Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Εκδρομή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς, στη Λάρισα

Δελτίο τύπου Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς
Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 44 μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς άρχισαν με περίπατο 2+2 χλμ από την Ροδιά προς το αισθητικό άλσος Μπογιατζί όπου ο Τιταρίσιος συναντά τον Πηνειό κεράστηκαν χυμό ροδιού από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας που τους μοίρασε και γούρια ροδιού στο γεύμα που ακολούθησε στην ταβέρνα του χωριού. 

Η Φιλόλογος Καθηγήτρια Πάνου Αποστολία συγγραφέας του βιβλίου ‘Η Ροδιά στην ιστορική διαδρομή της Θεσσαλίας’ για την γενέτειρα της τους ενημέρωσε αναλυτικά. Το απόγευμα επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με ξεναγό όπου φιλοξενείται η μαρμάρινη Θηλάζουσα που βρέθηκε στην Ροδιά. 

Το βράδυ ανέβηκαν στο φρούριο πάνω από το αρχαίο θέατρο για την θέαση της πανσελήνου και κατέβηκαν για το δείπνο στο Μεζέ-Μεζέ όπου διασκέδασαν με την ορχήστρα του Κρητικού Σταύρου Ντούρου με την συμμετοχή και των δικών μας Βασίλη Αντωνιάδη και Σοφίας Καραγιαννάκη. 

Την πρώτη Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Γ. Ι. Κατσίγρα για να εντυπωσιαστούν από όλους τους πίνακες των μεγάλων δημιουργών και συγκινήθηκαν πολλοί με τους πίνακες του Τάσσου για την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ και τον Μαρίνο Αντύπα. 

Η ενημέρωση από την Διευθύντρια Κα Δεληγιάννη ωραιοποίησε έτι περαιτέρω τους πίνακες στο σύγχρονο και ασφαλές κτίριο της Πινακοθήκης. Γευμάτισαν στη συνεχεία στου Νταλάκα στην πλατεία Νεάπολης και το απόγευμα πήγαν στο Πάρκο Αλκαζάρ για αναψυχή όπου έκλεισε η γεμάτη διήμερη εκδρομή που τους έκανε πλουσιότερους. 

Εντυπωσιάστηκαν από την πόλη των πλατειών, του πράσινου, των κυκλικών κόμβων, των πεζόδρομων και των ποδηλατόδρομων με τους περισσότερους να την γνωρίζουν για πρώτη φορά. Περισσότερες εικόνες πινάκων, φωτογραφιών και λεπτομερειών θα βρείτε στα πέντε άλμπουμ για το κάθε θέμα στην ομάδα Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς του Facebook.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.