Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Σε αγωνιστική συνάντηση Kick Boxing ο ΑΘΛΟΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Στις 30/03/2024 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συνάντηση kick boxing στην Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις Golden Gloves Petrosyan Team.

Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Ιεροδιακόνου π. Γεωργίου Ιωσηφίδη (φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου
Στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Προστατών του Κιλκίς ιερούργησε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος. Ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, τον οποίο προβάλλει και την Δ' Κυριακή των Νηστειών, λόγω του περισπούδαστου συγγράμματός του και του παραδείγματός του.

Eναρξη για ανανέωση και έκδοση των νέων δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ)

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από την εγκύκλιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (αρ. πρωτ.: 24376/28-03-2024 (ΑΔΑ: 6ΛΒΩ46ΝΛ2Α-3ΓΘ), ημερομηνία έναρξης για την ανανέωση, αλλά και για την έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ) ορίζεται η 4η Απριλίου 2024 και ημερομηνία λήξης η 31η Οκτωβρίου 2024.

Ανακοίνωση για την έναρξη του εαρινού προγράμματος 2024 για την ανοσοποίηση των ζώων της άγριας πανίδας

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Χειροτονία εις διάκονον νεαρού διπλ. Ηλεκτρολόγου μηχανικού (με επίκουρο την εκκλησιαστική συνηγορία)

† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος

«Το χαιρόμουν τόσα χρόνια, που έψαλα “Κυρίω τω Θεώ μου”. Συνεχώς μαθήτευα κοντά Σας στο ήθος της ψαλτικής, όχι για να ακούγομαι, αλλά για να υπηρετώ την κοινή θεία λατρεία του Κυρίου και Θεού ημών. Και τώρα το νιώθω πως η Χάρη του Θεού με ζύμωνε με τους ανθρώπους Του για κάτι ιερότερο και σπουδαιότερο. Και η χαρούμενη κατάφαση της συζύγου μου και η χαρά της ευρύτερης οικογένειάς μου είναι για μένα πολύ μεγάλη πνευματική υποστήριξη για την απόφαση που έλαβα» (από την δημόσια εξομολόγηση ενός νέου Διακόνου).

Ερώτηση Στέφανου Παραστατίδη για το ζήτημα των αφύλακτων διαβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη

Σε κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών προχώρησε ο Βουλευτής Κιλκίς ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης για το φλέγον ζήτημα των αφύλακτων διαβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 1/4/2024, 6:39 μ.μ.

Εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις σε μονοκατοικίες στην Κατερίνη
Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις – κλοπές από μονοκατοικίες στην Κατερίνη, που έγιναν την τελευταία διετία.

Πασχαλινό Bazaar από το "Χαμόγελο του Παιδιού", στο διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Κιλκίς

To Χαμόγελο Του Παιδιού σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Κιλκίς, διοργανώνει στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Πασχαλινό BAZAAR με σκοπό τη στήριξη του έργου και των δράσεων του. 

Γουδαμάνης: Μη γίνεστε συνένοχοι στην αδιαφορία συγκεκριμένων εταιριών

Του Παναγιώτη Γουδαμάνη
Όταν εταιρείες που ευθύνονται για το έγκλημα των Τεμπών και για τον θάνατο 57 ανθρώπων (ΟΣΕ - OSE, της Ergose S.A., ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοκ) και συνεργάτες τους, καταγγέλονται ΕΠΩΝΥΜΑ πρώτον, για ελλειπή μέτρα ασφαλείας στον δρόμο που έχουν παρέμβει (Παλαιά Εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), δεύτερον για τον σχεδιασμό που έχουν κάνει αλλά και τη λειτουργία που αναμένεται στο μέλλον του ΝΣΣ Πολυκάστρου χωρίς φωτισμό, είναι εγκληματική, και αυτό συνεχίζεται με την ανοχή του Δήμου ΠΑΙΟΝΙΑΣ αλλά και της Περιφέρειαε Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς), ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.... περιμένουν να συμβεί πρώτα κάποιο ατύχημα για να κάνουν της απαραίτητες ενέργειες που πρέπει οι προαναφερόμενοι φορείς;

Έφυγε απ' τη ζωή η χαμογελαστή Μαρία Τσοπούλου

Ανακοίνωση 
Ενορίας Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς αναγγέλλει, με την κατά άνθρωπον θλίψη, την κοίμηση της αγαπημένης όλων, ενορίτισσας μας Μαρίας Τσοπούλου - Τσαρτσίδου.

