Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Μπροστά στην κάλπη

Υπογράφει η Κυριακή Γεωργ.Τομπουλίδου
Υποψήφια βουλευτής ν. Κιλκίς ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Μια θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας, που αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες πολιτικές μορφές, είναι ο σεβασμός της ατομικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία, να εκφράζουν τις απόψεις τους και να επηρεάζουν τις αποφάσεις.

Στην πολιτική, οι ιδέες και οι αξίες συγκρούονται, ενώ διαμορφώνονται πολιτικές κατευθύνσεις και στρατηγικές για την επίλυση προβλημάτων και την επίτευξη στόχων. Οι πολιτικοί αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στην κοινωνία, έχοντας την ευθύνη να προάγουν το κοινό καλό και να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των πολιτών.

Μέχρι εδώ όλα καλά και νομίζω ότι κανείς δεν διαφωνεί με τα προαναφερθέντα. Όμως το ερώτημα κατά πόσο το πολιτικό μας κατεστημένο, μετά την μεταπολίτευση, μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ρόλο που του ανατέθηκε με την ψήφο μας αλλά και το τι μέλει γενέσθαι, θα πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής που θα καθορίσει την ψήφο μας όταν μόνοι πλέον μέσα στην κάλπη θα κληθούμε να επιλέξουμε όχι μεταξύ σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας αλλά εάν και πώς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε στον Μεσαίωνα που είναι ήδη προ των πυλών.

Σήμερα όλο το πολιτικό σύστημα εάν θέλει να έχει ρόλο στο μέλλον θα πρέπει αρχικά να ζητήσει μία συγγνώμη για όλα όσα έχει κάνει, να αναγνωρίσει την αποτυχία του να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, την ανεπάρκεια στην πολιτική του λειτουργία και να απαγκιστρωθεί από τα κάθε λογής συμφέροντα που επέβαλαν τα συμφέροντά τους σε βάρος της κοινωνίας.

Ο λαός δεν ξεχνά αλλά τιμωρεί, συγχωρεί, ανέχεται και ελπίζει. Έχει ανθρωπιά, λυπάται και χαίρεται, έχει συναισθήματα και το έδειξε στις κάλπες πριν λίγες ημέρες όταν τιμώρησε, συγχώρεσε, ανέχτηκε μα εξακολουθεί να ελπίζει.

Ελπίζει γιατί ξέρει ότι πέρα από τις πολιτικές ιδεολογίες και τα κόμματα, υπάρχουν κοινά σημεία που μας ενώνουν. Είμαστε όλοι πρόσωπα με όνειρα, φιλοδοξίες, χαρές και λύπες. Έχουμε ανάγκες, πόθους και πεποιθήσεις που μας καθοδηγούν στη ζωή μας.

Όλοι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή, για περισσότερη δικαιοσύνη και ισότητα. Αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας και για να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που κληρονομήσαμε.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και αβεβαιότητες, οι οποίες διαμορφώνουν έναν ασταθή κόσμο. Η ταχεία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, οι οικονομικές δυσκολίες και οι αναταράξεις που παρουσιάζονται σε διάφορες πτυχές της ζωής μας, μας καλούν να είμαστε δημιουργικοί και αποφασιστικοί και να έχουμε ηγέτες που να μπορούν πρώτα και πάνω από όλα να επαναφέρουν την ανθρωπιά στην πολιτική. Ηγέτες που θα βάλουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των αποφάσεων και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα είναι πιο δίκαιος, πιο ενωμένος και η ευημερία θα είναι για όλους.

Λίγο πριν την ώρα της κάλπης θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κίνημα που αναγνώρισε τα λάθη του και δεν δίστασε να επωμιστεί και να πληρώσει όχι μόνο τα βάρη που του αναλογούσαν αλλά όλου του πολιτικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ όμως υπάρχει και θα υπάρχει γιατί κανείς δεν ξεχνάει όλα όσα πέτυχε.

Σήμερα λοιπόν, αν και ο δρόμος μπροστά μπορεί να είναι δύσκολος, πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιστορία μας έχει δείξει ότι ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Κατά τη διάρκεια πολλών προηγούμενων περιόδων κρίσης, αναδείξαμε τον πνευματικό μας πλούτο, την κοινότητα και την ανθρώπινη αντοχή για να ξανασηκωθούμε. Και σήμερα, η ισχυρή μας πίστη στο μέλλον και η ενότητά μας μπορούν να μας οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες.

Η επόμενη μέρα μπορεί να φέρει μαζί της προκλήσεις αλλά ξέρουμε ότι θα δούμε και νέες ευκαιρίες. Το ΠΑΣΟΚ δεν διχάζει, δεν ξεχωρίζει, δεν ζητάει συγχωροχάρτια και δηλώσεις νομιμοφροσύνης αλλά θα αγωνιστούμε για να δούμε μια χώρα που είναι ενωμένη, θα αγωνιστούμε για μια κοινωνία όπου η εκπαίδευση και η κατάρτιση είναι προσβάσιμες σε όλους, όπου η δικαιοσύνη είναι αναμφίβολη και η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα.

Σαν πολίτες, έχουμε την ευθύνη και τη δυνατότητα να συνεργαστούμε για να διαμορφώσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε. Με την ενεργό συμμετοχή μας στην κάλπη, στην πολιτική, στην κοινότητα και στην κοινωνία, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αναγέννηση και να είμαστε πηγή έμπνευσης για τους γύρω μας, αγκαλιάζοντας τη δύναμη της ελπίδας και της αλληλεγγύης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η ελπίδα γιατί απέδειξε ότι ακούει την κοινή γνώμη, αναζητά την συναίνεση και αφουγκράζεται τις διαφορετικές απόψεις.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πολιτική είναι ένα διαρκές έργο βελτίωσης και προόδου. Σας καλούμε λοιπόν να εμπιστευτείτε το ΠΑΣΟΚ, να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε. Το αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και των κάθε λογής λοιμώξεων. Δεν πέσαμε, δεν διαλυθήκαμε. Μείναμε όρθιοι και τώρα ήρθε η ώρα να ξαναπάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.

Να ξανασηκώσουμε τον πράσινο ήλιο κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.