Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Εθελοντής στο Covid-Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου o Στέφανος Παραστατίδης


Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Ιατρός, Γραμματέας Οργανωτικού και Πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Συντονιστή-Διευθυντή του Covid-Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου κο Θεοφύλακτο Γεωργιάδη, ο Στέφανος Παραστατίδης δήλωσε διαθεσιμότητα και επιστροφή του από την Αθήνα στην οργανική του θέση, για εφημερίες στο κρίσιμο διάστημα των επόμενων ημερών.

Άνθρωποι και ανθρωπάκια


Γράφει η Σοφία Κεσίδου
Πολίτισσα του Δήμου Κιλκίς 
Αφορμή των σκέψεων η είδηση για την διανομή τροφίμων σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσχερή θέση από τον σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούμπο. 
Η κίνηση αυτή έγινε χωρίς να κληθούν κάμερες, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς αυτοπροβολή.

Κάλεσμα ΚΚΕ στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας

Ανακοίνωση ΚΚΕ 
Το ΚΚΕ, μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός μας, απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς – και πρώτα και κύρια στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, γιατρούς – να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, δίνοντας τη μάχη από εκεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας.

Προσφορά σημαντικής ποσότητας φρούτων στο Νοσοκομείο Γουμένισσας


Υπογράφει ο Αντώνης Μανουσαρίδης
Εκπρόσωπος των Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς
Αντιπροσωπεία Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς, αποτελούμενη από τον Μανουσαρίδη Αντώνιο, Γαιτανίδη Στέφανο και Κεσόγλου Θεόδωρο, επισκέφτηκαν σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 το νοσοκομείο Γουμένισσας όπου και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου προσφέροντας ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, σημαντική ποσότητα φρούτων για το προσωπικό. 

Του κιτς η μάνα (Και άλλα μιλιταριστικά)


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Τις τελευταίες μέρες σε κάθε είδους social media ο κάθε κριτής κι επικριτής σχολιάζει ποικιλοτρόπως την πρωτοβουλία της Βουλής και των Ενόπλων Δυνάμεων να προβάλλει λιγόλεπτο βίντεο στο οποίο συνδέει την ιστορία του Έθνους με τον ένοπλο αγώνα και την Ορθοδοξία. Αυτό το βίντεο κατά τη γνώμη μου κάνει την διαφορά κόντρα στο ρεύμα της αποδόμησης των εννοιών που συνθέτουν την νεότερη ιστορία του Έθνους.

Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή - Ξεσηκωμός στο νέο αντεργατικό τερατούργημα

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος λέει ο σοφός λαός μας, παροιμία που πηγαίνει γάντι στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία, φέρνοντας νέο αντεργατικό τερατούργημα, που βάζει ταφόπλακα στο οκτάωρο, χτυπώντας παράλληλα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, όπως πως θα αποφασίζουν για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις τους.

O I.K.Πρετεντέρης εισηγείται να πάρουμε τα σώβρακα του Ερντογάν

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Οι αδυναμίες και δυσκολίες της σημερινής Γερμανίας σε τομείς της εξωτερικής πολιτικής είναι γνωστές όχι μόνο σε εκείνους που ασχολούνται λόγω επαγγέλματος και ενδιαφερόντων πιο συστηματικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά και εκείνους και εκείνες που έχουν ευρύτερα πολιτικά ενδιαφέρονται.

Covid19: Θετικά παραδείγματα άλλων χωρών - Η Ελλάδα μπορούσε και μπορεί καλύτερα


Του Στέφανου Παραστατίδη
Ιατρού, Γραμματέα Οργανωτικού και Πολιτευτή του Κινήματος Αλλαγής
Η Ιρλανδία πήρε γρήγορα αποφάσεις και προχώρησε σε οριζόντιο λοκντάουν στις 20/10, εν αντιθέσει με τις περισσότερες χώρες που πήραν μέτρα τις πρώτες δέκα ημέρες του Νοεμβρίου. Τα τετραψήφια νούμερα των κρουσμάτων ακολούθησαν μετά από 3 εβδομάδες περιορισμού λιγότερα από 300 κρούσματα και λιγότεροι από 100 θάνατοι συνολικά. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 24/11/2020, 7:37 μ.μ.


Συνελήφθησαν (2) άτομα που ενέχονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο άτομα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ελαιοτριβείο σε περιοχή της Πέλλας, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά σε απόρριψη υγρών αποβλήτων σε αρδευτικό κανάλι που καταλήγει σε πηγές από τις οποίες υδροδοτούνται περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Κορωνοϊός (24/11/2020): 2135 νέα κρούσματα (20 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 101 θάνατοι


Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 2.135 νέα κρούσματα και 101 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 95.137 και των θυμάτων σε 1.815. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 562 συμπολίτες μας, ενώ 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.269.298 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από το ΚΕΠ Πολυκάστρου


Το ΚΕΠ Πολυκάστρου είναι ένα από τα σαράντα επτά ΚΕΠ της Ελλάδας που λειτουργεί από χθες 23 Νοεμβρίου 2020 το πρόγραμμα myKEP live.

Κορωνοϊός: Δωρεάν μοριακά τεστ για τους εργαζομένους στο Δήμο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς 
Τη δωρεάν διενέργεια μοριακού τεστ ανίχνευσης Covid -19 για τους δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται στο Δήμο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας αποφάσισε η Δημοτική Αρχή σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των παρεχόμενων μέτρων προστασίας της υγείας του έμψυχου δυναμικού με την οποία διασφαλίζεται επιπροσθέτως η ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του Δήμου. 

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς: Τώρα μέτρα προστασίας της Υγείας και των δικαιωμάτων μας


Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα μπροστά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη που έχουν προκηρύξει βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της Υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων μας.

Μάχη κατά Κορωνοϊού: Tις ιατρικές του υπηρεσίες παρέχει στο Νοσοκομείο Κιλκίς εθελοντικά ο Γ. Φραγγίδης


Ο βουλευτής νομού Κιλκίς και ιατρός κ. Γιώργος Φραγγίδης, με σημερινή του επιστολή προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ανδρίτσο Ιωάννη, δήλωσε ότι τίθεται εθελοντικά στη διάθεση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ώστε εφόσον κρίνεται αναγκαίο να παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση του νοσοκομείου και την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νομό Κιλκίς.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός ημεδαπού άνδρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αστυνομικές δράσεις για την εφαρμογή μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης)


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εφαρμογής των νέων μέτρων, αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

ΔΑΣ εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε


Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας Δυνάμεις στο Δημόσιο που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. 
Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.