Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη μίας (1) κενής θέσης στο «ΒηματίΖΩ» Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου «ΒηματίΖΩ» Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Επιχορήγηση του ΝΠ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» για την υλοποίηση του Έργου «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» » με κωδικό ΟΠΣ 5001582, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020,

Συντονίζοντας τις «δύο Ελλάδες»

Του Γιώργου Φλωρίδη
«Αν εξαιρέσουμε τη Διώρυγα της Κορίνθου, τον σιδηρόδρομο, τους δρόμους και τις γέφυρες που κατασκεύασα και που δεν μπορούν να τα ξηλώσουν, όλα τα άλλα τα ξήλωσαν».
Στη φράση αυτή του Χαρίλαου Τρικούπη, λίγο πριν τον θάνατό του και μετά την αδυναμία επανεκλογής του ως Βουλευτή («ανθ’ ημών Γουλιμής»), συμπυκνώνεται η πορεία των 200 χρόνων του νέου ελληνικού κράτους, με αφετηρία την Επανάσταση του 1821.

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Καρακασίδης» του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την 14η Μαρτίου 2023 ημέρα Τρίτηκαι ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Για τις ρυθμίσεις οφειλών μιλά ο δικογόρος Κ. Τζίκας στην TV100

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τζίκας εξηγεί στην εκπομπή του δημοσιογράφου Παναγιώτη Κρινή, στην TV 100, τι ισχύει εφεξής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Επίσης τι ισχύει για τις 120 δόσεις για οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο οι οποίες απωλέσθηκαν κλπ και πως θα ρυθμίζονται εφεξής οι οφειλές.

Μπαζάρ ανταλλαγής ρούχων, από τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου

Ανακοίνωση Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου ενημερώνει τα μέλη του και όχι μόνο αλλά και όλο τον κόσμο για την δράση που ανέπτυξε με το δωρεάν μπαζάρ ρούχων. Όσοι θέλουν να πάρουν ρούχα για ανθρώπους όλων των ηλικιών που έχουν ανάγκη μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου τηλ 6986064006 - 6945861198. Είναι μια δράση στα πλαίσια της κοινωνικής φροντίδας που έχει ο Σύλλογος μιας και είναι φορέας του Υπουργείου Εργασίας με πρωτοβάθμιας κοινωνική φροντίδα προς τα μέλη του και όλο τον κόσμο που έχει ανάγκη.

Κοπή βασιλόπιτας 2023 της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους φίλους της Τέχνης την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 6:30 το απόγευμα στο χώρο της Τέχνης, να κόψουμε την πίτα μας και να απολαύσουμε καλή ελληνική μουσική με τραγούδια που μας ενώνουν και μας ψυχαγωγούν.

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί νομού Κιλκίς συγχαίρουν εγκαρδίως..

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς, συγχαίρει εγκαρδίως:
- Τον Ταξίαρχο κ. Στεφανίδη Γεώργιο για την τοποθέτησή του σε επιτελική θέση της 1ης Στρατιάς.
- Τον Ταξίαρχο κ. Κυριακίδη Αναστάσιο για την προαγωγή και τοποθέτησή του στη Διοίκηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ».
- Τον Ταξίαρχο κ. Ελευθεριάδη Θεόδωρο για την προαγωγή και τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.
Εύχεται στους εξαίρετους αξιωματικούς καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

"Η οργή να γίνει αγώνας - Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι"

Δελτίο τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς του Κιλκίς που για ακόμα μία φορά, την Τετάρτη 8/3, έδωσαν ένα μάθημα ζωής στους μαθητές τους. Που ένωσαν τη φωνή τους με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, τους μαθητές τους και τους γονείς τους, απαιτώντας «το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί» και ταυτόχρονα διεκδίκησαν μια καλύτερη ζωή, μόρφωση και ασφάλεια για τους μαθητές τους.

