Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 14/12/2023, 8:55 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη προχθές (12 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του, ποσότητες κάνναβης συνολικούς βάρους 94 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του, καθώς και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε.

Οι Περιπατητές Κιλκίς τιμούν τη μνήμη του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων


Ανακοίνωση Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς
Πριν 80 χρόνια σαν σήμερα το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Αιωνία η Μνήμη των Εκτελεσθέντων. Αθάνατοι. Η εικόνα από την επίσκεψη μας στο Μνημείο 6-6-23 που περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο μας 2024.

Σε αυτή την χώρα τελικά ζούμε απο τύχη

Παρεμβαίνει ο Παναγιώτης Γουδαμάνης
Τετάρτη 13-12-2023, στον κεντρικό δρόμο του Άσπρου Κιλκίς, είχαμε πτώση κολώνας δικτύου εταιρίας τηλεπικοινωνιών η οποία έχει σπάσει σαν "πράσσο",  
χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός διότι έπεσε μέσα σε οικόπεδο άδειο. Το ίδιο περιστατικό συνέβη και στο Χωρύγι απ' ότι πληροφορήθηκα όπου η κολώνα έπεσε σε σπίτι.

Μαρία Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετες επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα

Δελτίο τύπος Μαρία Σπυράκη
Σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές, ότι δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετες επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα, εστάλη στην COP28 που έγινε στο Ντουμπάι. Αυτό τόνισε σήμερα η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, η οποία άνοιξε τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα, καθώς ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κεντρική ομιλήτρια. Η κ.Σπυράκη είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές, τους εκπροσώπους της Επιτροπής και του Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της COP28, στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ενημέρωση σχετικά με την ευλογιά των προβάτων και των αιγών

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής – Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την ευλογιά των προβάτων και των αιγών:

Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας»

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η αρ. 2404/12-12-2023 Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023– 2027», που αφορά στην παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικής στήριξης σε νέους για την είσοδο και παραμονή τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Σκοτώθηκε 41 ετών άντρας σε τροχαίο

Προχθές (12 Δεκεμβρίου 2023) και ώρα 18.25 περίπου, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Νιγρίτας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο οχήματα που κινούνταν στην παραπάνω οδό, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 41 ετών άντρα, καθώς επίσης τον τραυματισμό ενός επιβάτη στο ίδιο όχημα και του οδηγού ενός από τα οχήματα με τα οποία συγκρούστηκε. Οι τραυματίες διακομίστηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο των Σερρών, όπου ο 41 ετών άντρας κατέληξε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Ευχαριστήριο του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς προς την εταιρεία Φάρμα Κουκάκη Α.Ε. για δωρεά προς το σχολείο

Ευχαριστήριο 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς ευχαριστούν θερμά την εταιρεία Φάρμα Κουκάκη Α.Ε. και προσωπικά τον κ. Αθανάσιο Κουκάκη ως ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της γενναιόδωρης χορηγίας τους προς το σχολείο μας.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με ισχύ από την Παρασκευή 15-12-2023

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 22/14-12-2023), με ισχύ από την Παρασκευή 15-12-2023.

(VIDEO) Ομιλία του καθηγητή Μάνου Καραγιάννη με θέμα, "Ο πόλεμος στη Γάζα και η Αραβοϊσραηλινή διαμάχη"

Η εκδήλωση αυτή του Ομίλου Ιστορίας και Πολιτισμού του Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκις την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και είχε θέμα τον πόλεμο στη Γάζα και την Αραβοϊσραηλινή διαμάχη. Μίλησε ο κ. Μάνος Καραγιάννης καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο τμήμα Βαλκανικών Σλάβικων και Ανατολικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, καθώς και καθηγητής Διεθνούς Ασφαλείας στο King’s college του Λονδίνου.

Με άρωμα Χριστουγέννων “γέμισε” σήμερα το Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς

Με άρωμα Χριστουγέννων “γέμισε” σήμερα το Διοικητήριο, όταν μαθητές από το Γυμνάσιο Πολυκάστρου και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Κιλκίς έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα στον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Ευχές εορτών από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Περιπατητών Κιλκίς



Τελετή βράβευσης μαθητών πολύτεκνων οικογενειών Δήμου Παιονίας



Αφιερωμένο στη μεγαλόπνοη Ελληνική Ποίηση, το Ημερολόγιο 2024 του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων πιστός -κάθε χρόνο- στη δημιουργία και παρουσίαση Ημερολογίων, με θεματολογία που προωθεί και προβάλλει τον Ελληνικό Πολιτισμό, την Παράδοση καθώς και όλα τα αξιόλογα στοιχεία, που συνθέτουν την εικόνα του Νομού μας -του Κιλκίς-, παρουσιάζει για το 2024 «Τρισμέγιστους Έλληνες Ποιητές».

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Πεδινό