Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Η ουσία και η αξία της ψήφου


Υπογράφουν:

- Φωτεινή (Φαίη) Δ. Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης, Π.Μ.Σ. ''Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης'' Πανεπ. Πελοποννήσου και Επικεφαλής Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου της Νέας Δημοκρατίας και ο
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος, Αρθρογράφος και Ραδιοφων. Παραγωγός

Το ψηφοδέλτιο, κλασσικό ή και επιστολικό, αυτό το φύλλο χαρτί, έχει για τον κάθε ένα και την κάθε μία από εμάς διαφορετική σημασία ανάλογα με το πόσο μας ενδιαφέρει η πολιτική. Για κάποιους, αυτό το χαρτάκι είναι το εισιτήριο για μεγάλες λεωφόρους και βάθρα αξιοζήλευτα, για αυτούς, αυτά τα ''μαγικά χαρτάκια'' είναι το παν, αποτελεί αυτοσκοπό το να μας πεισουν. Για κάποιους άλλους είναι μια χρυσή ευκαιρία να βάλουν το λιθαράκι τους για μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό ή… να ευχαριστήσουν απλά κάποιο φίλο. Αλλά για κάποιους άλλους είναι μια σκέτη αγγαρεία, γιατί θα τους χαλάσει το πρόγραμμα της Κυριακής, το φρέντο καπουτσίνο τους ρε αδερφέ! Όμως αυτό το χαρτάκι έχει τεράστια σημασία και αξία.

Αθλητική ημέρα στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
1ου Γυμνασίου Κιλκίς

Στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς,την Τρίτη 21 Μαϊου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.

Εκδήλωση για τα Ιερά και τα Όσια της Τουρκοκρατούμενης Κύπρου στο Κιλκίς

Εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την εισβολή των Τούρκων και την κατοχή της Κύπρου διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με τίτλο: «Προσκύνημα στα Ιερά και Όσια της Τουρκοκρατούμενης Κύπρου. 1974-2024, 50 έτη σκλαβιάς και προσφυγιάς».

ΙΣΤΟΡΙΚΗ BAYER 04 LEVERKUSEN 2023 / 2024: Η πρώτη γερμανική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα 1. Bundesliga Γερμανίας αήττητη και τρίτη στον 21ο αιώνα μεταξύ των ΒIG 5 (1)


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη – Νέο Συνεδριακό Κέντρο Π.Κ.Μ.) υβριδικά (δια ζώσης και ηλεκτρονικά με τηλεδιάσκεψη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 29/5/2024, 9:12 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν κλοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στις Σέρρες
Άμεσα συνελήφθη στις 26 Μαΐου 2024 τα ξημερώματα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, για το αδίκημα της κλοπής.

Έναρξη εγγραφών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025 στο ΣΔΕ Κιλκίς. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από Δευτέρα -Παρασκευή από 17.00-20.30 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τον 7ο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward

Οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως και τις 21 Ιουνίου

Τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να αυξήσουν τον τζίρο τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας θα δώσει, για ακόμη μια χρονιά, το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ΟΠΑΠ Forward.

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη άνω των 2 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 20 έως και τις 26 Μαΐου 2024, το ΣΚΡΑΤΣ διένειμε στους νικητές συνολικά 2.076.524 ευρώ.

Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, με τίτλο "Ξεφυλλίζοντας τις Αναμνήσεις"



Η ακατάλυτη Ρωμιοσύνη

Του Κώστα Μπούζα
Εικοσιεννέα του Μάη. Καμπάνες της Αγίας Σοφίας χτυπήστε θλιβερά. Η Πόλις εάλω. Η Βασιλεύουσα. Η Θεοφρούρητος. Το καύχημα των ζώντων υπό την του ηλίου Ανατολήν. Και πήρε το αγέρι την κραυγή και την ταξίδεψε στα έρημα μεϊντάνια και στους δρόμους και την έκανε θρήνο στο στόμα των Γραικών. Πικρό καρφί στο κορμί της Ρωμιοσύνης ολόκληρης.

Ιερές Παρακλήσεις υπέρ των μαθητών στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου - Φωτογραφίες

Κοντά στον αγώνα των μαθητών και μαθητριών, που διαγωνίζονται στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, βρέθηκε για άλλη μια χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, τελώντας Ιερές Παρακλήσεις υπέρ φωτίσεως και ενισχύσεως των διαγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, σε όλους τους Ναούς της πόλεως του Κιλκίς και όλων Κωμοπόλεων που λειτουργούν Γυμνάσια και Λύκεια.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (28 Μαΐου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών.

(VIDEO) Παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, οι Αφοι Πατράλη στο Κάτω θεοδωράκι Κιλκίς

Παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, οι Αφοι Πατράλη στο Κάτω θεοδωράκι Κιλκίς. Τρίτη, 28 Μαϊου 2024.

Σκοταδισμός…

Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Καλά κρατεί ο σκοταδισμός στους κόλπους της Εκκλησίας, με κάποιους από τους ιεράρχες να προκαλούν θύελλα αντιδράσεων με τις πράξεις τους, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν νιώσει, δεν βιώνουν και δεν πορεύονται με το πλέον κυρίαρχο στοιχείο της Ορθοδοξίας: ο Θεός είναι ο Θεός της αγάπης και όχι ο Θεός-τιμωρός.

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς για τις διώξεις μαθητών του Κιλκίς (Μάιος 2024)

Δελτίο τύπου 
 Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς καταδικάζει την καταγγελία του υποδιευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς εις βάρος μαθητών κατά την περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία.

Ευχαριστήριο του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και στην Ομάδα Traccia GiovanNile

Υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ταλαμπίρης
Διευθυντης 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Με την υπ’ αριθμ. 2296/14.05.2024 επιστολή του προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕ.Α.Τ.) εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στην Ομάδα Traccia GiovanNile του Εκπαιδευτικού Ομίλου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για την οικονομική ενίσχυση του φορέα από τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις που η ομάδα πραγματοποίησε.

(VIDEO) Περιοδεία και ομιλίες Θάνου Πλεύρη και Κώστα Κυρανάκη στο Κιλκίς

Περιοδεία και ομιλίες Θάνου Πλεύρη και Κώστα Κυρανάκη στο Κιλκίς. Τρίτη, 28 Μαϊου 2024.