Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός (19/5/2021): 2.293 νέα κρούσματα (10 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 53 θάνατοι και 642 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.293, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 383.558 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.205 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έλα στο πιο βίνταζ μουσικό-χορευτικό παρεάκι του OkRadio



Έλα στο πιο βίνταζ μουσικό-χορευτικό παρεάκι με radio dj τον Cool Cat, Ηλία Καλπάκα, σήμερα Τετάρτη, στις 9 μ.μ. στον OkRadio.

50's & 60's great dancing tunes and more.

Στον Ok Radio. Link in www.ok-radio.gr

Δεχόμαστε και παραγγελίες 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τετάρτη 19/5/2021, 4:43 μ.μ.


Συλλήψεις για κλοπές
Συνελήφθη χθες (18 Μαΐου 2021) το πρωί στις Σέρρες από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το τελευταίο χρονικό διάστημα, παραβίασε διαδοχικά τρία κτίρια και μία επιχείρηση, από όπου αφαίρεσε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, μηχανήματα, εργαλεία και ανταλλακτικά, συνολικής αξίας 3.400 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων. 

Ενίσχυση χειρουργικής και παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Γουμένισσας


Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Γουμένισσας
Ενισχύονται περαιτέρω οι δύο κλινικές του Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας με την πρόσληψη Μόνιμου Χειρουργού και επικουρικής Ιατρού Νευρολογίας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς, συγχαίρει θερμά...


Ανακοίνωση Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες, Κιλκίς) διοργάνωσαν τους 4ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου». Οι Αγώνες λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας διεξήχθησαν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex.

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ημέρα Μνήμης και Πένθους η 19η Μαϊου, γραμμένη με άφθονο αίμα, δάκρυα και προσφυγιά για τον Ελληνισμό του Πόντου. Οι άγριες σφαγές, οι βίαιες εκτοπίσεις, οι πορείες θανάτου προς τη συριακή έρημο, η κατάρρευση ολόκληρων πόλεων και χωριών από το ματωμένο μαχαίρι των Νεότουρκων με συνεχιστές τους Κεμαλικούς, συνθέτουν παραστατικά την τραγωδία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

19 Μαΐου: Η γενοκτονία των Ποντίων και όχι μόνο…


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

353 χιλιάδες ψυχές ήταν τα θύματα της γενοκτονίας εις βάρος των Ποντίων της Μικράς Ασίας… Μια από τόσες γενοκτονίες που συνήθιζε το Οθωμανικό και κατόπιν Κεμαλικό κράτος ψάχνει δικαίωση και αναγνώριση… Και όταν μια Κυβέρνηση τον 21ο αιώνα δεν παραδέχεται τα λάθη του παρελθόντος -για τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρει- τότε εύκολα και χωρίς ενδοιασμούς μπορεί να τα επαναλάβει στο μέλλον!

Μήνυμα δημάρχου Παιονίας για την 102η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων


Μήνυμα δημάρχου Παιονίας για την 102η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων
Ένα μαζικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις, έτσι ορίζεται μία γενοκτονία. Έτσι ορίζεται η γενοκτονία των Ποντίων με 353.000 ψυχές που έφυγαν από τα μαχαίρια των Τούρκων, και ζητούν δικαίωση σήμερα, 102 χρόνια μετά. Η σημερινή θλιβερή επέτειος μας επιστρέφει στο παρελθόν και στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στον αφανισμό του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ξεκινά το έργο του φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παιονίας μεταξύ του Δημάρχου κ. Σιωνίδη και του συμβούλου διοίκησης της HENGAS κ. Κουτσογιάννη ενόψει της έναρξης κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Πολυκάστρου.

Ανακοίνωση Δημοτικής παράταξης Κιλκίς "Συμμετέχω" για τη Γενοκτονία


Ανακοίνωση Δημοτικής παράταξης Κιλκίς "Συμμετέχω"
Η 19η Μαΐου αναγνωρίστηκε από την ελληνική πολιτεία ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου για πρώτη φορά το 1994.

Η ομιλία του Χάρη Καστανίδη στη Βουλή για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Δείτε την ομιλία ΕΔΩ
Η ομιλία του Χάρη Καστανίδη στη Βουλή για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Η γενοκτονία είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό και είναι απαράγραπτο. Μια γενοκτονία μπορεί να συντελεστεί δύο φορές. Την πρώτη φορά ως γεγονός και τη δεύτερη ως λήθη του δράματος.

Εκδηλώσεις έτους 2021 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Ανακοίνωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) «Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Μήνυμα Θ. Τιρεκίδη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Μήνυμα Θ. Τιρεκίδη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
"19η Μαΐου. Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως αυτή καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

Μήνυμα Ν.Δ. Κιλκίς για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ νομού Κιλκίς
Τιμούμε ως ΔΕΕΠ Ν.Δ. νομού Κιλκίς τη μνήμη των 353.000 θυμάτων Ελλήνων από τους Οθωμανούς του Κεμάλ.

Μήνυμα Α. Βεργίδη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
«Η ιστορική μνήμη δεν αλλοιώνεται. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει ή να ξαναγράψει την Ιστορία. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτέλεσε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οφείλουμε όλοι να τη διατηρήσουμε στην ιστορική μας μνήμη.

Η πιο πένθιμη μέρα του Ποντιακού Ελληνισμού


Του Νίκου Κωνσταντινίδη
Εκπαιδευτικού-συγγραφέα
H ποντιακή γενοκτονία, αποτελεί ένα από τα πλέον πένθιμα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας, και αναφέρεται στην εξόντωση του ελληνισμού, από τις πατρογονικές του εστίες. Από μέρη γνωστά στον ελληνισμό, από την εποχή του μύθου και του θρύλου. Του Φρίξου και της Έλλης. Του Ιάσονα και της Αργοναυτικής εκστρατείας. Του Ηρακλή και των Αμαζόνων. Του Ορέστη, της Ιφιγένειας, και της τραγικής Μήδειας.

Δήλωση Γ. Γεωργαντά με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των 353.000 Ποντίων αδερφών μας που βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, αφανίστηκαν.