Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Αξιούπολη: Ομιλία με θέμα "Εγκωμιάζοντας τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλήτη"



Τα νέα του ΑΣΕΠ (19/10/2021)


Δελτίο Τύπου ΑΣΕΠ

Το Καζάνι του “Τσικουρνού” στο Πολύκαστρο

Φωτογραφία: Οκτώβριος 1985
Ο Μπαρμπα-Δήμος "Τσικουρνός" επί το έργον.
Βγάζει το τσίπουρο του αλησμόνητου Παύλου Αργυρούδη(1907-1998).

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Παλικάρι 19 χρονών ήταν το φθινόπωρο το 1928 ο Δήμος Παπασταϊκούδης “Τσικουρνός” (1909 - 1995), όταν πρωτοξεκίνησε να λειτουργεί το καζάνι του και να βγάζει τσίπουρο ή γράππα.

Μήνυμα στήριξης στον υποψ. πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κιλκίς Μηνά Παπαδόπουλο

Υπογράφουν 13 υποψήφιοι σύμβουλοι της ΔΕΕΠ Κιλκίς*
Μια εβδομάδα πριν τη γιορτή της ΝΔ, τις εσωκομματικές εκλογές 2021, η μεγάλη πατριωτική παράταξη και ο πιο ισχυρός πολιτικός οργανισμός της χώρας ειναι έτοιμος να διδάξει και πάλι μαθήματα δημοκρατίας.

Δανειστική βιβλιοθήκη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης


Δελτίο τύπου 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης
«Ένα βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», είχε πει ο Νικηφόρος Βρεττάκος. Ένα παράθυρο στην καθημερινότητα του παιδιού, στην κοινωνία, στην ιστορία, στη μυθολογία, στον πολιτισμό, στη γεωγραφία.

Basketball stories, vol2 - Συμεών Παπαδόπουλος


Κείμενο, Φωτογραφίες: Γιάννης Σιταρίδης
Γέννημα θρέμμα της πόλης του Κιλκίς. Λάτρης της γυμναστικής και της σωστής διατροφής, απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας, ένα παιδί χαμηλών τόνων, με τεράστια επιθυμία για μπάσκετ, επέστρεψε στην πόλη του, φορώντας τα χρώματα της ΚουΠα. Ο Συμεών αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας του Αετού Κιλκίς, μετακόμισε κατόπιν στην ομάδα της Γέφυρας και μετέπειτα στην ομάδα του Εύαθλου Πολυκάστρου, όπου και αποτέλεσε επί 4 χρόνια έναν από τους βασικούς πυλώνες της πετυχημένης πορείας της ομάδας στην Τρίτη Εθνική Κατηγορία. Αλλά καλύτερα να μας τα πει ο ίδιος.

"Ποιοι είναι οι δάσκαλοι των παιδιών σας και γιατί αγωνίζονται"


Υπογράφει ο Τάσος Κεσίδης
Εκπαιδευτικός

Επειδή πολύ λόγος γίνεται τελευταία για όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση, ίσως είναι καιρός να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Σκοπός μου είναι να προσπαθήσω να τα μεταφέρω μέσα από την οπτική γωνία του εκπαιδευτικού.

Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Ίντου και σκέψεις της Θεοδώρας Θεοδωρίδου

Σκέψεις και παρουσίαση από την υπεύθυνη Λόγου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδου, του βιβλίου του Χρήστου Ίντου: «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, 1914-1918) ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ»

Υπάρχει ευρύτατη παγκόσμια ιστοριογραφική παραγωγή που αφορά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά θα ήταν πραγματικά ελλιπής, αν δεν υπήρχε και το βιβλίο « Ο Μεγάλος Πόλεμος (Α’ Παγκόσμιος, 1914-1918) στον Νομό Κιλκίς» (έκδοσης 2019), του γνωστότατου Κιλκισιώτη συνταξιούχου δασκάλου, σχολικού συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστου Ίντου, που από τη δημοσίευση άπειρων εργασιών και άρθρων του ιστορικού περιεχομένου, αμέτρητων διαλέξεών του σε Ελλάδα και στον απόδημο Ελληνισμό με ιστορική θεματολογία, από τη συγγραφή ιστορικών βιβλίων -όπως το παρόν- του ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του καταξιωμένου ιστορικού.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών, προχωράει και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με διαδικασίες εξπρές χωρίς κοινοβουλευτική συζήτηση.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 19/10/2021, 9:52 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (18 Οκτωβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του, αλλά και σεαποθήκη της οικίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 813 γραμμαρίων.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βορείου Ελλάδος


Ανακοίνωση Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βορείου Ελλάδος
Σας γνωρίζουμε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 09/10/2021, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

"Αρνήθηκε πρόεδρος του Δ.Σ Κιλκίς να θέσει σε ψηφοφορία, ψήφισμα που αφορούσε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ"


Υπογράφουν 
τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι Κιλκίς της αντιπολίτευσης

Για πολλοστή φορά ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κιλκίς κ. Θωμαϊδης Παύλος, βρέθηκε κατώτερος των περιστάσεων, όταν αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία, επικαλούμενος τον κανονισμό, ψήφισμα που κατέθεσαν τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και αφορούσε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ.

Δήμος Κιλκίς: Ενημερωτική σύσκεψη με το Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

Επίσκεψη στο Κιλκίς πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Βούτσινος.

Ειρήνη Αγαθοπούλου: Με χειρουργική ακρίβεια η Κυβέρνηση υποβαθμίζει το Νοσοκομείο της Γουμένισσας


Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Στο ξεκάθαρο ερώτημα για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου της Γουμένισσας καλείται να απαντήσει ο Υπουργός Υγείας μετά την κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, η οποία ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των εργαζομένων του Νοσοκομείου-ΚΥ Γουμένισσας, αλλά και όλων των τοπικών φορέων και πολιτών, φέρνει το θέμα της υποβάθμισης της υγειονομικής δομής της Παιονίας στη Βουλή.

Άμεση κάλυψη των κενών σε σχολικούς νοσηλευτές και στην ΠΕ Κιλκίς, ζητά το ΚΚΕ με κοινοβουλευτική του παρέμβαση

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Επίκαιρη ερώτηση για την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε Σχολικούς Νοσηλευτές, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, η οποία συζητήθηκε στις 18/10/2021, ενός ζητήματος που αφορά και την ΠΕ Κιλκίς, παρά τα όσα «διαφημίζονταν» από τον Αύγουστο, αφήνοντας 1,5 μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων μαθητές με σοβαρές ασθένειες χωρίς νοσηλευτή.

(Video) Φιλαναγνωσία: Στο Ιάσιο της Ρουμανίας το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

(Video) Φιλαναγνωσία: Στο Ιάσιο της Ρουμανίας το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Κορωνοϊός (19/10/2021): 3.739 νέα κρούσματα (65 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 29 θάνατοι και 356 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.739, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 700.959 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.144 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δήλωση Κ. Κιλτίδη για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στο Κιλκίς


Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης

Με συναίσθηση των ευθυνών μου, υπηρετώντας με δεοντολογία το σύστημα αρχών και αξιών της παράταξης, θεωρώ σκόπιμο να επισημάνω την στάση μου στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.

Φραγγίδης, Αδάμου και Πιέρρος πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θ. Μαρκόπουλο στον OkRadio

(Video) Το 15μελές του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς στο Δήμαρχο Κιλκίς

Το 15μελές του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς στο Δήμαρχο Κιλκίς, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2021.