Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Κιλκίς 2023. Το μελλοντικό κυριλέ προάστιο της Θεσσαλονίκης!

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης
Το Κιλκίς σήμερα το 2023
Αναμφισβήτητα, είναι κοινή διαπίστωση, πως το Κιλκίς είναι μια από πιο «αδιάφορες» πόλεις της Ελλάδας μας. Χωρίς ιδιαίτερη ομορφιά, χωρίς τουρίστες, άχρωμη, άοσμη, άγευστη. Οι Κιλκισιώτες γκρινιάζουμε για τα πάντα που συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν, ενώ οι ξένοι είτε μας δουλεύουν για την κατάντια μας να ζούμε σε αυτό τον ξερότοπο, ενώ άλλοι μας συμπονούν για την ατυχία μας που γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ.

Σχεδόν οι περισσότεροι φοιτητές μένουν Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχονται αφού δεν αντέχουν με τίποτα τη ζωή εδώ, ενώ εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές, γιατροί, στρατιωτικοί κτλ έρχονται το πρωί για δουλειά και φεύγουν άρον άρον μεσημέρι, μήπως και γλυτώσουν τον εφιάλτη να ζήσουν εδώ…

Οι Θεσσαλονικείς μας βλέπουν υποτιμητικά αφού είμαστε «επαρχία» και «ασόν Κιλκίς» που λένε συχνά κοροϊδευτικά.

Θεσσαλονικιέ έχει ο καιρός γυρίσματα…

Όσοι έχετε επαφές με Θεσσαλονίκη, θα έχετε διαπιστώσει πως η ζωή εκεί γίνεται εφιαλτική και για πολλούς λόγους. Τα ενοίκια έχουν ξεφύγει και για ένα αξιοπρεπές τριάρι στην Τούμπα θέλεις 600-800 ευρώ!

Βάλτε ότι έχει μαζευτεί η σάρα και μάρα, κυκλοφοριακό κομφούζιο, εγκληματικότητα, βρωμιά, και γενικά μια ανυπόφορη κατάσταση. Θεωρώ μαθηματικά δεδομένο πως στο άμεσο μέλλον το Κιλκίς θα γίνει πρωταγωνιστής εξελίξεων. Με ένα όρο όμως για να μην ξεχνιόμαστε. Οι τοπικοί άρχοντες να αντιληφθούν τι συμβαίνει και να αρπάξουν την ευκαιρία με μεθοδικές και συντονισμένες κινήσεις. Με ανοιχτά μυαλά, μεράκι και όραμα… Λίγο δύσκολο βέβαια, διότι μιλάμε για Κιλκισιώτες πολιτικούς…

Κιλκίς στα επόμενα χρόνια. Κρατήστε αυτό το άρθρο…

Είναι σίγουρο πάντως, πως την επόμενη δεκαετία το Κιλκίς θα μετατραπεί από ουραγός σε πραγματικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων της ευρύτερης περιοχής. Κρατήστε αυτό το άρθρο…

Μας έβγαλαν την πίστη οι άτιμοι-άχρηστοι με τα μεγάλα έργα που έχουν καταντήσει αστείο σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης, αλλά αν και όποτε παραδοθεί το κομμάτι Σάντα-Άσσηρος, τότε θα φτάνεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε 40 λεπτά! Από την Καλαμαριά θέλεις περισσότερο χρόνο και με μποτιλιάρισμα.

Τι σημαίνει με απλά λόγια αυτό; Πως το Κιλκίς θα μετατραπεί άμεσα στο ΑΚΡΙΒΟ και ΚΥΡΙΛΕ ΠΡΟΑΣΤΙΟ της Θεσσαλονίκης. Αλλά είπαμε με ποια προϋπόθεση: Να το χειριστούμε και να το προβάλουμε έξυπνα εμείς οι Κιλκισιώτες. Το Κιλκίς θα γίνει το νέο Πανόραμα και Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Από τι να ξεκινήσουμε; Από τις ιδιαίτερα χαμηλές που θα βρει κάποιος για να αγοράσει ή να νοικιάσει σπίτι στο Κιλκίς; Γιατί δηλαδή να μένει στις άναρχα δομημένες, θορυβώδεις, βρώμικες, με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και γενικά υποβαθμισμένες περιοχές όπως η Ευκαρπία, Εύοσμος, Σταυρούπολη, Νικόπολη κτλ; Γιατί να αγοράσει ή να νοικιάσει σπίτι ο άλλος στην «αξιοπρεπή» Καλαμαριά όταν οι τιμές είναι διπλάσιες και τριπλάσιες από το Κιλκίς; Για να λέει ότι μένει στην συμπρωτεύουσα και όχι στο χωριό το Κιλκίς;

Αν είμαστε έξυπνοι, από τώρα πρέπει να αρχίζουμε να ανακαινίζουμε σπίτια, να δούμε «ανενεργά» οικόπεδα που μπορεί να γίνουν οικοδομές, να ξεκινήσουμε καμπάνιες προσέλκυσης νέων μόνιμων κατοίκων κυρίως Ελλήνων, αφού είναι δεδομένο πως σύντομα θα αλλάξουν πολλά στη σύνθεσή του...

