Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Παρουσίαση υποψηφίων Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ

Συνεστίαση πραγματοποίησε η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, την Παρασκευή 14/7, με ομιλητή τον Κώστα Τσαουσίδη, υποψήφιο δήμαρχο Κιλκίς με την Λαϊκή Συσπείρωση. Στο τέλος της ομιλίας του παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του:

“Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ στο Μεταλλικό, στον ωραίο και φιλόξενο χώρο του Ξινού Νερού σε ένα χωριό που έχει την δική του σημασία για τους αγώνες που αναπτύχθηκαν όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλαδικά. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές σε ψήφους, ποσοστά και βουλευτές, με σημαντική άνοδο στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές πανελλαδικά είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα για τον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του! Και όλοι πλέον ξέρουν πως με το αποτέλεσμα αυτό βγαίνει πιο δυνατός ο λαός.

Και θα βγει ακόμα πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, στα οποία συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας.




Και συνέχισε λέγοντας:

“Έτσι και στο Κιλκίς, μπροστά στις δημοτικές περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβρη η κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να κριθεί με βάση τις θέσεις και τις πράξεις της. Τι σκοπεύουν να κάνουν; Ποιον θα υπηρετήσουν οι λεγόμενες «δημοκρατικές συμμαχίες»; Τελικά και στην τοπική διοίκηση θα έχουν τον ρόλο της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης; (και όχι για πρώτη φορά!)

“Η κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε ήδη την κλιμάκωση του αντιλαϊκού της έργου. Θα συνεχίσει να αξιοποιεί τον κρατικό μηχανισμό, την περιφέρεια και τους δήμους για να περνάει όσο γίνεται χωρίς αντιδράσεις τον αντιλαϊκό σχεδιασμό της. Γνωρίζουμε πολύ καλά και εδώ στο Κιλκίς για αυτόν! Γνωρίζουμε την συμβαίνει στην κατά τα άλλα ακμάζουσα ΒΙΠΕ του Κιλκίς. Συνέβαλαν εξάλλου όλοι οι τοπικοί παράγοντες, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων με την θετική γνωμοδότηση τους όταν απαιτήθηκε”.

“Γιατί μπορεί η ΝΔ στο Κιλκίς να μιλά για ανάπτυξη και την εγγύηση που προσφέρει η πρωτιά της για το σκοπό αυτό, αλλά ανάπτυξη των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού δεν θα έχουμε όσο συνεχίζεται η εφαρμογή της πολιτικής εξασφάλισης των κερδών των λίγων που αποδεικνύεται ότι είναι ασυμβίβαστα με τις ανάγκες των πολλών.




Τι κέρδισε και τι έχει να κερδίσει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία:


-- Από τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, χρημάτων που προέρχονται από τη φοροληστεία του ελληνικού λαού και των λαών των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ, όταν η μερίδα του λέοντος κατευθύνεται σε μεγαλοεργολάβους και σε έργα που δεν απαντούν σε καμία τοπική ανάγκη και έχουν ως μοναδικό γνώμονα τελικά την κατασπατάληση κονδυλίων;

-- Από τις πολυδιαφημιζόμενες αναπλάσεις, που δε στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των εργαζόμενων, αλλά στη διασφάλιση της κερδοφορίας των κατασκευαστικών ομίλων πχ τσιμεντόπαρκο; Ή επίσης με το πολυδιαφιμιζόμενο open mall του Κιλκίς, που από την πρώτη στιγμή φάνηκε ο ανορθολογισμός και ο καιροσκοπισμός τέτοιων κονδυλίων που ούτως ή άλλως τελικά δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στην αναδουλειά των μικρών αυτοαπασχολούμενων.

-- Από τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον δήμο και στην Περιφέρεια, την αποψίλωση των υπηρεσιών της που μειώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες, για να ενταθεί η εμπλοκή τους σε μια σειρά τομείς.

-- Από την ανυπαρξία οποιασδήποτε πρόνοιας για το πράσινο.,η οποία ούτως ή άλλως μπαίνει στην μέγγενη της λογικής κόστους οφέλους, όπως γραπτώς ομολογείται από την δημοτική αρχή σε απάντηση αιτημάτων κατοίκων του Μυλοχωρίου.

