Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Διαδικτυακή εκδήλωση της Θεματικής Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Θεματικής Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η Θεματική Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς διοργάνωσε με επιτυχία τη συγκεκριμένη διαδικτυακή εκδήλωση ως μία πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης να μας γυρίσει πίσω στο 2014 και ακόμη χειρότερα.

"Κοινωνικό Συμβόλαιο''

Του Στέφανου Παραστατίδη
Γραμματέα Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής
Τις τελευταίες ημέρες ακούμε και διαβάζουμε για την αναγκαιότητα σύναψης ενός “νέου κοινωνικού συμβολαίου” (με το λαό). Όταν ο Ζαν Ζακ Ρουσώ έγραφε το κοινωνικό συμβόλαιο το 1762, το ερώτημα που τον απασχολούσε ήταν ότι ο άνθρωπος, ενώ ήταν ελεύθερος, ήταν δεμένος με αλυσίδες. 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. - 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, το Σωματείο μας καταδικάζει την πρόθεση της κυβέρνησης για τον διχασμό των Νοσηλευτών με την δημιουργία ξεχωριστών κλάδων, συστρατεύεται στην απόφαση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την Πανελλαδική Στάση Εργασίας (11:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.), την Πέμπτη 21/05/2020 και καλεί τα μέλη του στις 12:00 μ.μ. έξω από το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου μας (κεντρική είσοδο - προαύλιο) για διαμαρτυρία.

Ανακοίνωση ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ για την 101ή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ 
Τιμάμε σήμερα την 101η επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, κατά τη διάρκεια της οποία εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν, ενάμιση εκατομμύριο ψυχές πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, βίωσαν στο πετσί τους την εξαθλίωση, τις αρρώστιες και το ρατσισμό. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν φτωχοί εργάτες και αγρότες, που αντιμετωπίστηκαν απαξιωτικά ως άνθρωποι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας από το ελληνικό αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του.

Κιλκίς: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24η Μαΐου 2020, σύμφωνα με το Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Δήλωση Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης 
Δήμαρχος Κιλκίς
Η θλιβερή επέτειος της Γενοκτονίας ανακαλεί στη συλλογική ιστορική μνήμη κάθε πτυχή ενός οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού που εκδιπλώθηκε σε τρεις περιόδους ιδιάζουσας βαρβαρότητας.

19η Μαίου - Κλαίγοντας στην Ορντού…

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης
Αφιερωμένο στη γιαγιά μου την Όρντουλίσα Μελπομένη Καρασαρίδου
Η γιαγιά μου η Μελπομένη Καρασαρίδου ήταν από την Ορντού του Πόντου (Κοτύωρα η Ελληνική ονομασία). Ήταν δηλαδή Όρντουλίσα (έτσι συστηνόταν μεταξύ τους οι πρόσφυγες για να διευκρινίσουν την περιοχή καταγωγής). «Όρντουλης» ήταν ο άντρας. Τη Μελπομένη την έζησα μέχρι και έφηβος αφού πέθανε λίγο πριν τη δεκαετία του 90.

Επίσκεψη Χρήστου Παπαστεργίου στο δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία»
Την πρωτεύουσα του δήμου Παιονίας, το Πολύκαστρο, επισκέφθηκε χθες (18 Μαΐου), αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία», αποτελούμενη από τον επικεφαλής της, Χρήστο Παπαστεργίου, τον υπεύθυνο προγράμματος για την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς Τάκη Τερζίδη και τον συντονιστή Σταμάτη Παπουλίδη.

Η κατ' εντολήν εκτέλεση των Ηρώων ..!

Του Δημήτρη Νίκογλου
Θα πρέπει να παραδεχτούμε τη πραγματικότητα που καταγράφηκε τα τελευταία 35 χρόνια από το Ελληνικό Δημόσιο σε βάρος μιας μεγάλης επαγγελματικής ομάδας.

19 Μαΐου: Καμίαν κι ανασπάλω


Η «γιαγιά» Ελένη μιλά για τον Πόντο - Μια διήγηση που θα θυμάμαι μέχρι να κλείσω τα μάτια μου

Γράφει ο Θεμιστοκλής Ναούμης
Θα σας αφηγηθώ τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων, μέσα από μια ιστορία που μου ‘πε μια γειτόνισσα της προγιαγιάς μου, Σοφίας Τεκτονίδου, «η γιαγιά Ελένη» όπως τη λέγαμε στη γειτονιά, λίγους μήνες πριν φύγει απ’ τη ζωή, όταν ήμουν 7 χρονών παιδάκι.