Η νέα απόπειρα ιδιωτικοποίησης του νερού και η μίζα του 10%

Του Δημήτρη Μάρδα
Υποψήφιου βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

Παραμονές εκλογών έρχεται ακόμη ένα νομοσχέδιο να προβεί βεβιασμένα σε ρυθμίσεις αναφορικά με τη διαχείριση του νερού και των αποβλήτων. Αυτό διευρύνει τις αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναθέτοντάς της «την εποπτεία και τον έλεγχο» των υπηρεσιών ύδρευσης και επεξεργασίας αστικών αποβλήτων, εξέλιξη του θέτει προ των πυλών και με συγκαλυμμένο τρόπο στον παρόντα χρόνο, την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλατιανού "Παναγία Σουμελά"



Η παράσταση "Μικρός Πρίγκιπας" στο Πολύκαστρο



Γ. Φραγγίδης: Ανάγκη ουσιαστικότερων μεταρρυθμίσεων επί του πλαισίου των Μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ.κ. Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς και υπεύθυνου κοινοβουλευτικού τομέα υγείας, Μιχάλη Κατρίνη, βουλευτή Ηλείας και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Γιώργου Μπουλμπασάκου, πνευμονολόγου και γραμματέα του τομέα υγείας και Αγάθης - Ρόζας Βρεττού, καρδιολόγου και αναπληρώτριας γραμματέα του τομέα υγείας, με τον κ. Ανδρέα Τζάκη, διακεκριμένο καθηγητή Μεταμοσχεύσεων, επίτιμο διευθυντή του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, Cleveland Clinic, Φλόριντα- ΗΠΑ και Ακαδημαϊκό.

Ανοικτή η πλατφόρμα για εγγραφές στα Πειραματικά

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα αιτήσεων είναι ο παρακάτω: Αιτήσεις μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στη διαδρομή: Αρχική / Εκπαίδευση / Εγγραφή σε σχολείο / Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΔΕΠΠΣ στην διαδρομή αρχικό μενού ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ Π. ΚΑΙ ΠΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου, σχετικά με την κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Δελτίο τύπου  Ε. Αγαθοπούλου
Το θέμα της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς αναδεικνύει με ερώτηση της προς τον Υπουργό Οικονομικών η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Μετάθεση εκποίησης ακινήτου του Αγροτικού Συνεταιρισμού νομού Κιλκίς

Σχετικά με την από 21-2-2023 Εκποίησης Ακινήτων η οποία ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί την εικοστή (20η) Μαρτίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 - 13.00 μ.μ. στην έδρα του Αγροτικού Συνεταιρισμού νομού Κιλκίς επί της οδού Θεσσαλονίκης 20 στο Κιλκίς και σε περίπτωση που αποβεί άκαρπος θα επαναληφθεί 2 φορές, από μία φορά κάθε επόμενη εβδομάδα δηλαδή την Δευτέρα 27η Μαρτίου 2023 και ώρα 12.00 – 13.00 μ.μ. και την Δευτέρα 3η Απριλίου 2023 και ώρα 12.00 – 13.00 μ.μ. ενημερώνουμε-γνωστοποιούμε ότι μετατίθεται η εκποίηση του κατωτέρω περιγραφόμενου ακινήτου μόνο και διορθώνεται η τιμή πρώτης προσφοράς από το εσφαλμένο στο ορθό ποσό δηλαδή:

Σκοτώθηκαν 2 νεαροί σε τροχαίο στην Πιερία

Χθες (10 Μαρτίου 2023) και ώρα 22.30 περίπου, στην ανατολική παράπλευρη οδό της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (427 χιλιόμετρο), στην περιοχή του Βαρικού Πιερίας, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου και του 20χρονου, καθώς και τον τραυματισμό δύο πεζών, ηλικίας 21 και 17 ετών. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης

Σκοτώθηκαν 2 άτομα σε τροχαίο έξω από τη Γουμένισσα

Σήμερα (11 Μαρτίου 2023) και ώρα 00.20 περίπου, στο 4ο χιλιόμετρο τηςεπαρχιακής οδού Γουμένισσας - Φιλυριάς Κιλκίς, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός και επέβαινε 52χρονος ημεδαπός, προκειμένου νααποφύγει ακινητοποιημένο όχημα, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου και του 52χρονου. Ο οδηγός του ακινητοποιημένου οχήματος συνελήφθη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας.