Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 13/1/2022, 9:05 μ.μ.


Συνελήφθη σημαντικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

Στη σύλληψη σημαντικού στελέχους ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης – αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιστάμενη και μεθοδική έρευνα που διενήργησαν.

Εντατικοποίηση των μέτρων λόγω της επιζωοτίας αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία


Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την εντατικοποίηση των μέτρων λόγω της επιζωοτίας αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία:

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδρονίας


Οι εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων και οι ασφαλτικές εργασίες
 
στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης- Κιλκίς συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 και για τρεις (3) εβδομάδες.

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για έμφυλη διάκριση σε βάρος γυναίκας ιατρού από το Υπουργείο Υγείας


Το θέμα της έμφυλης διάκρισης σε βάρος γυναίκας ιατρού από το Υπουργείο Υγείας επαναφέρουν στη βουλή με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε. Αγαθοπούλου, Α. Ξανθός και Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Το ζήτημα επανέρχεται καθώς το Υπουργείο Υγείας στην απάντησή του σε προηγούμενη ερώτηση των ίδιων βουλευτών/τριων δεν παίρνει θέση, ούτε αναφέρεται καν, στο σκέλος της έμφυλης διάκρισης ενώ αναφορικά με τη διαδικασία κρίσης ιατρών ΕΣΥ η απάντηση του Υπουργείου δεν είναι ακριβής.

Στη «σκιώδη κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Φραγγίδης


Στη «σκιώδη κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με αρμοδιότητες πιο κοντά στο επαγγελματικό του αντικείμενο, ορίστηκε σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ο Γιώργος Φραγγίδης. 

(Video) Κοπή βασιλόπιτας 2022, από τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Κοπή βασιλόπιτας 2022, από τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022.

Κορωνοϊός (13/1/2022): 20.409 νέα κρούσματα (77 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 80 θάνατοι και 664 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.409, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.612.869 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 621 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.336 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πολιτική... όνομα ουσιαστικό, πολύ ουσιαστικό, ενικού αριθμού, και γένους Θηλυκού



Γράφουν:
- Μαγδαληνή (Μάγδα) Βόσσου, Τελειόφοιτος Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Παν. Αθηνών / Ιδιωτική Υπάλληλος
- Μπακογιάννη Μαρία, Απόφοιτη Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Παν. Αιγαίου (Ρόδος), Κατ.: Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παν. Πάντειο
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος

Ο ανδροκρατούμενος κόσμος δεν δέχεται εύκολα την εκλογή μιας άξιας Γυναίκας στο ανώτατο πολιτειακό, κοινωνικό και επιχειρηματικό αξίωμα, αλλά… ας μην επιρρίπτουμε ευθύνες αποκλειστικά στους άνδρες. Στην αντίπερα όχθη, παρατηρείται ότι υπάρχει ακόμα έλλειψη αυτοπεποίθησης και γυναικείας αλληλεγγύης. 

Το 2ο Πειραματικό ΓεΛ Κιλκίς συμμετέχει στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία»


Ανακοίνωση 2ου 
Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς 

Το 2ο Πειραματικό ΓεΛ Κιλκίς συμμετέχει ενεργά στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) και δραστηριοποιείται στην Κοινότητα Μάθησης της ΕΕΠΕΚ, προσβλέποντας στη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων του και στην προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών.