Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόσληψη 86 εποχικών γεωτεχνικών από τον ΕΛΓΑ

Μετά από εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού με θέμα την έγκριση πρόσληψης γεωτεχνικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που δημιούργησε η θεομηνία στη Θεσσαλία.

Αντιπλημμυρικά - πρόληψη στον νομό Κιλκίς: Αρμοδιότητες δίχως πράξεις

Υπογράφει ο Στέφανος Μάλγαρης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς
Με αφορμή τις καταστροφικές πλημύρες στη Θεσσαλία και έχοντας ίδια άποψη σε μία υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού το 2004 σε έντονη βροχόπτωση στο ορεινό όγκο των Κροσσίων και τους όγκους Νερού που κατέβασε ο Γαλλικός ποταμός έχω να παραθέσω τα παρακάτω.

Γιορτή έναρξης ΑΕΤΟΥ Κιλκίς για τη νέα αθλητική χρονιά 2023-24

Γιορτή έναρξης ΑΕΤΟΥ Κιλκίς για τη νέα αθλητική χρονιά 2023-24. Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Σ. Παραστατίδης προς Υπουργείο Παιδείας για τα κενά στα σχολεία: Τα στοιχεία αποκρύπτονται - Τα κενά παραμένουν

Δελτίο τύπου Σ. Παραστατίδη
Την πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης - ήδη στο πέμπτο έτος της θητείας της- να επιλύσει το χρονίζον πρόβλημα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και την αδιαφάνεια με την οποία διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέδειξε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης του κοινοβουλευτικού Τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και βουλευτή Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη με την αρμόδια Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μήνυμα Σ. Παραστατίδη για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης

Βουλευτής Κιλκίς - ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής​
"Κάνετε μία νέα αρχή, ένο νέο ξεκίνημα. Το πρώτο που θα ήθελα να σκεφτούμε όλοι μαζί είναι ότι αυτή η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε εξίσου για όλα τα παιδιά. Δίπλα μας, στη Θεσσαλία, υπάρχουν παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους, τα σπίτια τους, τα πράγματά τους, τις τσάντες και τα μολύβια τους. 

Αυξημένα μέτρα για την πρόληψη εισόδου σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις της Αφρικανικής Πανώλης

Με αφορμή τη εξάπλωση του νοσήματος της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στη χώρα μας και του θετικού κρούσματος στην ΠΕ Κιλκίς στις 23-06-2023 παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας σε όλες τις εκμεταλλεύσεις χοίρων, εμπορικές ή μη, ανεξαρτήτως δυναμικότητας , την καταγραφή στο ολοκληρωμένο Πληροφοριακό σύστημα Κτηνιατρικής (ΟΠΣΚ) και τη σήμανση των μη καταγεγραμμένων χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων οικόσιτων μη εμπορικού οικογενειακού τύπου ( μη εμπορικού οικογενειακού τύπου είναι η εκμετάλλευση που διαθέτει μέχρι 5 (πέντε) παχυνόμενους χοίρους χωρίς γεννήτορες ).

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, από το Τουρκικό Κράτος, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με το Π.Δ. 304/2001 και τον Ν.2645/1998.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 13/9/2023, 2:44 μ.μ.

Ενημερωτικό υλικό για την οδική ασφάλεια μοίρασαν αστυνομικοί στους μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί αστυνομικοί μοίρασαν σε μαθητές των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, φυλλάδια και σελιδοδείκτες με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Θεόδωρου Βαφειάδη, στο Κιλκίς



Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ)
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ), ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Κιλκίς, στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την στήριξη των συμπολιτών μας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προέβη την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στην αγορά και δωρεά ειδών και τροφίμων πρώτης ανάγκης.

Συναυλία μουσικών συνόλων ποικίλης μουσικής, στο Κιλκίς



Συγκινητική η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση πολιτών, συλλόγων και επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, που συγκεντρώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. 

Πολύκαστρο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με θέμα "Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο"




Διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ποντοκερασιά, Αγιο Αντώνιο, Αγιο Μάρκο, Μεταξοχώρι, Κοκκινιά, Πλαγιοχώρι, Μελλισουργιό και Παρόχθιο την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ
Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος στην Ποντοκερασιά, Αγιο Αντώνιο, Αγιο Μάρκο, Μεταξοχώρι, Κοκκινά, Πλαγιοχώρι, Μελλισουργιό και Παρόχθιο την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 9:00 έως τις 15:00, λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών.

Ο Ανδρέας Βεργίδης σε αγιασμούς σχολείων για την εναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κιλκίς και στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Η Γιάννου Γαρυφαλλιά Υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας

Υπογράφει η Γιάννου Γαρυφαλλιά
Υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας
Ονομάζομαι Γιάννου Γαρυφαλλιά, κατάγομαι από τη Γουμένισσα.
Είμαι απόφοιτη του τμήματος «Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής» του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα «Τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση».

Σκέψεις και διακηρύξεις για το φυσικό περιβάλλον

Του Κώστα Μπούζα
Σε παλαιότερες εποχές, τότε που ο άνθρωπος είχε διαθέσιμο χρόνο ν’ αφουγκραστεί, να προσεγγίσει, να γνωρίσει και τελικά να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα, υπήρχε ένας βαθύτατος σεβασμός στην φύση.

Παρουσίαση του βιβλίου "Η παραδοσιακή φορεσιά των γηγενών κατοίκων της Παιονίας"

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ"
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας, ο πολιτιστικός Σύλλογος "ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ" σε συνεργασία με τις εκδόσεις iwrite παρουσίασαν το βιβλίο της συγγραφέας Ράνιας Αντωνίου με τίτλο " Η παραδοσιακή φορεσιά των γηγενών κατοίκων της Παιονίας".

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Μυλόπουλος, στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου περιφερειακού συνδυασμού 
«ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
Από τον περιφερειακό συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοινώνεται, ότι την προσεχή Δευτέρα (18 / 9) θα επισκεφθεί τον νομό Κιλκίς ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μυλόπουλος, πρώην Πρύτανης και ομότιμος Καθηγητής Υδραυλικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Χ. Γκουντενούδη



"Το άγχος της δημοσιότητας δεν βγαίνει πάντοτε σε καλό"

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ νομού Κιλκίς
Το άγχος της δημοσιότητας δεν βγαίνει πάντοτε σε καλό. Ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς στο πρώτο διάστημα της θητείας του καταδεικνύει μια ενασχόληση με πολλά ζητήματα για τα οποία όμως του λείπει και η γνώση αλλά και η ενσυναίσθηση των πεπραγμένων του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση με αποτέλεσμα να εκτίθεται και να αδικεί την όποια καλόπιστη πρόθεση του που υπάρχει.