Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Πολύτιμη δωρεά του Δημήτρη Γκιούλτσου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με αφορμή την αφυπηρέτησή του

Δελτίο τύπου 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το αποτέλεσμα της εργασίας του εκπαιδευτικού έχει υψηλό αποτύπωμα στην ψυχή και στο μυαλό των μαθητών, καθώς και ισχυρό αντίκτυπο στη μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία. Όμως, παρά τη σημαντική επίδρασή της διδακτικής πράξης στη λειτουργία και στην εξέλιξη της κοινωνίας, από τη διαδικασία της διδασκαλίας απουσιάζει η υλική διάσταση.

Εξαιτίας ακριβώς αυτής της απουσίας όταν ένας δάσκαλος αποχωρεί από ένα σχολείο, όσα χρόνια και να έχει υπηρετήσει σ’ αυτό, δεν αφήνει υλική παρακαταθήκη που να θυμίζει το πέρασμά του, όσο πετυχημένο και αξιόλογο κι αν ήταν αυτό.

Γνωρίζοντας αυτή τη συνθήκη και επιθυμώντας παράλληλα να αφήσει ένα στοιχείο της προσωπικότητάς του στο σχολείο που υπηρέτησε για 26 συνεχόμενα χρόνια, ο μέχρι χθες συνάδελφός μας Δημήτρης Γκιούλτσος, δώρισε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς πέντε εξαιρετικά έργα του, που αποτελούν καρπούς της πολύχρονης και επίπονης τριβής του με τον ραπιδογράφο και τη σινική μελάνη.

Η τεχνική με την οποία δημιούργησε τα έργα του ο Δημήτρης Γκιούλτσος, απαιτεί υπομονή και πολύωρη εργασία. Μια μαύρη επιφάνεια αποτελεί την ένωση πολλών διαδοχικών κόκκων μελάνης που μελετώνται με προσοχή, ώστε με την πύκνωση και την αραίωσή τους να δίνουν το παιχνίδισμα του φωτός και να μορφοποιούν μια συμπαγή εικόνα.

Τα πέντε αυτά έργα που θα εκτεθούν σε ιδιαίτερο σημείο του διδακτηρίου, αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία, χαρακτηριστικά στοιχεία άλλωστε της προσωπικότητας του δημιουργού τους, τα οποία θα λείψουν από το Σχολείο.

Η Σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστεί τον συνάδελφο Δημήτρη Γκιούλτσο για το πολύτιμο αυτό δώρο και του εύχεται να είναι υγιής και να αφιερώνει πλέον τη δημιουργικότητα του σε ό,τι αγαπά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.