Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 17/7/2023, 9:25 μ.μ.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση
Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 13-07-2023 έως και 17-07-2023, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης συνολικά οκτώ (8) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα μηχανήματα παραγωγής ήχου, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Εξιχνίαση ληστειών

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Ιουλίου 2023 σε περιοχή του Κιλκίς, ενεργώντας μαζί με 3 άγνωστους συνεργούς του, ακινητοποίησαν αλλοδαπό άνδρα με την απειλή όπλου που έφερε και μαχαιριών που έφεραν οι 2 από τους συνεργούς του και του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 300 ευρώ. Επίσης τον τραυμάτισαν με χρήση μαχαιριού και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας, αποχώρησε.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, μετά από καταγγελία ημεδαπής γυναίκας, σύμφωνα με την οποία προχθές (15 Ιουλίου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, με χρήση βίας της αφαίρεσε ένα χρυσό σταυρό λαιμού, αξίας 800 ευρώ και μία γυναικεία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών και φθορών σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας περιπτώσεις κλοπών και φθορών σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί ηλικίας 26, 22 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, εισήλθαν σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων τριών εταιρειών και προέβησαν σε φθορές διαφόρων συστημάτων των εγκαταστάσεων και σε αφαίρεση ποσότητας καλωδίων χαλκού. Το συνολικό κόστος ζημίας, την οποία υπέστησαν οι ιδιοκτήτριες εταιρίες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ περίπου.

Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θέτοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την πρόληψη και την καταστολή επικίνδυνων παραβάσεων και την εμπέδωση του αισθήματος τροχονομικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, πραγματοποίησε την 12 και 15-07-2023, επιχειρησιακές δράσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε δίκυκλα και βεβαίωσαν 56 παραβάσεις, εκ των οποίων:6 παραβάσεις για εκπομπές θορύβων,

26 πλημμελήματα για στέρηση ικανότητας άδειας οδήγησης και

24 λοιπές διοικητικές παραβάσεις

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Γρ. Λαμπράκη του Δήμου Θεσσαλονίκης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Τρίτη (18/07/2023) και την Τετάρτη (19/07/2023) θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Γρ. Λαμπράκη του Δήμου Θεσ/νικης, κατά τις ώρες 07:00΄ έως 19:00΄, από το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσ/νίκης. Ειδικότερα:Την Τρίτη (18/07/2023) δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Γρ. Λαμπράκη, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Διαγόρα έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Πολυγνώτου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από ανατολικά προς κέντρο πόλης, θα διεξάγεται μέσω των οδών Επιδαύρου, Βιζύης, Πυλαίας, Μικράς Ασίας, Κλεάνθους και των γύρω δρόμων της περιοχής.

Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από κέντρο πόλης προς ανατολικά, θα διεξάγεται μέσω των οδών Διαγόρα, Πραξαγόρα, Ιπποδρομίου, Φερεκίδου, Πολυγνώτου και του γύρω δρόμους της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Διαγόρα και Πολυγνώτου θα διεξάγεται κανονικά.Την Τετάρτη (19/07/2023) δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Γρ. Λαμπράκη, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερεχθέως έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Θωμά Βασιλειάδη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από ανατολικά προς κέντρο πόλης, θα διεξάγεται είτε μέσω των οδών Αθηναγόρα, Σεμέλης, Αετίωνος, Γρ. Λαμπράκη είτε μέσω των οδών Θωμά Βασιλειάδη, Δημ. Τσέλιου, Βιζύης, Πυλαίας, Μικράς Ασίας, Κλεάνθους και των γύρω δρόμων της περιοχής

Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από κέντρο πόλης προς ανατολικά, θα διεξάγεται είτε μέσω των οδών Δημ. Χαρίση, Παυσανία, Γρ. Στεφάνου, Δημ.Τσιαπάνου, Γρ. Λαμπράκη είτε μέσω των οδών Επιδαύρου, Δημ. Τσέλιου, Δημ. Τσιαπάνου, Γρ. Λαμπράκη και του γύρω δρόμους της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Ερεχθέως – Αετίωνος και Θωμά Βασιλειάδη θα διεξάγεται κανονικά.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.