Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Δημήτρης Βαφειάδης: Δηλώνω παρών για το Δήμο Κιλκίς

Υπογράφει ο Δημήτρης Βαφειάδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς
Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι καλημέρα,
Γεννήθηκα και έζησα στο Κιλκίς όλη μου τη ζωή. Ασχολήθηκα με τα κοινά από νεαρή ηλικία γιατί πάντα με ενδιέφερε το καλό του τόπου μας.

Αρκετά χρόνια τώρα, βλέπουμε τον τόπο μας να αργοπεθαίνει, τους τοπικούς άρχοντες και εκλεκτούς μας να διαγκωνίζονται μέσα από υπόγειες διαδρομές για τους διαφόρων ειδών θώκους, να λειτουργούν με γνώμονα την επανεκλογή τους και κοστολογώντας αυτήν σε βάρος του τόπου μας και των προβλημάτων του.
Αρκετά χρόνια τώρα η αυτοδιοίκηση γίνεται ο τόπος όπου αναπτύσσονται συντεχνιακά και πολιτικά συμφέροντα, στρατηγικές πολιτικών παραγόντων και όλα αυτά σε βάρος τελικά του ρόλου και προορισμού της.

Όλα όσα βιώνουμε, ψιθυρίζουμε ή φωνάζουμε ή αγανακτούμε μας οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη την συμμετοχή όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεών του, έχει ανάγκη το όραμα, την φωνή και την τόλμη.

Ο τόπος μας χρειάζεται να υπάρχει και όχι να είναι ανέκδοτο. Ναι το Κιλκίς υπάρχει και υπάρχει για όλους όσους το αγαπάμε. Το Κιλκίς μπορεί να αλλάξει σελίδα, και να γίνει φωτεινό και ελπιδοφόρο, έχοντας αρωγό ενεργές, υγιείς , ανιδιοτελείς και προοδευτικές δυνάμεις που εδώ και καιρό βρίσκονται στο περιθώριο απογοητευμένες και απραγείς.

Σήμερα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ ο τόπος μας να πάει μπροστά!
Όλα αυτά εδώ και καιρό στο Κιλκίς προβληματίζουν μεγάλη μερίδα προοδευτικών πολιτών που δεν έχει επιλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα συρθεί σε πολλές περιπτώσεις στην επιλογή να στηρίξει και να ψηφίσει συγγενείς, φίλους και γνωστούς , για λόγους άσχετους με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για τον λόγο αυτό δηλώνω επίσημα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς στις επερχόμενες εκλογές, με στόχο να ενώσω και να συζητήσω με όλες αυτές τις προοδευτικές δυναμικές και υγιείς ομάδες του τόπου μας που θέλουν και ονειρεύονται έναν Δήμο που τους αξίζει, αποδεσμευμένο από εξαρτήσεις και συνάφια.

-Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πρόσωπα που συγκρούονται και διεκδικούν αλλάζοντας τον τόπο. Από πρόσωπα που δεν εμπορεύονται την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών, αλλά είναι παρόντες αλλάζοντας τον Δήμο, από άκρη σε άκρη, με πρόγραμμα, δράση και αποφασιστικότητα. Από πρόσωπα που ενδιαφέρονται για τον τόπο και όχι για την εκλογή ή επανεκλογή τους.

-Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει μέσα από τους εκπροσώπους της να σεβαστεί τον ρόλο της και την αποστολή της που είναι αποκλειστικά και μόνο η καλυτέρευση της ζωής του δημότη και η ποιότητα της καθημερινότητάς του.

-Ξεκινώ άμεσα το διάλογο και την συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου μας και φυσικά με όλους τους δημότες σε ένα ευρύ δημόσιο διάλογο, σε ένα δημιουργικό και παραγωγικό κύκλο εργασιών, καταγράφοντας τα προβλήματα και ακούγοντας προτάσεις, διαμορφώνοντας μαζί με εσάς ένα πρόγραμμα δράσης για την επόμενη δημοτική περίοδο που θα στοχεύει σε ένα βήμα μπροστά για τον τόπο μας και στην ισόρροπη ανάπτυξή του.

-Μπορούμε να το πετύχουμε, αξιοποιώντας πρόσωπα ικανά και κάθε διαθέσιμο οικονομικό πόρο.

-Εμπιστεύομαι τον τόπο μας, εμπιστεύομαι τις δυνάμεις της προόδου που έχει, αυτές που μπορούν να του δώσουν προοπτική και όραμα.

-Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να δώσουμε θέση στην αισιοδοξία, να δώσουμε την προοδευτική και εμπροσθοβαρή επιλογή στους συνδημότες μας ώστε όλοι μαζί να δώσουμε το χέρι βοήθειας στο Κιλκίς, αυτό που έχει ανάγκη για να βγει από το τέλμα.

-Χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που όχι μόνο θα διαχειρίζεται αλλά και θα δημιουργεί.

-Που θα ακούει τους δημότες ως συμμέτοχους της κοινής προσπάθειας και όχι ως διοικούμενους.

-Μια δημοτική αρχή που δεν θα έχει ως πρωταρχική έγνοια το μοίρασμα θέσεων, αλλά το μοίρασμα ιδεών.

-Που θα δώσει χώρο και χρόνο σε ανθρώπους που μέχρι σήμερα δεν συμμετείχαν, που δεν πίστευαν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στο Δήμο μας. Που θεωρούσαν (μάλλον δικαίως), ότι όλα γίνονται μέσα από ένα κλειστό σύστημα εξουσίας στο οποίο δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να εισέλθουν.

-Μια δημοτική αρχή που δεν θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια λάθη ευχόμενη ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Τώρα έχουμε ανάγκη το Κιλκίς να αλλάξει, να γίνει εξωστρεφές και στην προσπάθειά μας αυτή δεν περισσεύει κανείς Κιλκισιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.