Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Κιλκισιώτισσας Εύης Χαριτίδου

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης

Βουλευτής Κιλκίς, ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την άδικη και απροσδόκητη απώλεια της Εύης Χαριτίδου, άξιας κιλκισιώτισσας, υπαλλήλου του διπλωματικού σώματος, που υπηρέτησε την πατρίδα της διατελώντας Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Ανδριανούπολη. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της.

Δήλωση κοινοχρήστων εκτάσεων στον ΟΣΔΕ για την καλλιεργητική περίοδο 2023-2024

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (με τίμημα 5ευρώ/στρ.), που προβλέπεται στις σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή της παρ. 13 του άρθρου 36 του ν. 4061/2012 (ΦΕΚ Α΄ 66), παρατείνεται σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 3 του ν. 5136/2024 (ΦΕΚ Α’ 148) μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο Νομό Κιλκίς, την Κυριακή 20/9/2024

Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 29-9-2024, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Κιλκίς.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 28/9/2024, 3:08 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία ημεδαπή γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στέφανος Παραστατίδης: Εθνικός διάλογος και συνεννόηση για την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων τώρα

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Η συχνότητα και η ένταση των περιστατικών βίας ανηλίκων εντός και εκτός των σχολικών χώρων καθιστούν πλέον εθνική προτεραιότητα την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας – εγκληματικότητας αλλά και της σχολικής βίας.

Οι ΑΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Κιλκίς στο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» συμμετείχε στο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με το θεατρικό έργο «Σιμοίρα σύρον τη τρα ς’» του Ευστάθιου Ευσταθιάδη, σε σκηνοθεσία του Προέδρου της Ένωσης, Παναγιώτη Δαμιανίδη.

ΚΚΕ: Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Π.Ε. Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Ο πρώτος μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κοντεύει να ολοκληρωθεί, όμως στην Π.Ε. Κιλκίς – όπως και στην υπόλοιπη χώρα – οι λίγοι μόνιμοι διορισμοί και προσλήψεις αναπληρωτών, δημιουργούν κενά σε πολλά σχολεία. Αποτέλεσμα είναι να χάνονται εκατοντάδες ώρες μαθημάτων, καθώς και εκατοντάδες ώρες της απαραίτητης υποστήριξης που απαιτείται για παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή/και αναπηρίες (παράλληλη στήριξη, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό).

Ο "Άγιος Τρύρων" Γουμένισσας στο 3ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Δελτίο τύπου "Αγίου Τρύφωνα" Γουμένισσας
Το «κύκνειο άσμα» των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Μυκόνου, αποτέλεσε το 3ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Τα Παραπορτιανά", που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2024. Μία διοργάνωση του χορευτικού ομίλου "Μαντώ" με συνδιοργάνωση του "Ηγέροχος" Πειραιά και της περιφέρειας Nοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.