Πιστεύω στα νιάτα

Γράφει o Νίκος Κωνσταντινίδης
Η δημοκρατία ως έννοια, εκτός από πολιτική είναι και μαθηματική, αφού ορίζεται από την εκάστοτε πλειοψηφία. Άλλη, όμως, η πλειοψηφία στο λαό κι άλλη στη Βουλή, ειδικά όταν αυτή ευνοείται από τον εκλογικό νόμο. Το να έχει, δηλαδή, ένα κόμμα τη στήριξη του 1/3 του ελληνικού λαού, αλλά το ποσοστό αυτό να του παρέχει τη δυνατότητα να κυβερνά τη χώρα, δεν είναι ούτε πλειοψηφία ούτε και δημοκρατία κατ’ επέκταση.

Εξαρθρώθηκε από Παίονες αστυνομικούς, εγκληματική ομάδα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα και καπνό

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Πέμπτη 21 έως και την Παρασκευή 22-05-2020

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 09/19-05-2020) με ισχύ από την Πέμπτη 21-05-2020 έως και την Παρασκευή 22-05-2020.

Δικαίωμα Τιμής και Μνημοσύνης

Γράφει ο Θέμης Θ. Ανθρακίδης
Οικονομολόγος, Νομικός
υπ. Διδάκτωρ Οικονομικών
Φέτος συμπληρώνονται 100+1 χρόνια από τότε που ο ελληνισμός του Πόντου, ένα περήφανο και αδάμαστο κομμάτι του ελληνικού Έθνους, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει την ελληνικότητα του διαμέσου των αιώνων και μέσα από εθνικοαπελευθερωτικούς αιματηρούς αγώνες, ξεριζώθηκε από την Πατρίδα στην οποία άνθησε και την οποία κατοικούσε επί χιλιετίες.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας»

Δελτίο τύπου ΟΣΠΕΓ και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κιλκίς ενάντια στις ΒΑΠΕ 
Δυστυχώς εδώ και λίγες μέρες το Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση στη βουλή αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Το νομοσχέδιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που βρήκε απέναντί του όλη την επιστημονική κοινότητα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλόγους, κινήσεις πολιτών και τοπικές κοινωνίες, ψηφίστηκε σε μια χρονική στιγμή που κανένας δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει ούτε και να συμμετέχει με οποιονδήποτε θεσμικό τρόπο στη διαμόρφωση του. 

Κιλτίδης: Να τιμάμε την θυσία του Ελληνισμού της Ανατολής

Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Η 19 Μαΐου να μας θυμίζει ότι είμαστε γεννήματα ανίκητου πολιτισμού και αίματος.
Μπήκε στο αίμα μας η πίκρα και ο πόνος. Έγινε θρήνος η ζωή των ενσυνείδητων απογόνων. Σκιές ανθρώπων μας γέννησαν, μετά τον ξεριζωμό και το ξεκλήρισμα του Ελληνισμού της Ανατολής. Προηγήθηκε η καταδυνάστευση και η γενοκτονία στην κοιτίδα της Ιωνίας Γης. 

Ανοιχτή επιστολή Ε. Αγαθοπούλου προς την Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Υπογράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Η πολύκροτη δίκη των δραστών της γυναικοκτονίας της Ελένης Τοπαλούδη τελείωσε, τυπικά τουλάχιστον, την περασμένη Παρασκευή, με την απόδοση των αναμενόμενων ποινών στους δράστες. 

Δήλωση Γ. Γεωργαντά, με αφορμή την ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Δήλωση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, με αφορμή την ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
«Σήμερα είναι ημέρα θλίψης αλλά και ημέρα μνήμης και τιμής. 353.000 Πόντιοι αδερφοί μας έπεσαν θύματα μαζικών εκτελέσεων και απάνθρωπων βιαιοτήτων. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα από τα πιο φριχτά εγκλήματα του περασμένου αιώνα. 

Φραγγίδης: «Σεβασμός και ιστορική ευθύνη στη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου»

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 
Η 19η Μαΐου 1919 ως Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, είναι χαραγμένη με ανεξίτηλα γράμματα στην ψυχή όλων των Ελλήνων, και ταυτόχρονα αποτελεί και μια μαύρη σελίδα της Νεότερης Ιστορίας.

Συλλυπητήρια για το θάνατο της συζύγου του Κώστα Χαλίτσιου

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο σύντροφο Κώστα Χαλίτσιο, στέλεχος της Οργάνωσης και μέλος της ΤΕ Κιλκίς επί σειρά ετών, για τον ξαφνικό και απροσδόκητο θάνατο της συζύγου του Σοφίας (Σόνιας). Εκφράζει, επίσης, τα συλλυπητήριά της στα παιδιά και τους οικείους της.

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς, Τρίτη 19/5/2020, 12:05 π.μ.

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς
Από τις 13 Απριλίου, στη σελίδα μας στο facebook, αναρτούμε καθημερινά πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για τους μικρούς μας μαθητές και όχι μόνο. Έτσι, στη σελίδα “ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς’’, για την εβδομάδα που μας πέρασε, θα βρείτε νέα βίντεο από όλες σχεδόν τις δραστηριότητές μας.