Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς η πανηγυρική θεία λειτουργία ανήμερα της γιορτής

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Ένα στολίδι του Νομού Κιλκίς η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Πόλη του Κιλκίς. Μια μαγική τοποθεσία υποδέχεται τους πιστούς με ένα μικρό κατηφορικό κομμάτι χωματόδρομου που μοιάζει να περνάς σε μια άλλη εποχή και να ζεις ένα όνειρο.

Ανήμερα της γιορτής 3 Σεπτεμβρίου 2023 η Ιερά Μονή στολίστηκε με μεγαλοπρέπεια με τριαντάφυλλα και κατιφέδες με περίσσια Αγάπη από τους Μοναχούς με ευλογία Θεού έτσι όπως η Θεία Λειτουργία σκορπούσε τα υπέροχα λόγια της μελωδικά μέσα στο μαγικό τοπίο στον προαύλιο χώρο.

Καθηλωτικός όπως πάντα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Επιφάνιος τόνισε το επίκαιρο και ξεχωριστό κομμάτι στον βίο του Αγίου Νεκταρίου.
Η ταπείνωση με όλη την σημασία της χαρακτήρισε τον Άγιο με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από θέσεις που κέρδιζε με την Αξία του όπως το ίδιο θα συνέβαινε και στην εποχή που ζούμε σήμερα αν υπήρχε ανάμεσα μας.

Τέλος μέσα σε κλίμα ευχών που μοιραζόταν οι πιστοί, μια υπέροχη Κυριακή άφησε τα χρώματα της.

Επιστροφή στην πραγματικότητα αφήνοντας αργά τα μάτια στην μαγική τοποθεσία που συμπληρώνει το παλιό πέτρινο γεφύρι, που επάνω του γράφτηκε μια μεγάλη ιστορία αναμνήσεων.

Το γεφύρι έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην μετακίνηση των κατοίκων των χωριών της περιοχής που πήγαιναν στο Κιλκίς με τα πόδια και κουβαλούσαν ξύλα, αυγά, ντομάτες, κουρελούδες και άλλα προϊόντα τα οποία τα πήγαιναν στην λαϊκή να τα πουλήσουν για να ζήσουν τα παιδιά τους.

Από το γεφύρι πέρασε το πρώτο λεωφορείο του Νομού Κιλκίς για τα χωριά.

Στην θέση της Ιεράς Μονής υπήρχε ένα εκκλησάκι.

Αυτά και πολλά περισσότερα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά για να σωθεί ο τόπος μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.