Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς αναστέλλει τη η λειτουργία των τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών


Ανακοίνωση Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς κατά τη διάρκεια της άνοιξης, και συγκεκριμένα του πρώτου κύματος της πανδημίας του covid-19, σεβόμενο τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας, τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας και επανήλθε τον Οκτώβριο, τηρώντας αυστηρό πρωτόκολλο μέτρων προστασίας, για την ασφάλεια μικρών και μεγάλων μας χορευτών.

Η 28η Οκτωβρίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς 
Στους σημερινούς καιρούς που διανύουμε, η προσαρμοστικότητα μοιάζει να είναι πιο σημαντική από ποτέ. Για να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές και τις αντιξοότητες τόσο στους επαγγελματικούς χώρους, όσο και στην καθημερινή μας ζωή, θα πρέπει να έχουμε κριτική και νηφάλια σκέψη, δεξιότητες που επιτρέπουν την επίλυση των προβλημάτων και να τα εφαρμόζουμε όλα αυτά μαζί στην πράξη.

Όταν συνάντησα τον Κιρίλοφ ή ένας δεκεμβριστής στο Purgatorio


Του Φώτη Μισόπουλου
histoires pour alphabets somnolents
Και για μια στιγμή του Λιτούμα του πέρασε η ιδέα πως όπου νάναι θ' άρχιζαν να μασουλάνε τα πόδια του πεθαμένου
ΜΑΡΙΟ ΒΑΡΓΚΑΣ ΓΙΟΣΑ [1α]
ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ : Το κρίμα στο λαιμό μου. Το 'παμε. Ελάτε.
ΕΛΜΙΡΑ : Ρίξτε μια ματιά στην πόρτα μήπως ο άντρας μου παραφυλάει
ΜΟΛΙΕΡΟΣ [1β]

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στις εκδηλώσεις για το έπος του '40


Δελτίο τύπου 
Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη πόλη μας για τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από το Έπος του '40. 

Ο Δήμος Παιονίας συγχαίρει το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς


Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Συγχαίρουμε το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς για την τη δράση "Φοράμε μάσκα σταματάμε τη μετάδοση" και την ενημέρωση που πραγματοποίησε στους δημότες της Παιονίας, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις λαϊκές αγορές του Πολυκάστρου και της Γουμένισσας, για την αντιμετώπιση της covid-19.

Μαγειρεύουμε με τον Παναγιώτη Πιτσώλη - Ριζότο μανιταριών

Η σχέση του Παναθηναϊκού με το Κιλκίς


Το ξέρατε ότι σε απόμακρους καταυλισμούς Ινδιάνων ζουν ιθαγενείς που δοξάζουν τον Σύλλογο Μεγάλο; Ποιος άραγε υποψιαζόταν πως κάποτε είχαν “φυτρώσει” ομάδες με τριφύλλια στην καρδιά του Πειραιά;

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- Τμήμα Δημόσιας Υγείας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την “Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2020":

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 1/11/2020, 5:41 μ.μ.


Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (30 Οκτωβρίου 2020) τα ξημερώματα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου 2020 ενεργώντας μαζί με συνεργό του τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, παραβίασαν υποσταθμό τηλεπικοινωνιών σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν καλώδια χαλκού μήκους 40 μέτρων. 

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον τραγικό χαμό των μαθητών μας στη Σάμο


Ανακοίνωση 
ΕΛΜΕ Κιλκίς 
"Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για τον τραγικό χαμό των δύο νέων παιδιών στη Σάμο. Η σκέψη όλων μας βρίσκεται κοντά στους οικείους, στους φίλους, στους συμμαθητές και τους καθηγητές-καθηγήτριες τους που δοκιμάζονται από τον πόνο της απώλειάς τους. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους."

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και για τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας


Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και για τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας

Συμπολίτες μου,
Είχα την πρόθεση να επικοινωνήσω μαζί σας από χθες. Εκδηλώθηκε, όμως, ο σεισμός στο Ανατολικό Αιγαίο και το ενδιαφέρον μου στράφηκε αμέσως στη Σάμο. Το νησί άντεξε. Αλλά, δυστυχώς, χάσαμε δύο παιδιά. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Η σκέψη μου, όπως και όλων μας, είναι μαζί τους, εκεί. Η φροντίδα του κράτους είναι εκεί. Και σε λίγο θα είμαι και εγώ εκεί.

"Αίας" Βόλεϊ: Νικηφόρα πρεμιέρα και πολύ καλή συνέχεια


Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Νικηφόρος ήταν ο πρώτος αγώνας των Κορασίδων (Κ 18) του Αίαντα στις 3 Οκτώβρη στην έδρα του, το νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Μέγα Αλεξάνδρου Τρικάλων. 

Ανοχή τέλος


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Αυτές τις μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες ενός ντροπιαστικού γεγονότος για την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς μία ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φυσικά αυτό είναι μια εικόνα που μόνο τιμητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και για την ίδια την Δημοκρατία μας.

Ξενόφερτα και ελληνικά ήθη και έθιμα συναντήθηκαν στο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids 
Η ελληνική παράδοση συνάντησε τα ξενόφερτα έθιμα από την Αμερική στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids αυτήν την εβδομάδα. Κύριο θέμα ήταν η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Με γνώμονα αυτό, στη δημιουργική γραφή τα παιδιά περιέγραψαν εν συντομία τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον πόλεμο του 1940. 

"Περί «της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια» ο λόγος..."


Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ΟΛΜΕ κεντρικά αλλά και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι τοπικές ενώσεις κατέθεσαν αιτήσεις ανάκλησης υποψηφιοτήτων σε κεντρικό τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

ΚΚΕ - ΤΕ Κιλκίς: Πρόσκληση παρουσίασης του βιβλίου: "Η δίκη της Χρυσής Αυγής"


Ανακοίνωση 
Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ 
Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ τιμά την επέτειο της 4ης Νοέμβρη 1944, ημέρα της απελευθέρωσης του Κιλκίς από τον ΕΛΑΣ, με την παρουσίαση του βιβλίου:  "Η δίκη της Χρυσής Αυγής - Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης" από την Αθανασία Χατζή, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 08 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς και ώρα 6:00 μ.μ.

...Η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο *


Ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, η κατάσταση με την πανδημία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Ο νομός Κιλκίς ήδη έχει αλλάξει ζώνη επικινδυνότητας καθώς συμπεριλαμβάνεται πλέον στην τρίτη εκ των τεσσάρων ζώνη δείγμα του ότι βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι», Λάζαρε Μεταλλίδη


Ανακοίνωση 
Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του «Α.Ο. Κιλκισιακός» κ. Λάζαρο Μεταλλίδη αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο, για την συμβολική κίνηση προσφοράς καρτών ελευθέρας εισόδου στα μέλη του, προκειμένου αυτά να παρακολουθούν δωρεάν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας. 

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. Έκδοση Ανακοίνωσης ΣΟΧ 2 2020 - Ανάγκες Καθαριότητας
2. 1Κ/2019: Ειδική Πρακτική Δοκιμασία για την Πλήρωση 2 Θέσεων Στενογράφων
3. 7Κ/2020: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
4. Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης
5. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για προμήθεια Η/Υ
6. 7Κ/2019: Β' Πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών ΔΕ
7. 3Ε/2020: Έκδοση προκήρυξης
8. Πίνακες κατάταξης & αποκλειομένων επιπέδου ΓΔ Περιφ. Βορείου Αιγαίου
9. 2Κ/2019: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ
10. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ευθύνης επιπέδου ΓΔ του ΕΚΔΔΑ