεκροταφεία και να κοιμούνται στις άκρες του δρόμου, η κυβέρνηση μοιάζει ανίκανη να αντιμετωπίσει το μέγεθος της τραγωδίας, που η ίδια με τις πολιτικές της δημιούργησε.

Συμμετοχή Στέφανου Παραστατίδη, στο Thessaloniki Helexpo Forum, της ΔΕΘ-Helexpo

Δελτίο τύπου Στ. Παραστατίδη
Κατόπιν πρόσκλησης, ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης, θα συμμετέχει στο «Thessaloniki Helexpo Forum: Πολιτική, Οικονομία και Κοινωνία, Αναζητώντας την Ισορροπία» που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελίδης». 

Συνέντευξη από την Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Η συνέντευξη δόθηκε στους Νικολοπούλου Αναστασία και Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
Ποια είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου; Πού μεγαλώσατε, τι σπουδάσατε;
Προέρχομαι από μία οικογένεια που κρατάει από πολλές μεριές. Οι γονείς του πατέρα μου γεννήθηκαν στη Ρωσία και την Κωνσταντινούπολη, ενώ της μητέρας μου είναι από τη Σμύρνη και τη Φώκαια. Από την πλευρά της μητέρας μου δε για 100 χρόνια ήμασταν μόνο γυναίκες! Ανεξάρτητες, δυνατές, δυναμικές και με βαθιά ριζωμένη την αίσθηση της φροντίδας αλλά και της αισιοδοξίας.

Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών, στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς


Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τρίτη 15/9/2020, 9:00 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων
Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 2 περιπτώσεων απάτης και 3 περιπτώσεων απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε χωριά των Σερρών.

Με το 50% εκθετών θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές του Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς 
Αίρεται το καθεστώς απαγόρευσης λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου Κιλκίς λόγω των περιοριστικών μέτρων έναντι του Covid -19. Οι λαϊκές αγορές του Δήμου θα λειτουργήσουν με το 50% των εκθετών σύμφωνα με νέα απόφαση, τη Δ1α/ΓΠ.οικ. 56418/14.9.2020 "Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας από 15.9.2020 έως και 30.9.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19" που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Κορωνοϊός (15/9/2020): 310 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 310 νέα κρούσματα και 3 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 13.730 και των θυμάτων σε 313. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 67 συμπολίτες μας, ενώ 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 1.144.549 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Ματαίωση εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Κιλκίς


Ανακοίνωση Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Την απόφαση ματαίωσης της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (την ερχόμενη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020), έλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς- η οποία έχει την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης – καθώς σε ισχύ παραμένει το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid 19 στο οποίο έχει υπαχθεί η ΠΕ Κιλκίς από τις 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Εξαίρεση των λαϊκών αγορών του Δήμου από το lock down και λειτουργία με το 50% των εκθετών προτείνει ο Δήμος Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Την εξαίρεση των λαϊκών αγορών του Δήμου Κιλκίς από το ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων λόγω αυξημένων κρουσμάτων Covid – 19, που επιβλήθηκε στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από 11 μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκε στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Δήμος Κιλκίς.

Επαναλειτουργία λαϊκών αγορών στο Κιλκίς - Επικοινωνία Γ. Γεωργαντά με τον Ά. Γεωργιάδη

Υπογράφει ο Γιώργος Γεωργαντάς
Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Όπως είναι γνωστό, στις 11 Σεπτεμβρίου, το Κιλκίς τέθηκε σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19, ένα εκ των οποίων ήταν και η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Το παγούρι μικρό, η μάσκα τεράστια και ο (κατά Κεραμέως) μέσος όρος στο …. «μασκοπαγουρίνο» ιδανικός

Δελτίο τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Οι «αχάριστοι» εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα έπρεπε κανονικά να είναι ευγνώμονες στην Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας, αφού η τεράστια μάσκα που μοιράστηκε στα σχολεία, αποτελεί ένα χρήσιμο πολυεργαλείο. 

Δηλώσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ειρήνη Αγαθοπούλου
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
Τα σχολεία άνοιξαν χθες για τους μαθητές/τριες της χώρας, με το φιάσκο για τις γιγάντιες μάσκες, τις οποίες χρυσοπλήρωσε το ελληνικό δημόσιο με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, να κλέβει την παράσταση. Υπάρχουν βεβαίως και τα παγουρίνα, τα οποία παραμένουν άφαντα, τουλάχιστον στο Κιλκίς.

Κιλκισιακός: Κίνηση "Ματ" με Άγγελο Ζαζόπουλο

Ανακοίνωση Κιλκσιακού
Σε κίνηση "Ματ" προχώρησε ο πρόεδρος της ομάδας του Κιλκισιακού Λάζαρος Μεταλλίδης! Έδωσε τα χέρια με τον κ. Άγγελο Ζαζόπουλο για να αναλάβει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή του Ομίλου και Υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Ενισχύεται το προσωπικό του Νοσοκομείου Κιλκίς

Δέκα νέοι νοσηλευτές αναλαμβάνουν υπηρεσία τις επόμενες ημέρες στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Πρόκειται για τις πρώτες θέσεις επικουρικού προσωπικού -32 στο σύνολό τους-, οι οποίες μαζί με τις δύο μαίες που ξεκίνησαν να εργάζονται ήδη στο Ίδρυμα, έρχονται να ενισχύσουν το δυναμικό του Νοσοκομείου σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη εποχή λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων. 

Αρνητικά στην covid-19, 120 δείγματα από πολίτες στη Γουμένισσα

Αρνητικά στην covid-19 βρέθηκαν και τα 120 δείγματα των πολιτών που προσήλθαν για τεστ το περασμένο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στη Γουμένισσα. Οι δειγματολειπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δημοτικό κατάστημα, στην αίθουσα ΚΑΠΗ και στο Πολιτιστικό Κέντρο.


Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν επ' αυτοφώρω στη Θεσσαλονίκη δύο άτομα για κλοπή

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες (14 Σεπτεμβρίου 2020) τα ξημερώματα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί άνδρες, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Επίσκεψη του παγκόσμιου πρωταθλητή πάλης στο Kinesis Fight Club Κιλκίς

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club Κιλκίς
Την προηγούμενη Παρασκευή στις 11 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε το Kinesis Fight Club ο ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη Γεώργιος Κουγιουτσίδης.
Συνοδεία του ήταν και η προπονητική του ομάδα που αποτελούνταν από τον Θέμη Ιακωβίδη και τον Ιωάννη Παναγιωτίδη.

"Η υγεία μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια τους..."


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Είδαμε στο Κιλκίς μια συγκέντρωση 150 συμπολιτών μας να διαδηλώνουν κατά της μάσκας.  Κάποια στιγμή όμως πρέπει να σοβαρευτούμε ως κοινωνία. Αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν εν μέσω ενός μερικού lockdown το μόνο που έκαναν ήταν να δείξουν το πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει μια ανεύθυνη στάση.

(Video) Αγιασμός 2020 Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Κιλκίς

Αγιασμός 2020 Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Κιλκίς, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.
Κάντε κλικ στη φωτογραφία ή ΕΔΩ

Νέες ημερομηνίες για εκλογές στους "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" Κιλκίς

Ανακοίνωση Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"
Νέες ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ δίνει η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ". Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα λόγω του ιού αναγκάζουν σε μεταβολή των ημερομηνιών διεξαγωγής της γενικής εκλογο-απολογιστικής συνέλευσης έτσι ώστε αυτή να προπαρασκευαστεί ορθά για την ασφάλεια όσων λάβουν μέρος.

"Τι νόημα είχε να κλείσει η λαϊκή αγορά, όταν..."

Υπογράφουν:
Δημήτριος Αγαθόπουλος, Λένα Αναστασιάδου, Σεϊτανιώτης Αλέξης
Μέσα στα νέα περιοριστικά μέτρα που διανύουμε στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς, είναι και το κλείσιμο των λαϊκών αγορών. Μία απόφαση απαράδεκτη διότι αυτό το μέτρο αντί να μειώσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού τον μεγιστοποίησε.

Αναβολή της συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στον Αρχαιολογικό Χώρο Ευρωπού

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Μετά τη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 και στην Π.Ε. Κιλκίς, τα οποία ισχύουν για 14 ημέρες, από την Παρασκευή 11-09-2020 έως και την Παρασκευή 25-09-2020, ανακοινώνουμε την αναβολή της συναυλίας της ΚΟΘ στον Αρχαιολογικό Χώρο Ευρωπού το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 20.30.

Εργασίες συντήρησης στην οδό Γεωργικής Σχολής

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην οδό Γεωργικής Σχολής από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς - 15/9/2020

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Φιλική «εξάρα» για την «Ίντερ» 
Έχοντας σε ίσες αποστάσεις τις γραμμές της, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, παιχνίδι από τον άξονα στο πρώτο μέρος και από τα πλάγια στο δεύτερο ημίχρονο, η "Ίντερ" του Μιχάλη Αναστασιάδη σημείωσε φιλική νίκη με 6-0 απέναντι στους Μπέμπηδες.

Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ευχαριστεί τον Γ. Πελίδη

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού 
Ο Α.Ο. Κιλκισιακός, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Γεώργιο Πελίδη για την μεγάλη προσφορά του στην ομάδα αυτούς τους 4 μήνες, ως Υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και γενικότερα του συλλόγου. Ο κύριος Πελίδης συνέβαλε τα μέγιστα στην συγκρότηση του νέου Κιλκισιακού, στην οργάνωση και στη λειτουργία του, από τις μεγάλες ομάδες (ανδρική - γυναικεία), έως και τις ακαδημίες και σε πολλούς ακόμη τομείς. 

Ασφαλής και δημιουργική εκπαίδευση η στόχευση του Δήμου Κιλκίς για τη νέα σχολική χρονιά

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με την ευκαιρία έναρξης του νέου σχολικού έτους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε σήμερα στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού σχολείων της πόλης επισκεπτόμενος το 4ο νηπιαγωγείο Κιλκίς, το 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.

Τα νέα του δήμου Παιονίας 14/9/2020

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
- Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 100 χρόνια του ξεριζωμού από το Κίσδερβεντ της Μικράς Ασίας, έγιναν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο Βαλτοτόπι μετά το πέρας του Αρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού, παραμονή της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο και τον δήμαρχο Παιονίας κ. Κώστα Σιωνίδη.