Η στρουθοκάμηλος καλά κάνει και βάζει το κεφάλι για να κάνει πως δεν βλέπει. Αλλά εμείς δεν βλέπουμε τι συνταρακτικές αλλαγές συμβαίνουν δίπλα μας; Οι νέοι μόνιμοι κάτοικοι που στην πλειοψηφία τους θα είναι Θεσσαλονικείς, θα ξοδεύουν τα χρήματά τους στο Κιλκίς ( σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, εμπορική αγορά, φροντιστήρια, βενζινάδικα, φόροι στο δήμο Κιλκίς κτλ).

Θα μένουν εδώ φτηνά, όμορφα, χαλαρά και με αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Κι αν θέλουν να πεταχτούν στη Θεσσαλονίκη, σε λίγη ώρα θα είναι εκεί με το νέο δρόμο.

Αν ήμασταν έξυπνοι θα αναβαθμίζαμε την περίφημη ορθοπεδική αλλά και τη μαιευτική μας κλινική. Έτσι κι αλλιώς όλοι πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη, είτε για να γεννήσουν είτε για ιατρική περίθαλψη. Η ορθοπεδική μας «πετάει» και θα μπορούσε να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου ( ο δρόμος που λέγαμε).

Όσο για τη μαιευτική, γιατί να χρυσοπληρώνουμε τις ιδιωτικές κλινικές και να μην ερχόμαστε στο Κιλκίς; Ε; Γιατί; Φαντάζεστε το νοσοκομείο του Κιλκίς να είναι γνωστό για τους καλούς γιατρούς, την εξυπηρέτηση, τις καλές συνθήκες, τα φτηνά τιμολόγια; Μόνο ορθoπεδική και μαιευτική. Καλά στελεχωμένες και να βάζουν μέσο να έρθουν όλοι στο Κιλκίς.

Και εμείς να μην προλαβαίνουμε να κάνουμε προσλήψεις. Προς το παρόν διαρροή χρήματος στη Θεσσαλονίκη και ένα απαρχειωμένο και απαξιωμένο νοσοκομείο της δεκαετίας του 50 που ούτε για μουσείο δεν αξίζει πλέον. Δεν πειράζει, περαστικά μας. Πονάει αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Αν ήμασταν έξυπνοι θα κάναμε όλο το Κιλκίς «εκπτωτική πόλη». Όλο; Ναι ΟΛΟ το Κιλκίς ένα τεράστιο Outlet! Να βρουν τρόπους και νομικές λύσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς: ο εμπορικός σύλλογος, το επιμελητήριο, τα μαγαζιά μας κτλ. Να συναγωνιστείς την αγορά της Θεσσαλονίκης; Είσαι χαμένος από χέρι. Τι να συγκρίνεις; Την Τσιμισκή με την τρισάθλια 21η Ιουνίου που θυμίζει Τίρανα την εποχή του Χότζα;

Αν όμως ο Θεσσαλονικιός, ο Σερραίος, ο τουρίστας της Χαλκιδικής και της Πιερίας ξέρει ότι υπάρχει μια ολόκληρη πόλη με φτηνά προϊόντα και σε απόσταση αστεία (ο δρόμος που λέγαμε), σίγουρα θα έρθει. Και όχι μόνο θα ψωνίσει, αλλά θα φάει, θα πιει, θα περπατήσει στην πόλη.

Αυτοί θα ψωνίζουν και εμείς θα έχουμε νέες θέσεις εργασίας συνέχεια και καλοπληρωμένους επιχειρηματίες. Μόνο μην πάει στο τσιμεντοπάρκο όμως και τρομάξει ο ξένος επισκέπτης. Μεράκι και αισθητική θέλει, αλλά ποιος το έχασε να το βρούμε εμείς στο Κιλκίς;

Αν ήμασταν έξυπνοι θα κάναμε πολλά ακόμη στη Δοϊράνη που αργοπεθαίνει, στο Πάϊκο, τα Κρούσια, την Πικρολίμνη, και και και... Αλλά δυστυχώς είμαστε για καμιά γιορτούλα και κανένα πανηγύρι με σουβλάκια. Μέχρι εκεί... Οι εξελίξεις στο Κιλκίς θα είναι μεγάλες και όχι μόνο εξαιτίας του δρόμου...

Κυριακή κοντή γιορτή.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.