Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Έναρξη υποβολής αιτήσεων δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ στο ΚΔΑΠ "Αίας" Κιλκίς


Ανακοίνωση ΚΔΑΠ "Αίας" Κιλκίς
Από σήμερα Δευτέρα 19/07 ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων στο Πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής", που θα εξασφαλίσει τη δωρεάν συμμετοχή σας μέσω ΕΣΠΑ σε όλες τις δραστηριότητες της δομής μας για την ερχόμενη χρονιά. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί στις 03/08/2021.

Στο Χέρσο προβάλλονται οι ταινίες ‘’Οι Σκανταλιάρηδες’’ και η ‘’Ευτυχία’’


Οι κινηματογραφικές προβολές εκτός των τειχών της πόλης συνεχίζονται στα χωριά του Δήμου Κιλκίς με συναρπαστικές ταινίες για τους μικρούς φίλους και για όλη την οικογένεια.

Προβολή των ταινιών "Ο Μικρός Πρίγκιπας" και "Φαντασία" στην Ευκαρπία Κιλκίς


Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού την Τρίτη 20 Ιουλίου στο Πάρκο Ευκαρπίας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 19/7/2021, 9:44 μ.μ.


Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (18 Ιουλίου 2021) το απόγευμα, σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, τρεις ανήλικοι ημεδαποί, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν μέσα από σταθμευμένο όχημα ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και διάφορες τραπεζικές κάρτες. Το κλεμμένο πορτοφόλι, με μέρος του χρηματικού ποσού που αφαιρέθηκε, βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στην παθούσα.

Κιλκίς: Οι ‘’Βάκχες’’ του Ευριπίδη αύριο στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου


Ο μύθος και η ιστορική πραγματικότητα διαπλέκονται στις ‘’Βάκχες’’ του Ευριπίδη, στο μοναδικό έργο της αρχαίας δραματουργίας, όπου ο Διόνυσος πρωταγωνιστεί ως ανθρωποποιημένος θεός και με την εκστατική μανία των τροφών του αποπειράται να επιβάλει τη δική του λατρεία.

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Την αγωνία των αγροτών για την διαρκή συρρίκνωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας εκφράζουν προς τους αρμόδιους Υπουργούς οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" (19/7/2021)


Πρώτη επιλογή και στην Κολύμβηση
H Ακαδημία Κολύμβησης του Αλέξανδρου Κιλκίς αποτελεί την πρώτη σας επιλογή για να ακολουθήσουν τα παιδιά σας αυτό το πολύ όμορφο άθλημα.

Συνεργασία Δημάρχου Κιλκίς με τους Κοινοτάρχες του λεκανοπεδίου των Μουριών


Από το Σ.Σ. Μουριών, διοικητική έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μουριών, ξεκίνησε νέο ενημερωτικό κύκλο επαφών με τους αιρετούς της περιοχής ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με σκοπό την αξιολόγηση του δημοτικού έργου αλλά και την καταγραφή άμεσων αιτημάτων που ζητούν θεραπεία.

Αποτελέσματα Λαχειοφόρου Αγοράς του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς


Ανακοίνωση 2ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς

Αποτελέσματα Λαχειοφόρου Αγοράς του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς
Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν είναι: 70, 769, 144, 1265, 1366, 045
Παρακαλούνται οι τυχεροί να επικοινωνήσουν στο 6944.341.216 για να παραλάβουν τα δώρα τους.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την υποστήριξή σας

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες διαγράμμισης
στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 20 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Κιλκισιώτη εμπόρου Ρίζου Στοΐτση


Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Με αισθήματα βαθύτατης λύπης εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια Ευφροσύνης & Μαρίνας Στοΐτση για τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα τους ΣΤΟΪΤΣΗ ΡΙΖΟΥ, ένας από τους παλαιότερους και δραστήριους εμπόρους και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς.
Είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή αυτού.

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Νέο Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο, Χέρσο και Πλαγιά


Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) προγραμματίζονται αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Πικρολίμνης και Χέρσου.

Η ταινία «Το Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα» στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Συνεχίζουμε τις προβολές στο θερινό σινεμαδάκι στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ με την βραβευμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ταινία και ρεκόρ εισιτηρίων στη Γαλλία «Το Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα» La Villa, του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς, την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021


Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΑΜΠΕΛΩΝ, ΜΑΚΟΥΛΗ, 21η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ότι θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, λόγω εργασιών σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης και ακύρωσης του παλαιού.

Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών στον Δήμαρχο Κιλκίς για το εμβολιαστικό πρόγραμμα


Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο γραφείο του την επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο πλαίσιο της μονοήμερης περιοδείας του Υφυπουργού στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Κορωνοϊός (19/7/2021): 1.834 νέα κρούσματα (1 κρούσμα στο νομό Κιλκίς), 8 θάνατοι και 123 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.834, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 459.146 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 141 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.360 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κιλκίς: Η ανατρεπτική κωμωδία "Αφοι Μπαμπούλας" απόψε στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου


Με την κωμωδία "Αφοι Μπαμπούλας", του Alfredo Sanzol, καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Μαδρίτης, ξεκινά η τρίτη εβδομάδα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Κιλκίς.

