Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΙΚΗ: Περί συλλαλητηρίων

Ανακοίνωση ΝΙΚΗΣ
Αναφορικά με συλλαλητήρια για τα οποία κυκλοφορούν αντιφατικές φήμες ότι η ΝΙΚΗ τα υποστηρίζει ή, κατά άλλους, ότι τα υποσκάπτει, η ΝΙΚΗ ξεκαθαρίζει την θέση της ότι δεν συμμετέχει σε συλλαλητήρια των οποίων δεν γνωρίζει τους διοργανωτές, δεν γνωρίζει τους ομιλητές ή το θέμα των ομιλιών τους, ούτε μπορεί να έχει ελάχιστα εχέγγυα ασφάλειας για τους παρευρισκόμενους.

Ταυτόχρονα, η ΝΙΚΗ ούτε παροτρύνει αλλά ούτε και εμποδίζει μέλη ή φίλους της να παρευρεθούν ως πολίτες, με προσωπική τους ευθύνη, σε οποιαδήποτε συλλαλητήρια ή εκδηλώσεις τρίτων. Είναι τέλος αστείο να συσχετίζεται εκδήλωση της ΝΙΚΗΣ με εκδήλωση τρίτων που συμβαίνει σε απόσταση 500 χιλιομέτρων.

Σε καμία περίπτωση η ΝΙΚΗ δεν θα χαρίσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να μεθοδεύσει την φαιδροποίηση ενός τόσο σπουδαίου θέματος, όπως οι νέες ταυτότητες.

Αναγνωρίζουμε και συμμεριζόμαστε τις εύλογες ανησυχίες μίας πολύ μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας για τις νέες ταυτότητες, και θεωρούμε άδικη και αντιδημοκρατική την ειρωνεία και τον χλευασμό των πολιτών αυτών εκ μέρους της κυβέρνησης και των φίλων της. Η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον όρκο που έδωσε, χειραγωγεί με ανεπίτρεπτα μέσα την κοινή γνώμη, δεν σέβεται τον δημοκρατικό διάλογο, και τελικώς δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ΝΙΚΗ διοργανώνει τις ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ενημερωτικές επιστημονικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, στις οποίες με υπευθυνότητα και σοβαρότητα εκθέτει τις τεχνολογικές και νομικές ανησυχίες και ενστάσεις της αναφορικά με τις νέες ταυτότητες.

Υ.Γ. : Εάν υπάρξουν εκδηλώσεις τρίτων όπου η ΝΙΚΗ κρίνει ότι έχουν γνωστούς και αξιόπιστους διοργανωτές και ομιλητές, ασφαλώς και θα ενθαρρύνει μέλη και φίλους της να τα υποστηρίξουν, όπως εξάλλου στο παρελθόν έχει πράξει, αντιστεκόμενη στην φυλάκιση του Φ. Μπελέρη, στην υποχρεωτικότητα ιατρικών πράξεων, στην αποσιώπηση εγκλημάτων της κυπριακής τραγωδίας και στην προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.