Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ψηφίστηκε η πρόταση του Δημοτικού Συνδυασμού Κιλκίς "Συμμετέχω", για συνέχιση της επιχορήγησης φορητών υπολογιστών και τάμπλετ


Δελτίο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού Κιλκίς "Συμμετέχω"
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 24/11/2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, και έπειτα από πρόταση της παράταξης "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ", τελικά ψηφίστηκε η συνέχιση της επιχορήγησης φορητών υπολογιστών και τάμπλετ, από το Δήμο Κιλκίς προς τα σχολεία, προκειμένου να διανεμηθούν σε κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη, προκειμένου να μην μείνει καμία μαθήτρια και κανένας μαθητής στην άκρη. 

"Θωμά, οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε..."



Έκκληση βοήθειας για τις ελλείψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση νομού Κιλκίς


Υπογράφει ο Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς
Η παρούσα έκκληση εγγράφηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα έλλειψης εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης από το μαθητικό δυναμικό της.

15 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των στοχευμένων κινήσεων που πραγματοποιεί το Υπουργείο για την ενθάρρυνση επενδύσεων που θα συνδράμουν στην προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενεργοποιεί τη 2η Πρόσκληση του Υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Η ένοχη σιωπή της Ν.Δ. για τα τρωκτικά και τις κατσαρίδες (περιδιαβάζοντας στον ερειπιώνα της ελληνικής γλώσσας I)

“Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά»
Αλεξία Έβερτ, (πρώην) αντιδήμαρχος δήμου Αθηναίων (στο fb)
“Η πολιτική μαλακία και ανοησία έχει τα όριά της»
Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ (στη Βουλή)
Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Τα πάντα κινήθηκαν στις γνωστές συμβατικές τροχιές της ελληνικής δημόσιας σφαίρας. Απογοητευτικό και αυτό, όσο απογοητευτική ήταν και η ανάρτηση καθώς και η απάντηση-εξήγηση της πρώην αντιδημάρχου κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. [Για το ιστορικό της υπόθεσης βλ. το άρθρο μου, Όμηρος Ταχμαζίδης, “Αν εκποιήσουμε τη γλώσσα στο κακό, χαθήκαμε…”]

Συμβουλές για να αποφύγετε ενοχλητικά τηλεφωνήματα


Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν 
Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για τις 11 συλλήψεις μελών φεμινιστικών και πολιτικών συλλογικοτήτων


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ε. Αγαθοπούλου, κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις 11 συλλήψεις μελών φεμινιστικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, στο πλαίσιο της συμβολικής διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος στις 25 Νοέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

ΚΚΕ Κιλκίς: Να επιταχθούν άμεσα τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα του Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ 
Η τραγική κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας της Π.Ε. και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο Κιλκίς, αποδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείριση της πανδημίας.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020


Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Στις 20 Νοεμβρίου 2020 η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της με τίτλο «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι προτάσεις της ΟΛΜΕ» είχε ζητήσει άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. Η Υπουργός Παιδείας πάλι δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΟΛΜΕ αλλά, εν μέσω πανδημίας, κατέθεσε σε διαβούλευση νομοσχέδιο για την
Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, για άλλη μια φορά, χωρίς
ουσιαστικό διάλογο.

Μάσκες μοίρασαν οι Μικροπωλητές Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς


Ανακοίνωση Σωματείου 
Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς
Το Σωματείο Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς με τη χορηγία του προέδρου Γρίβα Κωνσταντίνου και της Ομοσπονδίας Ο.Σ.ΕΠ.Π.Λ.Α.Μ.Θ.Θ
Το Σάββατο στις 28-11-20 μοίρασε 1000 μάσκες στις Λαϊκές Αγορές Κιλκίς και Πολυκάστρου. Έπεται και συνέχεια...

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για το θάνατο της Αικατερίνης Σαρατσοπούλου


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Ο Δήμαρχος Κιλκίς εκφράζει την οδύνη του για τον αδόκητο χαμό της Αικατερίνης Σαρατσοπούλου, Προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου. 
Η εκλιπούσα υπηρέτησε με συνέπεια και με επαγγελματική ευσυνειδησία την Υπηρεσία Πρασίνου τα τελευταία δέκα χρόνια συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αναδιάρθωσή της.

Κορωνοϊός (1/12/2020): 2.199 νέα κρούσματα (35 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 111 θάνατοι


Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 2.199 νέα κρούσματα και 111 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 107.470 και των θυμάτων σε 2.517. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 596 συμπολίτες μας, ενώ 597 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.394.598 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 1 Θεσσαλονίκης-Καλοχωρίου


Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 1 Θεσσαλονίκης- Καλοχωρίου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.

Δήμος Κιλκίς: Διατακτικές σε 52 οικογένειες από το πρόγραμμα "Είμαστε Οικογένεια – Covid -19"


Ο Δήμος Κιλκίς παρέδωσε διατακτικές αξίας 118 ευρώ για την αγορά τροφίμων πρώτης ανάγκης σε πενήντα δύο οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Με το 50% των εκθετών η λαϊκή αγορά Κιλκίς το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου


Με το 50% των εκθετών θα λειτουργήσει το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου η λαϊκή αγορά του Κιλκίς στο πλαίσιο των παρατεινόμενων έως και τις 7 Δεκεμβρίου έκτακτων περιοριστικών ρυθμίσεων για την αποτροπή διασποράς του Covid – 19 που έχουν ισχύ στο σύνολο της επικράτειας. Στη λαϊκή αγορά θα συμμετάσχουν εξήντα ένας παραγωγοί και είκοσι επτά επαγγελματίες πωλητές υπαίθριου εμπορίου. Τα εφαρμοζόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στη λαϊκή αγορά είναι:

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 1/12/2020, 5:57 μ.μ.


Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 90.752 έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) και επιβλήθηκαν 3.756πρόστιμα, εκ των οποίων 2.013 για άσκοπη μετακίνηση και 1.743 για μη χρήση μάσκας.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη με θέμα την ένταξη των ξενοδοχείων στα πρόσθετα μέτρα στήριξης


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού και οι βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα την ένταξη των ξενοδοχείων στα πρόσθετα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή.

Κορωνοϊός: Δωρεάν rapid tests στην Πλαγιά Κιλκίς, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020


Δωρεάν διαγνωστικά τεστ (rapid tests) ανίχνευσης του κορωνοϊού θα διενεργηθούν στην Πλαγιά την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.  Η μαζική δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας από τις 10:00 έως τις 14:00 με την υποστήριξη κλιμακίου Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ, αποτελούμενου από τέσσερα στελέχη υγείας. Η επίσκεψη της υγειονομικής μονάδας στην Πλαγιά γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Θωμά Χανοζίδη


Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Με αισθήματα βαθύτατης λύπης εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους του Χανοζίδη Θωμά (ΒΑΡΕΛΟΦΡOΝΕΣ), για τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο του. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς.
Καλή δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του.
Είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή αυτού.


Πατριαρχία: Ο σύγχρονος Μινώταυρος απαιτεί θυσίες


Της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Δέκα γυναικοκτονίες μετράει η χώρα μας ως τώρα και 20% αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω πανδημίας. Τα στοιχεία σοκάρουν αλλά δεν είναι ικανά να περιγράψουν τον τρόμο, τον πόνο, τη θυσία δεκάδων γυναικών που έρχονται αντιμέτωπες με τη βία, έκπτωτες από την υπόσταση της αξίας της ύπαρξής τους.

Συμμετοχή Γιώργου Αναστασιάδη στη διατομεακή τηλεδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής


Στη διατομεακή τηλεδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής για το νέο χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή συμμετείχε την περασμένη Κυριακή ο Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος και πολιτευτής Κιλκίς Γιώργος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε κατά την τοποθέτηση του ότι: