Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 23/10/2023, 9:45 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου 2023 σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν, διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού ποσότητες ηρωίνης βάρους 22,25 γραμμαρίων και μικροποσότητα κοκαΐνης, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Επιπλέον κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. 

Αδελφοποίηση του δήμου Παιονίας με την κοινότητα Izvoarele στην Ρουμανία

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Αδελφοποίηση του δήμου Παιονίας με την κοινότητα Izvoarele, την μεγαλύτερη Ελληνική -αγροτική κοινότητα, του νομού Tulcea στην Ρουμανία. Οι κάτοικοι του Isvoarele έχουν κοινή καταγωγή, απο την Ανατολική Ρωμυλία, με τους κατοίκους του Άσπρου Παιονίας.

(VIDEO) Επί ποδός πολέμου οι γονείς του νομού Κιλκίς για τη διακοπή μεταφοράς των μαθητών και όχι μόνο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συλλόγων γονέων του Κιλκίς για τις σχολκές μεταφορές

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς (23/10/2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό
Δυνατό παιχνίδι το μεσημέρι της Κυριακής για την Κ17 του Αλέξανδρου Κιλκίς που τέθηκε αντιμέτωπη στη Θεσσαλονίκη με τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη αγωνιστική του αντίστοιχου ηλικιακού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας. Τελικό αποτέλεσμα 0-0, με την ομάδα μας να φτάνει τους τέσσερις βαθμούς σε έναν άκρως απαιτητικό όμιλο.

Η τηλεόραση στο Κιλκίς

Του Θανάση Βαφειάδη
Η δεκαετία του 1960 έφερε στη χώρα μας την τηλεόραση, μια ηλεκτρονική συσκευή που επέτρεπε στον καθένα να διασκεδάζει στο σαλόνι του με αξιόλογους ανθρώπους που δε θα γνώριζε ποτέ ή στην χειρότερη με απαράδεκτους που δε θα δεχόταν ποτέ να μπουν στο σπίτι του. Κι απέκτησε τόση δύναμη αυτό το «χαζοκούτι» που αντί να το χαζεύουμε μας χαζεύει εκείνο, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να δικαιώνεται απόλυτα ο Ουμπέρτο Έκο που έγραφε: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση». Μας αρέσει δε μας αρέσει όμως, η τηλεόραση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, κι αυτό αφορά περισσότερο όσους έχουμε κάποια ηλικία κι έχουμε ζήσει την τηλεόραση από τα πρώτα βήματά της.

Ανακοίνωση σχετικά με τον ορισμό της 26ης Οκτωβρίου ως ημέρα αργίας στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι ισχύει το ΦΕΚ (4910/22.10.2021), με το οποίο ορίζεται η 26ηΟκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θανόντων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θανόντων Συναδέλφων, το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023 στην Μητρόπολη Κιλκίς.

Ερώτηση για την αναστολή δρομολογίων μεταφοράς μαθητών

Ερώτηση Περιφερειακής παράταξης "Κοιτάμε μπροστά" με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Προγραμματισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αηδονά
Μετά τον αιφνιδιασμό που υπέστησαν οι γονείς την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, όταν δεν πραγματοποιήθηκαν μεταφορές μαθητών με λεωφορεία, γιατί ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας και Θράκης αντέδρασε σε απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που επιδίωκε να αναγκάσει τα τουριστικά λεωφορεία που συμβάλλουν στη μεταφορά μαθητών (λόγω έλλειψης σχολικών λεωφορείων), να μετατραπούν σε «σχολικά» τοποθετώντας παιδικά καθίσματα και διαφορετικού τύπου ζώνες ασφαλείας, νέα προβλήματα έχουν προκύψει πρόσφατα με τη λήξη των συμβάσεων που είχε συνάψει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και την κήρυξη νέων διαγωνισμών ως άγονων. Και ενώ στην αρχή της χρονιάς το πρόβλημα λύθηκε με άμεση παρέμβαση προς το υπουργείο, τώρα δεν διαφαίνεται εύκολη λύση μέσω των δαιδαλωδών διαδικασιών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Η απέραντη πληρότητα του "Είμαστε μαζί"

Ευχαριστήριο 
Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων έγινε για μέρες συγκέντρωση αγαθών για του πλημμυροπαθέντες μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κοσκινά Καρδίτσας και τις οικογένειές τους τα οποία παραδόθηκαν προσωπικά από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη στο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πλατυχωρίου Καρδίτσας κ. Χρήστο Γατσογιάννη και τη Δασκάλα κ. Ιωάννα Ζωγράφου, καθώς και στους ίδιους τους μαθητές και κατοίκους Κοσκινά που φιλοξενούνται στον οικισμό Πλατυχωρίου.

Ανακοίνωση διεξαγωγής εξετάσεων χορήγησης αδειών οδήγησης γεωργικών μηχανημάτων

Ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις χορήγησης αδειών οδήγησης γεωργικών μηχανήματων στις 3 και 7 Νοεμβρίου 2023. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις της παραπάνω περιόδου να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά έως τις 30-10-2023. Μετά το πέρας της προαναφερθείσας ημερομηνίας η συμμετοχή τους θα μετατεθεί σε μεταγενέστερη περίοδο εξετάσεων.

Το Ονειρικό Ταξίδι της Φυσαρμόνικας, στη Θεσσαλονίκη



Εκδρομή στην Κόνιτσα στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου

Ανακοίνωση 
Ενορίας Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς πραγματοποιεί προσκυνηματική τριήμερη εκδρομή στην Κόνιτσα, στο σπίτι και στο τόπο όπου έζησε ο Άγιος Παΐσιος τα παιδικά του χρόνια. Θα επισκεφτούμε την πόλη των Ιωαννίνων και το Μέτσοβο και Ιερές Μονές και αξιοθέατα της περιοχής.

Μαθαίνουμε για την κυκλοφοριακή αγωγή στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ήταν Η παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Έτσι στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα της Ζωγραφικής ζωγραφίσαμε την Πυραμίδα της Διατροφής, συζητώντας για τις ομάδες τροφίμων αλλά και πόσο συχνά πρέπει να καταναλώνουμε την κάθε μία από αυτές.

Μήνυμα Καλλισθένης Πάκα Κυμπαρίδη για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Υπογράφει η Καλλισθένη Πάκα Κυμπαρίδη
Δικηγόρος
25η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνοι του μαστού.
Μια ασθένεια που δεν είναι πια αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπιση της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τακτικό ετήσιο προληπτικό έλεγχο τον οποίο εμείς οι γυναίκες δεν πρέπει να παραλείπουμε.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε οικισμούς του Δήμου Κιλκίς, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή σας, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 25-10-2023 ημέρα Τετάρτη από ώρα 09.00 έως 15.00.

Διασύνδεση Κέντρου Υγείας Κιλκίς, με ανοιχτές Δομές Ψυχικής Υγείας

Δελτίο τύπου Κέντρου Υγείας Κιλκίς
Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Κιλκίς και την 1η ΤΟΜΥ Κιλκίς, ο Ψυχίατρος κος Ντούρος Ευάγγελος, Επιστημονικά υπεύθυνος της Ομάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «ΠΝΟΕΣ» SKG Θεσσαλονίκης.

(VIDEO) Χάνονται χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού από σπασμένο αγωγό, στην Ξηρόβρυση Κιλκίς