Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς με θέμα “Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη”

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς
Σάββατο 18 Μαΐου – Κυριακή 19 Μαΐου
“Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη”

Δράση του «ΒηματίΖΩ» για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δελτίο τύπου «ΒηματίΖΩ»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 03/12, την Παρασκευή 01-12-2023, ομάδα ωφελούμενων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» επισκέφθηκαν την Δ.Α. του Ν. Κιλκίς, έπειτα από πρόσκληση της τοπικής διοίκησης Κιλκίς της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α). 

Π. Παππάς: Ανεπαρκής εξυπηρέτηση επιβατικού κοινού από το ΚΤΕΛ Νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Π. Παππά
Επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Ανεπαρκής εξυπηρέτηση επιβατικού κοινού από το ΚΤΕΛ Νομού Κιλκίς», κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 6/12/2023, 7:14 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (5 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 2 κιλών και 92 γραμμαρίων, 1 συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 18,4 γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, 7.000 σπόροι κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ήττα για τις γυναίκες του ΑΤΛΑΝΤΑ στο ΔΑΚ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Την ήττα γνώρισαν οι γυναίκες του ΑΠΟ ΑΤΛΑ στο ΔΑΚ Κιλκίς, το Σάββατο 02/12/2023, για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής της ΕΣΠΕΜ, από τον Σ.Φ.Κ. Πιερικό Κατερίνης. Τα κορίτσια, αν και διατήρησαν τα καλά τους στοιχεία, τόσο στο σέρβις, όσο και στην άμυνα, τα βρήκαν δύσκολα απέναντι στον Πιερικό, που πίεσε στις αδυναμίες και τα αβίαστα λάθη του ΑΤΛΑ. Ο ΑΤΛΑΣ κατάφερε να πάρει ένα σετ, αλλά από την στιγμή που κάθε παιχνίδι, θεωρείται πλέον «εκτός έδρας» για την γυναικεία ομάδα, λόγω της αποδημίας της στο Καμπάνη δεν διεκδίκησε κάτι περισσότερο. Το τελικό σκορ (1-3, 13-25,17-25, 25-23,14-25).

Δράση 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δελτίο τύπου 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με απόφαση του Διευθυντή Αρβανιτίδη Λεωνίδα και του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποιήθηκε, στις 4 Δεκεμβρίου 2023, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς σε μαθητές και μαθήτριες της Ε και ΣΤ τάξεων δράσεις με αθλήματα ειδικά για ανθρώπους με αναπηρία, όπως το BOCCIA (ΜΠΟΤΣΙΑ) που μπήκε για πρώτη φορά το 1984 στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακων αγώνων. Παίζεται ατομικά και ομαδικά και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τους μαθητές του ΚΚΣ Κιλκίς, και το απόλαυσαν πραγματικά.

(VIDEO) Γκαλά Όπερας στο Κιλκίς, "100 χρόνια Μαρία Κάλλας", με τις σοπράνο Γιούλη Καραγκούνη, Βάσω Βαϊούλη και Αναστασία Πατσακίδου

Γκαλά Όπερας στο Κιλκίς, "100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας", με τις σοπράνο Γιούλη Καραγκούνη, Βάσω Βαϊούλη και Αναστασία Πατσακίδου. Στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας. Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.

Σύλληψη για κλοπή σε περιοχή του Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (5 Δεκεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπή γυναίκα, καθώς διαπιστώθηκε να έχει αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, από κατάστημα στο οποίο εργαζόταν. Επίσης προέκυψε ότι τουλάχιστον από αρχές του έτους αφαίρεσε τμηματικά από το ίδιο κατάστημα συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

(VIDEO) Ιστορική Ημερίδα με θέμα: «1913-1923. Η σημαντική δεκαετία του Κιλκίς. Η Συνθήκη της Λωζάνης"

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς Νομού Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή και μνήμη στους χιλιάδες νεκρούς και ξεριζωμένους αδελφούς μας και συνεισφέροντας στον ιστορικό αναστοχασμό, διοργάνωσαν Ιστορική Ημερίδα με θέμα: «1913-1923. Η σημαντική δεκαετία του Κιλκίς. Η Συνθήκη της Λωζάνης. Ιστορική διαδρομή, αμφισβήτηση προοπτική».
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00.

Χριστουγεννιάτικο ωράριο 2023-2024 των καταστημάτων Κιλκίς


Συμμετοχή Στέφανου Παραστατίδη, στη συνδιάσκεψη COSAC (Μαδρίτη)

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής Στέφανος Παραστατίδης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην 70η συνδιάσκεψη της COSAC, δηλαδή τη «Διάσκεψη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων». Πρόκειται για μια συνάντηση, στην οποία βουλευτές από τις χώρες της ΕΕ που είναι μέλη στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων του κοινοβουλίου της χώρας τους, συζητούν μεταξύ τους και με εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου, βασικά θέματα πολιτικής.

Η μείωση του πληθυσμού και το δημογραφικό πρόβλημα του νoμού Κιλκίς

Του Παναγιώτη Γουδαμάνη
Ο πραγματικός πληθυσμός του νομού Κιλκίς βάση της απογραφής του 2021 είναι πλέον 70.477 πολίτες έναντι 80.419 που έδειξε η απογραφή του 2011.

Α. Αγαθοκλέους, Κ. Βιολιτζής, Μ. Ντάμπου και Β. Νικολαϊδης πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio