Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Δήλωση των υποψηφίων βουλευτών Κιλκίς του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Η εκλογική μάχη της 25ης Ιούνη θα κρίνει τη σύνθεση της νέας Βουλής, όπου την πραγματική διαφορά μπορούν να κάνουν μόνο οι κομμουνιστές βουλευτές που θα εκλέξει ο λαός με την ψήφο του. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ και τη συναίνεση που θα προσφέρουν για άλλη μια τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι.

Η προσπάθεια ειδικά των τελευταίων ημερών είναι ακόμα πιο κρίσιμη, απέναντι σε έναν εκλογικό νόμο που κλέβει έδρες για να τις χαρίσει στο πρώτο κόμμα.

Οι λαϊκοί άνθρωποι έχουν κάθε λόγο να κόψουν τη φόρα στη ΝΔ

Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι λαϊκοί άνθρωποι τoυ Κιλκίς, που ψήφισαν τη ΝΔ κάτω από τα εκβιαστικά διλήμματα, υιοθετώντας τη λογική που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ή σκέφτονται τώρα να την ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως παίζει χωρίς αντίπαλο.

Σας λέμε καθαρά, αυτό που ήδη πολλοί και πολλές σκεφτόσαστε, ότι δεν έχετε κανέναν λόγο να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη ΝΔ, ίσα ίσα, έχετε κάθε λόγο να την κοντύνετε, να της κόψετε λίγο τη φόρα. Γιατί αυτή την ψήφο θα τη βρείτε αύριο απέναντί σας, όταν οι μεγαλοεργοδότες θα σας ζητάνε να βάλετε περισσότερο πλάτη για να σωθούν τα κέρδη της επιχείρησης, θα αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση.

Θα τη βρείτε απέναντί σας τους ίδιους τους βουλευτές της στο Κιλκίς, όταν τα κοράκια των τραπεζών και των funds θα ξεσπιτώνουν τις λαϊκές οικογένειες, όταν η ΝΔ θα υλοποιεί το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, θα φορτώνει νέα βάρη στον λαό για να σωθούν και οι ντόπιοι όμιλοι και επιχειρηματίες και οι τράπεζες στη νέα κρίση.

Αυτή την ψήφο οι εργαζόμενοι θα τη βρείτε απέναντί σας, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει πράξη τις υποδείξεις της Κομισιόν για νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, νέους φόρους στον λαό για να ελαφρύνουν το κεφάλαιο, για καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις μέχρι νεοτέρας.

Θα τη βρείτε απέναντι σας, όταν η ΝΔ - με προσωπική όπως λέει επίβλεψη του Μητσοτάκη - θα φτιάχνει το νέο ΕΣΥ ΑΕ.Ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται ότι θα αναμορφώσει το ΕΣΥ και ότι είναι στοίχημα για την επόμενη κυβέρνηση. Το προηγούμενο διάστημα όμως τρεις γυναίκες πέθαιναν περιμένοντας το ασθενοφόρο που δεν υπήρχε, 600 συνάνθρωποι μας στην πανδημία έχασαν τη μάχη με τη ζωή. Σήμερα το Κιλκίς παραμένει χωρίς ΜΕΘ και το ΕΚΑΒ έχει προσωπικό για 2 συνεργεία, ένα στο Κιλκίς και ένα στη Γουμένισσα. Στο νομό με μια από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά ΒΙΠΕ!!!

Και θα προωθεί τα πανεπιστήμια ΑΕ, καταργώντας το άρθρο 16, με τη συναίνεση φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή την ψήφο θα τη βρείτε απέναντί σας, όταν θα μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στο μακελειό στην Ουκρανία στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι οποίοι ήδη προετοιμάζουν και τις νέες επικίνδυνες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Να μη σκορπίσει, να μη χαριστεί η ψήφος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των νέων παιδιών, των ανθρώπων που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, των ανθρώπων που έζησαν και μεγάλωσαν στην ΕΣΣΔ και στις Λαϊκές Δημοκρατίες, στα κόμματα της συναινετικής αντιπολίτευσης

Όπως λοιπόν οι εργαζόμενοι δεν έχετε ούτε μισό λόγο να ενισχύσετε περισσότερο τη ΝΔ, δεν έχετε και κανέναν λόγο να σκορπίσετε την ψήφο σας στα κόμματα της συναινετικής, συστημικής αντιπολίτευσης, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι θα συνεχίζουν να ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια του Μητσοτάκη, θα βάζουν πλάτη σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, όπως πάντα έκανε η σοσιαλδημοκρατία.

Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον λαό μας, σε κανέναν βιοπαλαιστή Κιλκισσιώτη, ούτε στην οικογένειά του και στους αγώνες του.