Κιλκίς: Live streaming αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό συνθέτη Γιώργο Καζαντζή


Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς σας προσκαλούν στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς να παρακολουθήσετε απευθείας από το Επταπύργιο σε live streaming το αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό συνθέτη Γιώργο Καζαντζή στις 28 Ιουλίου, μία παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021 με ελεύθερη είσοδο.

Φέτος κάνουμε μαζί το μηχανογραφικό με γνώση για το μέλλον


Κάνουμε μαζί το μηχανογραφικό με γνώση για το μέλλον. Δεν αφήνουμε στην τύχη την επαγγελματική μας αποκατάσταση. Τα εφόδια που μας δίνει κάθε σχολή είναι διαφορετικά. 

Δωρεάν συμμετοχή στα ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος Αλέξανδρος" μέσω ΕΣΠΑ


Ανακοίνωση ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος Αλέξανδρος"
Οι αιτήσεις για Δωρεάν συμμετοχή μέσω του Προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2020-21 ξεκίνησαν και υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Δευτέρα 19/07 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Τρίτη 3/08 στο link: https://web.eetaa.gr:38446/

Κ. Κιλτίδης: Για την Ύπαιθρο, ή τώρα ή ποτέ


Εισήγηση του κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη, Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και π. Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ, στην διαδικτυακή ημερίδα, στις 15 Ιουλίου 2021, με θέμα «Έξυπνα Χωριά και καινοτόμα οικοσυστήματα για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της υπαίθρου»

Οι προηγούμενες Κοινές Γεωργικές Πολιτικές (τρεις τουλάχιστον) επέφεραν τον κοινωνικό μετασχηματισμό του γεωργικού κόσμου. Επικράτησε το ιστορικό πρότυπο καθολικά του Περιφερειακού. Έτσι υπήρξε υστέρηση σε καλλιέργειες, εκτροφές, αφανισμός της δασικής πολιτικής και δασοκτονία.

Δήμος Παιονίας: Δωρεάν rapid tests σε Άσπρο και Αξιοχώρι


Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα γίνουν την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 σε 2 οικισμούς του Δήμου Παιονίας.
Υγειονομικό συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται:

Έργο έρευνας και ανάπτυξης για την ανάδειξη των οίνων ΠΟΠ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ


Θετική ήταν η ανταπόκριση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην πρωτοβουλία σύστασης ομάδας εργασίας για τη μελέτη της Ζώνης Παραγωγής Ονομασίας Προέλευσης «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ» η οποία ελήφθη τον Ιούνιο του 2021 από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στη διάρκεια συνάντησης με κλιμάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το "κοινωνικό στρώμα" των αντιορθολογιστών μια "κατηγορία" από μόνοι τους βολική για το σύστημα και τα "παιχνίδια" του

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Η εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας με τις μαζώξεις των «αντιεμβολιαστών» στις πλατείες είναι λίγο πολύ γνωστή από μαζώξεις του κοντινού παρελθόντος. Με τον μανδύα του ακομμάτιστου και ακηδεμόνευτου πολλά blogs και σάιτ της επικράτειας που δεν έχουν πρόβλημα να υμνούν χούντες, φασιστικά καθεστώτα και πραξικοπηματίες, σε ρόλο οργανωτή, καλούσαν σε αυτές τις μαζώξεις ενώ την ίδια ώρα αποθέωναν υποκριτικά το αυθόρμητο της «συμμετοχής».

«Να λυπάστε το έθνος»


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Μέλος του Σύριζα-ΠΣ Κιλκίς

Αν η δημοκρατία ήταν ένα πολίτευμα εύκολο προς εφαρμογή οι ισχυροί της γης θα την είχαν καταργήσει. Πέρασαν 2.500 χρόνια από όταν την ανακάλυψαν οι αρχαίοι Αθηναίοι, κι ακόμα να επιτευχθεί, γιατί οι πολλοί δεν μπορούν συνήθως να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Κική Τσιλιγγερίδου, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και την Γνώμη



Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Κική Τσιλιγγερίδου, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και την Γνώμη Κιλκίς Παιονίας 
- Αρχικά πες μας τα βασικά για σένα, αγαπητή φίλη Κική:
καταγωγή, σπουδές, οικογένεια, επάγγελμα, που βρίσκεσαι τώρα εργασιακά και συγγραφικά, χόμπι, ελεύθερος χρόνος.

Στην 5η θέση της κεντροδυτικής Μακεδονίας ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς


Δελτίο τύπου Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Ιουλίου το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σκακιού του ομίλου της κεντροδυτικής Μακεδονίας, στο οποίο έλαβε μέρος ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις· οι πρώτες τρεις αναμετρήσεις έγιναν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Spa στην Κατερίνη και οι δύο τελευταίες το Σάββατο 17 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα.