Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

"Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω..."


Υπογράφει η Γεωργία Καζακίδου
Σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2021 ξέσπασε πυρκαγιά στο υπόγειο οικίας  στην οδό Γρεβενών 10 στο Κιλκίς. Το γεγονός ότι η φωτιά περιορίστηκε και υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες, οφείλεται στην αστραπιαία επέμβαση της Πυροσβεστικής. 
Το λιγότερο που μπορώ να κάνω για τους 2 Πυροσβέστες που επιχείρησαν με επιτυχία είναι να τους ευχαριστήσω από καρδιάς και να τους συγχαρώ.

Νέο διιδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός"


Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος λειτουργούν από τον Μάρτιο του 2021 Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ".

Περισσότερα από 30 Φοινικόπτερα δηλητηριασμένα από κυνηγετικά σκάγια


Δελτίο τύπου Ορνιθολογικής Εταιρίας
Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά Φοινικοπτέρων (φλαμίνγκο) που εντοπίζονται νεκρά ή βαριά άρρωστα στους προστατευόμενους υγροτόπους του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής, της Επανομής και του Αγγελοχωρίου με εμφανή συμπτώματα δηλητηρίασης από μόλυβδο, εξαιτίας της κατάποσης μολύβδινων σκαγιών.

«Πράσινο φως» για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο σχεδιασμός της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) για την ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της μετάβασης της χώρας σε μια νέα ενεργειακή εποχή.

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 23 και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Επαρχιακή Οδό 23 (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Ν. Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

104η Αιμοδοσία του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων "Οι Ακρίτες"


Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων "Οι Ακρίτες"

104η Αιμοδοσία
Κυριακή 07/03/2021
Ώρα 9:30 - 13:00
"Σπίτι του Πόντου" Πολύκαστρο

Επίσκεψη Γ. Φραγγίδη στην Τοπική Κοινότητα Γουμένισσας


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου τα Γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Αστέριο Τάτση και την Αντιπρόεδρο κ. Ελένη Τζιούνη.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 25/2/2021, 7:42 μ.μ.


Συνελήφθησαν (9) άτομα έπειτα από αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο λειτουργούσε παρά τη σχετική αναστολή
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως με τη συνδρομή δικυκλιστών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εννέα (9) άτομα, έπειτα από έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία παρά τη σχετική αναστολή.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης μιλά στη Γνώμη, στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Νικολοπούλου Αναστασία


Φιλοξενούμε σήμερα έναν εξαιρετικό κύριο, σωστό δημοσιογράφο και παρουσιαστή, οικογενειάρχη - πατέρα, στυλάτο άνδρα και αισιόδοξο άνθρωπο. Τον κύριο Νίκο Υποφάντη. Τον ευχαριστούμε πολύ για την ευγένεια, την αμεσότητα και τον χρόνο του.
H συνέντευξη δόθηκε στους, Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Νικολοπούλου Αναστασία
Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητέ Νίκο: Καταγωγή, ηλικία, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, οικογένεια, καθημερινότητα κλπ.
To καλύτερο από όλα είναι αυτό τη οικογένειας. Η σύζυγος με ρώτησε την προτίμηση σε φύλλο για τα παιδιά. Απάντησα «θα ήθελα δυο κοριτσάκια». Μου έκανε 3 γιους που όπως και να το κάνεις, αγκαλιά στον μπαμπά δεν πολυκάνουν γιατί είναι άντρες, αλλά δεν τους αλλάζω με τίποτα. 

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα "Λαϊκός Πολιτισμός και η Πανδημία"


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων Συλλόγων (Π.Ο.Σ.Σ) σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) ΤΟΥ Α.Π.Θ και την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών, οργανώνουν μια επίκαιρη και ουσιαστική ημερίδα- συζήτηση για την επίδραση της πανδημίας στη λειτουργία και το μέλλον των Πολιτιστικών Συλλόγων.

(Video) SOS από Δ. Αγαθόπουλο για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Επικίνδυνων Αποβλήτων στο Σταυροχώρι

Κορωνοϊός (25/2/2021): 1.784 νέα κρούσματα (5 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 39 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.784, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 186.469 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.600 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κοινόχρηστες εκτάσεις του Κιλκίς σε Κίνδυνο


Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος
Τη τελευταία τετραετία υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.