Έχουν το θράσος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι αν πάρει 1% παραπάνω το ΚΚΕ, δεν έχει καμιά σημασία, σε αντίθεση με το 1% - 2% αν πάρει παραπάνω το κόμμα τους. Αφού βέβαια έχουν χαρίσει το 41% στη ΝΔ, έχουν αφιερώσει όλη αυτή την προεκλογική περίοδο στο πώς θα κόψουν κάτι από το ΚΚΕ.

Θέλουν να κρυφτούν, αλλά τα βρώμικα κόλπα που αντέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν τους αφήνουν. Είναι ξεκάθαρο ότι κρίνουν κοιτώντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ζυγίζουν τις ψήφους με τα δικά τους κριτήρια που είναι υποταγμένα στο σύστημα. Δεν προσπαθούν μόνο να χτυπήσουν το ΚΚΕ, να βάλουν τρικλοποδιές σε όσους νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί. Κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν απλό κόσμο να κάνει μία ριζοσπαστική και προοδευτική επιλογή, κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ.

Δεν θα κάνει καμία θετική διαφορά για τον λαό αν έχει το ΠΑΣΟΚ μία μονάδα παραπάνω, δεν θα έχει καμία θετική διαφορά για τον λαό αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μονάδα παραπάνω.

Ακριβώς το αντίθετο. Θα είναι αρνητική εξέλιξη να αυξηθούν οι βουλευτές εκείνοι που θα συνεχίσουν στον δρόμο που έκανε τη ΝΔ πιο ισχυρή, δηλαδή στον δρόμο της συναινετικής αντιπολίτευσης, της σύγκλισης σε στρατηγικά ζητήματα και της υπερψήφισης δεκάδων αντιλαϊκών νομοσχεδίων.

1% παραπάνω για το ΚΚΕ σημαίνει παραπάνω κομμουνιστές αγωνιστές, μαχητές βουλευτές, που θα τους βρίσκεται στο πλευρό σας, όπως ήταν στο πλευρό σας, όλα αυτά τα χρόνια τα στελέχη του κόμματος στο νομό και μαζί οι δύο κομμουνιστές βουλευτές από τη Θεσσαλονίκη, που κατέθεσαν πλήθος ερωτήσεων και παρεμβάσεων για τον νομό Κιλκίς.

Την άλλη Κυριακή, εδώ, στο Κιλκίς, το ΚΚΕ πρέπει να είναι ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατό!

Γιατί αυτό χρειάζεται ο λαός μας, αυτό χρειάζονται οι εργάτες και οι εργάτριες, αυτό χρειάζονται οι μικροεπαγγελματίες της πόλης που παλεύουν για την επιβίωση, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που τέλειωσαν το σχολείο και ετοιμάζονται για σπουδές ή για δουλειά.

Αυτό χρειάζονται απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει δεύτερο βουλευτή στο Κιλκίς για να σαρώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματά μας, να φορτώσει στον λαό τα καινούρια ματωμένα πλεονάσματα, αλλά και τη νέα κρίση που φαίνεται να είναι προ των πυλών.

Μπορεί τέσσερα χρόνια να τα βρήκανε εύκολα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν το 50% και το 70% των νομοσχεδίων τους, αντίστοιχα, αλλά δεν τα βρήκανε και πολύ εύκολα στην προσπάθειά τους να νομιμοποιήσουν στις λαϊκές συνειδήσεις τους αντιλαϊκούς τους νόμους, δεν τα βρήκανε και πολύ εύκολα όταν προσπαθούσανε να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Για αυτό και εδώ στο Κιλκίς κάποιοι υποψήφιοι βουλευτές μας λένε ότι άλλα είπανε και άλλα καταλάβαμε...

Γιατί πάντα απέναντί τους υπήρχε μόνο το ΚΚΕ, με τις δυνάμεις του πάντα μπροστά, τολμηρά, μαχητικά και αταλάντευτα, να κάνει πράξη το σύνθημα: “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής”. Το ίδιο θα κάνει και τώρα!

Κι ας προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ στο Κιλκίς να καλέι τον λαό να εκλέξει δημοκρατικό, λέει βουλευτή.

Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να αφοπλίσει τον λαό, μιλώντας για τη δήθεν παντοδυναμία της ΝΔ.

