Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Εγκαίνια Κυρίου Παντοκράτορος Μεθέορτα της Μεσοπεντηκοστής

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

Μέσα στο χριστολογικό εορτολογικό κλίμα της Μεσοπεντηκοστής τελέσαμε τα από μακρού χρόνου προγραμματισμένα εγκαίνια της εκκλησίας του Παντοκράτορος στο Πάϊκο. Η ημέρα συναποδιδόταν στη μνήμη του Αναργύρου αγίου Θαλλελαίου (του αναργύρου εκείνου αγίου και μάρτυρα που έθαλλε έλαιον ιάσεως), στη μνήμη της αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας και άλλων πολλών Αγίων, όπως και στη μετακομιδή του μυροβλύζοντος αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας.

Τα χίλια δέντρα

Tου Κώστα Μπούζα
Υπήρχε κάποτε μια πολιτεία που είχε σταθεί όμορφα σε μια πλαγιά, για ν’ αγναντεύει το πέλαγος. Της άρεσε, βλέπετε, να ψάχνει για δελφίνια, από ‘κει πέρα μακριά που σβήνει θολή η γραμμή των οριζόντων, μέχρι εδώ μπροστά της, στο κύμα, που παιχνιδιάρικα σκάει στα πόδια της. Και λάτρευε τον ήλιο, που κάθε πρωί με τις ακτίνες του γλυκά την χάιδευε, μα και τ’ αγέρι, που ερχόταν σαν έπρεπε, για να δροσίσει το πυρωμένο πρόσωπό της.

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Δελτίο τύπου 
 Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Νατάσα Σωτηριάδου και Εφη Ναβροζίδου.

Κορωνοϊός (22/5/2022): 2.385 νέα κρούσματα (7 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 11 θάνατοι και 156 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.385. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.419.998 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 261 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 131.986(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Κορομηλιά, Κιλκίς: Η ανάδειξη ενός χωριού μέσα από την Ιστορία και μια πρωτοποριακή ιδέα

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
18 Μαϊου μεσοπεντηκοστή και διεθνής ημέρα μουσείων.
Στον νομό Κιλκίς και συγκεκριμένα στο χωριό Κορομηλιά θα γίνει θεία λειτουργία δίπλα στα ερείπια ενός παλαιοχριστιανικού ναού 6ου αιώνος και την τέλεση θα κάνει ο Μητροπολίτης και αγαπημένος Ποιμενάρχης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος.

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, ηλεκτρονικά, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στις 12.00 το μεσημέρι.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ημεδαπών ανδρών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Επίσκεψη αντιπροσωπίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, στην Πολωνία

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus που υλοποιούμε την 3ετία 2020-23, ομάδα, που αποτελούνταν από 8 μαθητές/τριες της Ε1 και τις εκπαιδευτικούς – μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, Κατερίνα Μπόσκου (υπεύθυνη του τμήματος) και Αφροδίτη Ντίνου (συντονίστρια του σχεδίου), επισκέφτηκε την Πολωνία. Η επίσκεψη αποτελούσε τη δεύτερη συνάντηση (η πρώτη ήταν στο Κιλκίς) των συνεργαζόμενων σχολείων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία και πραγματοποιήθηκε από 9-13/5/2022.

Το ΚΔΑΠ Kinesis τιμά τις Παγκόσμιες Ημέρες της εβδομάδας

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, συζητήσαμε στο ΚΔΑΠ Kinesis για τα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειά μας και αποφασίσαμε την ώρα των εικαστικών να φτιάξουμε ένα σπίτι, μέσα στο οποίο νιώθουμε ασφαλείς, με τα άτομα της οικογένειάς μας από δίπλα. Έτσι, κόψαμε τα κομμάτια μας, τα ενώσαμε και το τελικό αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (22/5/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς
Αυτή την εβδομάδα στο ΚΔΑΠ μας καλύψαμε ευρεία θεμάτων, τα οποία παρακολούθησαν τα παιδιά με αμείωτο ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα με αφορμή τα γεγονότα σχολικού εκφοβισμού (bullying), που συναντούμε στην καθημερινότητά μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια κατασκευή με αυτή την θεματολογία. 

Γ. Φραγγίδης: Στην «εντατική», με ευθύνη της κυβέρνησης, η υγεία στη Δωδεκάνησο

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υγειονομικές δομές της Δωδεκανήσου έφεραν στο επίκεντρο με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ.Κ. Σκανδαλίδης και οι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ.κ. Α. Πουλάς, Μ. Μπαράν και Γ. Μουλκιώτης.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πρόταση του δήμου Παιονίας για προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ποδηλατοκίνησης

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με την Α. Π.: ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 5074/16-05-2022, η πρόταση του δήμου Παιονίας για προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ποδηλατοκίνησης, προϋπολογισμού 248.000.

"Μνήμης λίθοι", απολογισμός

Υπογράφει ο Γιάννης Σιταρίδης
Ολοκληρώνοντας το ταξίδι στη μνήμη, οφείλω να κάνω έναν απολογισμό της μοναδικής αυτής εμπειρίας.
Ξεκινώ από το σημαντικότερο και πιο ελπιδοφόρο στοιχείο όλων, το οποίο δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή των σχολείων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 700 ΠΑΙΔΙΑ περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν από εμένα στο χώρο της έκθεσης, μικροί μου φίλοι από δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΚΔΑΠ της πόλης μας. Σημαντικότατη υπήρξε και η παρουσία συμπολιτών μας μέσα από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Η είσοδος του Θεάτρου Λόφου Κιλκίς σήμερα 21 Μαϊου 2022 μετά από το Video της Γνώμης "Ζούγκλα η είσοδος του Θεάτρου Λόφου Κιλκίς" το οποίο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 16 Μαϊου 2022. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.