Αυτές είναι οι συνέπειες της περιβόητης ανάπτυξης, που δεν είναι για όλους, από τις δύο ΒΙΠΕ στην Νέα Σάντα και στο Σταυροχώρι , στα χωριά μας που ερημώνουν, στην κατάσταση στην πόλη του Κιλκίς όπως αντίστοιχα και στα χωριά του δήμου, στην ασφάλεια των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολικών, στην ποιότητα του νερού ή ακόμα ακόμα και στην διαχείριση των πόρων του δήμου. Το περιβαλλοντικό έγκλημα της πράσινης ανάπτυξης που συντελείται σε μεγάλο κομμάτι του κάμπου όπου όλες οι διοικήσεις βάζουν πλάτη.

Είναι ξεκάθαρο ότι μέσα από τις διαδικασίες fast track για τις επενδύσεις των λίγων… μπαίνουν στο περιθώριο οι ανάγκες των πολλών…

-- Όπως το ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας, που προσκρούει στη λογική "πάμε και όπου βγει…", ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης για τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών και των εργολάβων... Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει σχέδιο από την Πυροσβεστική για την περίπτωση εκτεταμένου βιομηχανικού ατυχήματος την στιγμή που επικίνδυνες βιομηχανικές λειτουργίες όπως βαφεία και καθαριστήρια βοούν για μια τέτοια ανάγκη.

-- Για την προστασία του περιβάλλοντος, που συνθλίβεται από το σχεδιασμό της πολυδιαφημιζόμενης "πράσινης ανάπτυξης". Αυτό αποδεικνύεται με το διαχρονικό έγκλημα με την ανακύκλωση στο δήμο Κιλκίς που είναι μια τρελή μπίζνα για κάποιες ΑΕ και για την οποία οι δημότες του Κιλκίς και όχι μόνο πληρώνουν αδρά τον κάθε επιχειρηματία μέσω των ανταποδοτιών τελών. Τελικά ευθυγραμμίζεται και υλοποιεί τον Εθνικό Σχεδιασμό που ψήφισε η κυβέρνηση, την εμπορευματοποίηση της διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα και με τις στοχεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βασίζονται στην αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει", και συνεχίζει να ρυπαίνει…

Οι δημοτικές αρχές της ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με τους συνδυασμοόυς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, άλλων διάτοντων αστέρων υποψήφιων δημάρχων, άλλων συμβούλων που άλλάζαν συνδυασμούς, όλοι μαζί, είτε από θέσεις Διοίκησης, είτε "αντιπολίτευσης" :

-- Στήριξαν τους προϋπολογισμούς του δήμου, αποδεικνύοντας ότι το κράτος σε όλα τα επίπεδα, "έχει συνέχεια", ψηφίζοντας όλοι μαζί προύπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα. Κανείς τους δε διεκδικεί την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα για τους αναπτυξιακούς νόμους, τα ΣΔΙΤ, για τις φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

-- Έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στη γύμνια της πολιτικής προστασίας, στα σχέδια επί χάρτου συνοδευόμενα πάντα από παράγοντες που είχαν και έχουν την δέουσα ανησυχία για χιονιά, για πυρκαγιές, για σεισμούς και φυσικά για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια βόλτα στο αγρόκτημα του Χέρσου, του Χωρυγίου, του Λεβεντοχωρίου και αλλού το τεκμηριώνει

-- Παρέδωσαν ελεύθερους χώρους σε ιδιώτες, όπως συνέβη με τους μύλους Σαμαρά, με την προοπτική δημιουργίας δικαστικού μεγάρου (στις καλένδες και αυτό!)

-- Στηρίζουν τους στόχους της "πράσινης μετάβασης", ενώ τώρα ορέγονται τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, που συνοδεύεται από νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και το λογαριασμό να πληρώνει και πάλι ο λαός.

-- Δεν έδειξαν καμία εγνοια για την κατάσταση της σχολικής στέγης σε όλο τον δήμο με αποκορύφωμα το ορφανό από κτίριο εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια 10ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς ή την στατική κατάσταση όλων των σχολικών και δημόσιων κτιρίων.

Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

“Έτσι, θα συνεχίσουν αυτή την πολιτική όποιοι συνδυασμοί εμφανιστούν που θα στηρίζονται από αυτά τα κόμματα αυτοτελώς ή και σε συνεργασία, όπως και όλοι όσοι εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι" αλλά αποδεικνύονται στην πράξη πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες του λαού. Εξάλλου στο Κιλκίς γνωριζόμαστε. Η κοροϊδία έχει και τα όρια της......

H απάντηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας εδώ στο Κιλκίς, απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που υλοποιούν τα κόμματά του και εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στην Περιφέρεια και τους Δήμους είναι στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου.

Αυτός είναι ο δρόμος για να δυναμώσει ο αγώνας:

Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Κιλκίς και Παιονία θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέες και οι νέοι έχουμε επιλογή που να αντιστοιχίζεται στα συμφέροντά μας και αυτή βρίσκεται στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές ο λαός της ΠΕ Κιλκίς μπορεί να βγει πιο δυνατός στηρίζοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της Λαικής Συσπείρωσης στον Δήμο Κιλκίς και στον Δήμο Παιονίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας .

Οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοΙνώθηκαν είναι:

-- Παπαδόπουλος Ηλίας, μέλος ΔΣ φιλοζωικού

-- Κοκκονίδης Βασίλης, αυτοαπασχολούμενος

-- Παγιαννίδης Κώστας, αυτοαπασχολούμενος γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Λαικών αγορών Κιλκίς

-- Σιδηρόπουλος Λάζαρος συνταξιούχος

-- Μπαρμπαποστόλου Ναταλία ιδιωτική υπάλληλος

-- Ισαακίδης Ηλίας, εκπαιδευτικός αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ Κιλκίς

-- Γιανουλίδης Φιλάκος πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αντιγόνειας

-- Τατίδης Κυριάκος, οικοδόμος

-- Τσαουσίδης Αθανάσιος, ιδιωτικός υπάλληλος

-- Τσιτσεκίδης Αναστάσιος, βιομηχανικός εργάτης

-- Νικολαίδου Σταυρούλα, βιομηχανική εργάτρια μέλος ΔΣ Κλαδικού σωματείου τροφίμων ποτών Κ. Μακεδονίας

-- Σαχινίδης Χρήστος, βιομηχανικός εργάτης αντιπρόεδρος Κλαδικού σωματείου μετάλλου Κ. Μακεδονίας

-- Παπαδόπουλος Κοσμάς, αγρότης

-- Παπαδοπούλου Μαρία, άνεργη

-- Τσαουσίδης Κώστας, αυτοαπασχολούμενος

-- Ταμουσίδης Νίκος, υδραυλικός

-- Φαχουρίδού Βίκυ, αυταπασχολούμενη στην εστίαση, αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς

- Τατίδης Νίκος, φοιτητής οικονομικού ΠΑΜΑΚ

-- Τζανάκης Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος σιδηροκατασκευές

-- Χριστοδουλίδης Περικλής, συνταξιούχος

-- Αιβαζίδης Βασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς

-- Ανδρεανίδης Λάζαρος, κτηνοτρόφος

-- Σιώχος Μιχάλης, γεωπόνος

-- Νικολαίδου Μαρία, αυταπασχολούμενη ραφείο

-- Μιχαηλίδης Θωμάς, συνταξιούχος

-- Νικολαίδης Μάκης, Πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς

-- Αναστασιάδης Βασίλης, συνταξιούχος

-- Φωτιάδης Κώστας, συνταξιούχος

-- Κιχίδου Δήμητρα, ιδιωτική υπάλληλος

-- Κατικαρίδου Βαρβάρα, φιλόλογος

-- Καλλιστρατίδης Αποστόλης, μαθηματικός

-- Χριστοδουλίδης Άλκης, οικοδόμος

-- Σιδηρόπουλος Κώστας, εκπαιδευτικός. Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Παιονίας

-- Σιδηροπούλου Βαρβάρα, εργάτρια μέλος ΔΣ Κλαδικού σωματείου ξύλου

-- Αποστολίδου Μαρία, φυσικοθεραπεύτρια

-- Τατίδου Αθηνά, φοιτήτρια εφαρμοσμένης πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.