Και οι δύο έπαιξαν και εμπορεύτηκαν για χρόνια τις έννοιες της προόδου, της αριστεράς, απογοήτευσαν τον λαϊκό κόσμο που τους εμπιστεύθηκε με την πολιτική που εφάρμοσαν. Του είπαν και του έδειξαν με τις πράξεις τους ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική», του είπαν «να σκύψει το κεφάλι», να «προσαρμοστεί» και τελικά να διαλέξει τον «λιγότερο κακό διαχειριστή». Και εδώ στο Κιλκίς οι πιο παλιοί, αλλά και οι νεότεροι κάτι ξέρουν για τα βρώμικα κόλπα του ΠΑΣΟΚ. Κάτι θυμούνται από τους εκβιασμούς των ΠΑΣΟΚων για να εγκλωβίσουν, να κλέψουν τις ψήφους των λαϊκών ανθρώπων. Τα ίδια κόλπα του ΠΑΣΟΚ αντιγράφει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι κάθε ψήφος που δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί το σχέδιο της ΝΔ...

Ο ίδιος ο λαός ξέρει καλά τι σημαίνει να πάρει το ΚΚΕ παραπάνω ποσοστό.

Γιατί το να πάει το ΚΚΕ στο 8% και παραπάνω σημαίνει ότι θα εκλεγούν περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές που θα είναι στήριγμά τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ενώ, το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 20% στο 21% σημαίνει να εκλεγούν 1-2 παραπάνω βουλευτές που θα ψηφίζουν εμβληματικά νομοσχέδια του Μητσοτάκη και θα υπονομεύουν τους αγώνες.

Ας αναρωτηθεί ο καθένας και εδώ στο Κιλκίς. Εδώ που θέλουν να εκλεγούν βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ. Ας μας απαντήσουν, πώς θα γίνουν ανάχωμα στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ; Με τα μισά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς να πλαισιώνουν υποψηφίους στηριζόμενους/προερχόμενους από τη ΝΔ; Ή του ΣΥΡΙΖΑ που έχει βουίξει η χώρα με τα κομπρεμί του ενάντια στον αγωνιστή δήμαρχο Πάτρας, στο Περιστέρι και εδώ στο Κιλκίς στις εκλογές για τη διοίκηση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Κανένας Κιλκισσιώτης και Κιλκισσιώτισσα να μη σκορπίσει την ψήφο του ούτε στα κόμματα - δημιουργήματα του μιντιακού κατεστημένου, όπως αυτό της κ. Κωνσταντοπούλου με το αμαρτωλό παρελθόν, από την περίοδο της εξαπάτησης του λαού το πρώτο εξάμηνο του 2015. Εξαπάτηση την οποία η ίδια υπηρέτησε από τη θέση της προέδρου της Βουλής.

Είναι άλλωστε η εμπνεύστρια της φράσης ότι η κατάργηση των μνημονίων, που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, ήταν “σχήμα λόγου”!

Να προβληματιστεί προοδευτικός κόσμος που σκέφτεται να την ψηφίσει όταν σε δημόσιο χώρο στην πόλη του Κιλκίς ομολογούσαν ότι ο ναζιστής εγκληματίας Κασιδιάρης έδινε γραμμή μέσα από την φυλακή να υπερψηφιστεί το μόρφωμα της Κωνσταντοπούλου.

Ούτε τα διάφορα ακροδεξιά μορφώματα που σπρώχνονται να μπουν στη Βουλή, όπως το νεόκοπο κόμμα Νίκη. Κόμμα αντιδραστικό συνώνυμο του σκοταδισμού. Ενάντια στις εκτρώσεις, υπέρ της υποχρεωτικής δωρεάν κοινωνικής εργασίας στους φτωχοδιάβολους οφειλέτες των τραπεζών, υπερασπιζόμενο την ΚΑΠ, με γνώμονα την συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής στους λίγους καμουφλαρισμένο φυσικά από μια εθνική ρητορική.

Τώρα κρίνονται όλα, να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ

Στις 21 Μάη έγινε μεν το πρώτο βήμα, αλλά θα μείνει μετέωρο αν δεν επιβεβαιωθεί με την ψήφο στο ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή.

Μόνο αυτή η ψήφος θα μετρήσει και θα φέρει αποτελέσματα που θα μας ακολουθούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, πάμε να βρούμε τους πάντες, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ.

Αξίζει ο καθένας και η καθεμιά να κάνει κάθε προσπάθεια, κάθε θυσία για να εξασφαλίσει την ψήφο του στο Κόμμα. Την αποχή δεν θα τη βρει κανείς στο πλάι του στα δύσκολα που έρχονται.

Τις ώρες που απομένουν, με οργή, με καρδιά και με μυαλό, πάμε να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στη δύναμή μας!

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Κώστας Τσαουσίδης, Ηλίας Σμυδάκης–Χαμουρούδης, Ρία Αλτιπαρμακίδου, Σταυρούλα Νικολαϊδου, Μέμα Τεμεκενίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.