Σκοτώθηκαν μία 68χρονη και μία 20χρονη σε τροχαίο

Σήμερα (1 Απριλίου 2024) και ώρα 09:40 περίπου, στο 6ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Βέροιας – Σκύδρας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου και παρέσυρε 68χρονη ημεδαπή γυναίκα και 20χρονη αλλοδαπή γυναίκα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Ο 64χρονος οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Θεματική εκδήλωση για το Αγροτικό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου

Ανσκοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής 
ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ΚΙΛΚΙΣ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς και η Δημοτική Οργάνωση Παιονίας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σάς προσκαλούν την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, στις 7 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, όπου θα πραγματοποιηθεί θεματική εκδήλωση για το Αγροτικό.

"Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Κιλκίς - Απόπειρα εξαφάνισης από τη ΔΑΚΕ - Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την ΑΣΕ"

Δελτίο τύπου Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Π.Ε - Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Κιλκίς, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, υπήρξε μία από τις μαζικότερες συνελεύσεις του τελευταίου διαστήματος. Ως ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ κοιτώντας τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στα μάτια και με υπεύθυνη στάση εξηγήσαμε, αναλύσαμε και προτείναμε πως πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση. Οι τρεις προτάσεις που καταθέσαμε: επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής από το ΔΣ της ΔΟΕ,ενιαία κείμενα για την έκθεση αυτοαξιολόγησης και στάσεις εργασίας, ψηφίστηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση δεσμεύοντας την Πρόεδρο του ΣΕΠΕ Κιλκίς να την καταθέσει στην Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ,τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024. Η ξεκάθαρη αυτή στάση μας δημιούργησε πανικό στις παρατάξεις – ΔΑΚΕ και Αγωνιστικές Συσπειρώσεις- που συνεργάζονται στο προεδρείο του ΣΕΠΕ Κιλκίς.

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στο Πειραματικό Γυμνάσιο (Α’ Γυμνασίου) και στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο (Α’ Λυκείου) Κιλκίς για το σχ. έτος 2024-2025

Σε συνέχεια της έκδοσης της υπό στοιχεία 25451/Δ6/11.3.2024 “Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα Σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία” (B’ 1671) Υπουργικής Απόφασης, με την οποία ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία και της υπό στοιχεία 46/ΔΕΠΠΣ/22.3.2024 “Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025” (ΑΔΑ: ΡΥ7Β46ΝΚΠΔ-0ΨΞ) απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) σας ενημερώνουμε ότι:

Στον τελικό του Κυπέλλου κεντροδυτικής Μακεδονίας ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς, συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει στο Διασυλλογικό Κύπελλο κεντροδυτικής Μακεδονίας, πέτυχε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 σημαντική εντός έδρας νίκη σε αγώνα που έγινε για την ημιτελική φάση του θεσμού.

Πωλείται η Πικρολίμνη σε Ισραηλινούς

- Τεράστια επένδυση στο Κιλκίς! - Ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος θέλει να νοικιάσει την Πικρολίμνη για 99 χρόνια!
-  Θα δημιουργηθεί εργοστάσιο εκμετάλλευσης της λάσπης για θεραπευτικούς σκοπούς αλλά και καλλωπισμού προσώπου-σώματος!
- Θα κατασκευαστεί resort ξενοδοχείο 5* αποκλειστικά για αναζωογόνηση, relax και θεραπευτικό τουρισμό!

Γράφει ο Πάνος Γεωργιάδης
Είναι ζήτημα χρόνου να πέσουν οι τελικές υπογραφές ώστε να δούμε άσπρη μέρα και εμείς στο Κιλκίς! Η πολύπαθη Πικρολίμνη, το «ανεκμετάλλευτο χρυσάφι» που διαθέταμε εμείς οι Κιλκισιώτες αλλά που ποτέ δεν του δώσαμε την πρέπουσα σημασία και ενδιαφέρον, επιτέλους πέφτει σε ξένα χέρια και αξιοποιείται!